Examination...


För 3 1/2 år sedan satt jag där och loggade nervöst in på antagningssidan. Jag var helt säker på att jag inte skulle komma in, utan hade redan planerat vilka kurser jag skulle plugga upp nästkommande termin för att höja mina betyg ytterligare. Det kändes som att jag tappade andan för en sekund när jag möttes av den gröna texten som löd ANTAGEN. 3 1/2 år på socionomprogrammet. Det kändes som en halv evighet och jag hoppades att  studietiden skulle gå fort förbi. 
 
Och det gjorde den verkligen. Nästan lite för fort på ett sätt. För det är något lite magiskt med att komma in på universitetet. Hela grejen med att studera, gå på föreläsningar och skriva arbeten. Det är krävande, men samtidigt förvånansvärt roligt måste jag säga. Dessutom fann jag ett underbart litet gäng som jag hållt ihop med under hela studietiden. 
 
Men ja... nu är jag färdig. Examinerad socionom. Det känns riktigt härligt! Och jag är verkligen nöjd med mitt val av utbildning. 
 
På examinationsdagen kom Manuel och mina föräldrar och var med på ceremonin. Gråtmild som man är var det svårt att hålla tillbaka tårarna under de vackra låtarna som framfördes. Efter ceremonin åkte jag och Manuel till Mossbylund för en avkopplande kväll med spa, bubbel och tre rätters middag. Efter frukosten på lördagen överraskade Manuel med att ha bokat en ansiktsbehandling till mig. Så skönt! 
 
På eftermiddagen åkte vi hem till mina föräldrar som tillsammans med min syster hade ordnat en så fin examensfest med nära och kära. Det blev verkligen en ljuvlig helg och jag kände mig så himla firad! 
 
För ett par veckor sedan började jag jobba på socialtjänsten där jag har sommarjobbat tidigare. Det är ett 6 månaders vikariat till att börja med. Vi får se vad som händer. Antingen blir jag kvar ett tag eller så testar jag något annat sen. Det är just det som känns så spännande att det finns många olika valmöjligheter. Och jag känner mig sugen på att testa mig fram och arbeta på olika verksamheter med olika målgrupper. Det kommer bli bra det här! 😊
 
 
 
 
 
 
 
 
(null)
 


Mitt lilla liv / 04 Februari, 2019 - 19:48 / Mitt lilla liv
0 kommentarer