Sammanfattning 2020...


Det här året har nog sammanfattats av de flesta som "ett riktigt skitår" med en coronapandemi som pågått i stort sätt hela året. Året blev långt ifrån hur vi hade tänkt oss, men vi har haft en hel del ljusglimtar också. Här kommer en liten sammanfattning av året som varit. 
 
 
På februarilovet åker vi till min bror i Dubai tillsammans med mina föräldrar.
Det är tredje gången vi hälsar på hos brorsan i Dubai och
vi njuter för fullt av ledighet och värmen. 
(Strax efter vi kom hem eskalerade coronaspridningen och
kort därefter började flygresor m.m. att ställas in). 
(null)

(null)

(null)

 
 
Jag fyller 37 år när vi är i Dubai. 
(null)

 
 
Leo fyller 6 år och firas med både släkt- och kompiskalas. 
Det blir den sista större sammankomsten resten av vårterminen pga pandemin. 
(null)

 
 
I mars börjar allvaret kring pandemin att verklingen dra in över Sverige och hårdare restriktioner sätts in överallt. Vid minsta lilla symsom måste man hålla sig hemma och under denna tiden är det väldigt få som har tillgång att ta specifika coronatester.
Leo åker på en envis hosta och måste därför vara hemma från förskolan. Jag och Manuel vabbar varannan dag under nästan en hel månad under den här perioden.
Leo själv var dock hur pigg som helst. 
(null)

 
 
I slutet av mars blir Manuel uppsagd från sitt jobb som marknadsassistent på ett spahotell. Många hotell går i konkurs och personal blir permitterade eller uppsagda.
Manuel börjar därför i början av maj att jobba som sjuksköterska igen. 
(null)

  
 
Akira fyller 13 år.  
(null)


Sommarsemestern börjar med två veckors ledighet i juni. Vi hyr först en stuga i Örkelljunga och sedan åker vi till Manuels familj i Småland. 
(null)

(null)

 
Manuel fyller 40 år och firas först med ett trädgårdskalas i Malmö och sedan ett mindre släktkalas med bara de närmsta i Småland. Planeringen var att vi skulle hyra en lokal och bjuda in hela den småländska släkten dagen till ära, men det gick tyvärr inte att få till en sådan tillställning efter omständigheterna.
Men han blev ändå ordentligt uppvaktad och firad av nära och kära :)
(null)

 
 
Under sommaren minskade smittspridningen vilket gjorde att man försiktigt började få tillbaka ett lite mer socialt umgänge än under vårterminen. Jag och Manuel hade bokat in en resa till Lofoten under andra delen av vår semester i juli, men alla flygresorna blev inställda så vi fick snällt hålla oss på hemmaplan. Vi gjorde en del mysiga utflykter under första veckan och under andra veckan hyrde vi ett fantastiskt mysigt hus i Baskemölla på Österlen. Då njöt vi verkligen av den svenska sommaren!
(null)
  (null)
(null)Jag och Manuel firar 10 årig bröllopsdag
och 16 år tillsammans.
(null)

 
Meya börjar klass 3 och Leo börjar F-klassen. 
(Äntligen kan man hämta och lämna barnen på samma skola!)
(null)

(null)

 
Meya fyller 9 år. 
(null)

 På höstlovet hyr vi en mysig stuga i närheten av Jonstorp på Mölle. 
(null)

(null)

(null)

Med hösten kommer en ny våg av corona och ännu hårdare restriktioner. På mitt arbete fortsätter vi att arbeta hemifrån varannan dag för att minska antalet personer på kontoret. 
I början av december får jag positiva provsvar på covid-19 och hela familjen sätts i karantän under en vecka och jag är hemma sammanlagt två veckor. Jag har som tur var milda symtom med huvudvärk och halsont. Det som sitter i några veckor är en enorm trötthet. Resten av familjen klarar sig som tur är. 
(null)
 
 
Den här julen skulle vi egentligen firat i Småland men då rekommendationerna är att man inte ska resa bort och träffa nya personer och vistas max 8 personer så beslutar vi oss för att stanna kvar hemma i Malmö. Manuels pappa kommer över till oss på julafton och det blir en väldigt fin dag trots allt. 
(null)

 
Nyårsafton skulle vi firat tillsammans med några vänner, men även här satte sjukdomar stopp för dom planerna. Vi hade lite tur då mina föräldrar inte hade några nyårsplaner och därför passade vi på att bjuda in dom istället. Så även här fick vi en väldigt mysig kväll tillsammans och en fin avslutning på året. 
(null)

(null)

 
 
Som sagt, det blev ett annorlunda år med ett betydligt mer begränsat socialt umgänge och många inställda planer på grund av pandemin. Det har såklart påverkat oss alla under hela året och emellanåt har vardagen känts ganska trist. Vi hade också verkligen sett fram emot vår resa till Lofoten som vi hade bokat för att fira vår 10-åriga bröllopsdag lite extra. Pandemin följer med oss in även i år 2021, så vi kommer inte chansa och boka några resor alls i år heller. Vi håller verkligen tummarna för att coronasmittan kommer lugna ner sig under våren 2021 när vaccinationerna kommer igång. 

Något man lär sig uppskatta väldigt mycket är hur vackert vi har det här i Sverige. Vi är lyckligt lottade. Jag tror att många har fått upp ögonen över att semestra mer på hemmaplan. Vi har ju alltid uppskattat att semestra i Sverige med att hyra mysiga stugor runt om i landet och det är något vi kommer fortsätta med även framöver. 

Året 2021.... det finns fortfarande många frågetecken kring det här året. Hur kommer pandemin att fortsätta påverka oss under det här året? Man har börjat vänja sig lite vid att alla planer man gör endast är preliminära. Det är ju lite jobbigt för någon som mig som älskar att planera allt långt i förväg. I år ska vi göra en stor köksrenovering här hemma och det ska bli helt ljuvligt att ha ett fräscht och fungerande kök igen. Till sommaren har vi hyrt två fantastiska hus som vi verkligen ska njuta av för fullt (och hålla tummarna för att vi har tur med vädret). Nu hoppas vi iallafall på att år 2021 blir ett betydligt bättre år än 2020. 
Mitt lilla liv / 06 Januari, 2021 - 22:11 / Mitt lilla liv
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: