Kristi himmelsfärd...


Över Kristi himmelsfärdshelgen passade vi på att ta en liten minisemester torsdag till söndag genom att hyra en stuga en bit utanför Höör. Det är ju något som vi alla uppskattar och miljöbytet är verkligen avkopplande för oss alla. Stugan låg mitt i skogen i ett litet stugområde. En av dagarna åkte vi in till Fulltofta för en långpromenad på en av slingorna. De flesta dagarna hade vi tur med vädret. 
 
Meya och Leo hade varit sjuka veckan innan med feber och förkylning, men var till denna helgen pigga och glada, även fast det fortfarande var en hel del snörvlande. Manuel råkade tyvärr åka på en omgång innan vi skulle åka och låg med feberfrossa bara några dagar innan vi skulle åka. Han var inte helt på topp den här helgen, men kämpade på så gott det gick iallafall. 
 
Något obehagligt som hände näst sista kvällen var att Akira fick ett märkligt anfall. Plötsligt reste hon sig ur soffan, tappade balansen och kunde inte stå rakt. Huvudet svängde från sida till sida och ögonen bara flimrade fram och tillbaka. Vi ringde djursjukhuset som tyckte att det lät antingen som en hjärntumör eller någon form av balanssjukdom. När vi höll på att planera kring vad vi skulle packa med oss för att åka in till djursjukhuset, så gick anfallet över och hon kom tillbaka till ett normalt tillstånd. Sedan dess har hon som vanligt, så vi har valt att avvakta. Men skulle något liknande hända igen måste vi åka in och göra en röntgen. Vårt lilla hjärta! Vi vet ju att hon är gammal och vi får vara glada för varje dag som vi har med henne nu. Man blir ändå så himla rädd och orolig när något sånt händer. De går aldrig att förbereda sig helt på ett förväl. 
 
Trots lite olika omständigheter dessa dagar så hade vi ändå en bra vistelse och det var skönt att komma hemifrån en sväng. Inte minst för att komma iväg från allt snack och fokus på corona som fortfarande härjar i både Sverige och i världen. Antal dödsfall i världen är idag 363.000 personer och i Sverige 4300 personer. Restriktionerna är fortsatt strikta och de flesta resor och sommarplaner verkar vara fortsatt inställda. Min och Manuels resa till Lofoten i juli som vi verkligen sett fram emot är tyvärr inställd. Det känns riktigt tråkigt, men man får såklart försöka göra det bästa av det. Håller tummarna för att det blir en varm och fin sommar här hemma i Sverige och att den här pandemin snart är över, eller åtminstone lugnar ner sig. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 


Mitt lilla liv / 30 Maj, 2020 - 21:24 / Leo
0 kommentarer