Sammanfattning 2019...


Då var det nytt år och därmed en ny sammanfattning av föregående år. Här är en del av det som hände för min del år 2019. 
 
 
I januari tog jag examen från Malmö Universitet och är nu
efter 3 1/2 studerande färdig socionom. 
Jag börjar att arbeta som socialsekreterare direkt efter examen,
först inom boende och sedan med missbruk.
 
 
Jag fyller 36 år. 
(null)
 
 
Leo fyller 5 år. 
 
 
Tant Akira blir 12 år gammal. 
 
 
Vi åker en vecka till Cypern på påsklovet för att fira min mamma som fyller 60 år.
Vi åker tillsammans med mina föräldrar och min systers familj.
 
 
 
 
 
 
Manuel får jobb som marknadsassistent på spahotellet Mossbylund och säger upp sig från sitt arbete som teamledare.  
(Mossbylund är ett ställe som jag och barnen gärna kommer och hälsar på!)
 
 
Sommarlovet inleds med att vi hyr en väldigt mysig stuga på Öland.  
 
 
 
  
Sen spenderar vi en vecka i Småland hos Manuels släkt. 
Massa lekande barnens kusiner. 
 
 
Vi fortsätter njuta av ledighet även hemma i Malmö. 
 
 
Manuel bestiger Kebnekaise med sina bröder. 
 
 
Vi åker till Bakken med barnen innan skolan drar igång. 
 
 
Vi firar 9 årig bröllopsdag (15 år tillsammans)
med vandring på Österlen följt av hotellnatt i Kivik. 
 
 
 
Meya börjar klass 2. 
 
 
Jag åker upp en helg till Stockholm och träffar min fina vän Sara. 
 
 
Meya fyller 8 år. 
(null)
 
 
Vi hyr en mysig stuga på höstlovet i Östra Sönnarslöv.
 
 
Det blir inte så mycket bakande i år, men en del tårtor hinner jag med iallafall. 
 
 
 
  
Julen firas i Malmö hemma hos min syster. Nyår firas i Småland med Manuels familj. 
 
 
 Det här året har varit lite av en ny fas i mitt liv. Från att ha varit föräldraledig med båda barnen till att sedan börja plugga till socionom, så var det i januari dags för mig att börja jobba heltid igen. Och inom ett område som dessutom varit helt nytt för mig. Det har känts väldigt spännande och jag känner fortfarande att det här var helt rätt utbildning för mig. Under det här året har jag lärt mig otroligt mycket och börjar känna mig mer och mer bekväm i min roll som socionom. 
 
Men det går inte att förneka att dagarna är väldigt fullspäckade nu när vi båda arbetar heltid. Man inser hur lyxigt det har varit under dessa åren att en av oss har haft tid och möjlighet att ordna med mycket av det praktiska på hemmaplan medan den andra jobbar. Den där känslan att tiden helt enkelt inte räcker till infinner sig med jämna mellanrum. Men vi kör på och försöker hinna med allt så gott det går iallafall. 
 
Vad väntar år 2020? Ja, en hel del trevligheter faktiskt! I februari blir det en ny resa till Dubai för att hälsa på hos min bror. Nedräkning pågår för fullt. I sommar ska jag och Manuel åka till Lofoten, vilket jag tror kommer bli en otroligt häftig upplevelse. Vi har även hyrt ett hus på Österlen en vecka. 
 
Vad gäller mitt jobb, så får vi se. Jag har endast ett vikariat till slutet av sommaren och just nu har jag faktiskt ingen aning alls om jag kommer få vara kvar eller om det blir dags för mig att söka mig vidare. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer! :)
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 08 Januari, 2020 - 19:19 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Julen...


December är nu över och vi har redan gått in i januari. December har varit en mysig månad även det här året, även fast det har varit på tok för mycket onyttigheter för min del. Att man aldrig lär sig! Å andra sidan går jag alltid in i januari med en en hög motivation att både äta nyttigt och träna ordentligt. Det blir verkligen en nystart för min del och det känns alltid lite kul och peppande. 

Till skillnad från förra året, så har det varit ovanligt lite sjukdomar den här månaden. Förra året var det mer eller mindre konstanta förkylningar och magsjukor. Men i år har vi faktiskt hållt oss väldigt friska. 

Julafton var vi hemma hos min syster Kajsa tillsammans med mina föräldrar, Manuels pappa, min bror och hans barn. Det blev en väldigt lugn och mysig julafton. Det är så skönt när barnen börjar bli lite större och det finns utrymme att koppla av även lite för egen del också. Barnen satt uppe till 23.00 och byggde med sina nya legon. 

Inför nyår åkte vi till Småland till Manuels föräldrar. Där stannade vi en hel vecka och firade nyårsafton tillsammans med alla Manuels bröder med familjer. Fullt ös med 7 små vilda barn i huset denna dagen. I övrigt hann vi med en massa lek med barnens kusiner, kvällsdopp i jacuzzin, långa promenader med Akira, bio och en tjejdag i Kalmar med Meya och hennes farmor. 

Igår rensade jag bort julen här hemma och imorgon är sista dagen på julledigheten. Som alltid känns det lite tungt att börja jobba igen efter en lång ledighet, samtidigt som det också är en viss tillfredställelse att komma igång med allt på nytt igen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Mitt lilla liv / 05 Januari, 2020 - 21:00 / Leo
0 kommentarer