Toscana...


Årets sommarsemester började med en weekend till Toscana med Manuel. Detta var ett resmål som jag började drömma om för ett år sedan och jag hittade då detta fantastiska hotell som heter Borgo Giusto och som ligger ungefär en kvart från staden Lucca. Den här resan blev min 35 års present från Manuel och jag kunde inte önskat mig något bättre. Vi landade i Pisa, hämtade vår hyrbil och körde sedan ca 45 minuter för att komma till vårt lilla hotell uppe i bergen.
 
Det var nästan overkligt vackert. Jag kunde inte låta bli att hela tiden stanna upp och bara titta mig omkring. Försöka insupa atmosfären och hoppas att jag alltid kommer att minnas dessa fantastiska omgivningar. De gamla stenhusen och gränderna och de grönskande bergen så långt ögat kan nå. Varje morgon vaknade jag av att solen letade sig in genom de små fönstrena och sedan låg jag där och bara lyssnade på fåglarna som sjöng, kyrkklockorna som ringde och en åsna som hördes nere från den lilla byn. Förutom dessa ljud var det den ljuvliga tystnaden man möttes av när man kom ut. Ingen trafik som störde och en alldeles lagom mängd turister som långsamt vaknade upp och begav sig ner till trädgården för att äta sin frukost.
 
Dagarna spenderades mycket vid poolen där vi solade, badade och läste. Jag lyckades till och med läsa färdigt en hel bok dessa dagar, vilket inte har hänt en enda gång sedan vi fick barn. Framåt eftermiddagen körde vi in till den lilla staden Lucca där vi åt middag och strosade runt bland gamla gränder. Vi har ätit en massa pasta, pizza, parmaskinka och mozzarella, och jag har avnjutit ett glas prosecco varje dag.
 
Den sista dagen spenderade vi i Pisa, eftersom vi dels ville hinna se det lutande tornet och dels skulle vi flyga hem tidigt nästa dag och då var det smidigare att bo lite närmre flygplatsen. Det var häftigt att se den kända byggnaden, men när man kommer från ett sånt paradis som vi gjorde så kände både jag och Manuel att en dag bland alla turister räckte gott och väl. Det har verkligen varit en ljuvlig semester och jag är helt säker på att vi kommer åka tillbaka till Toscana igen. Nu fortsätter sommarsemestern med våra små troll här hemma och det ska bli riktigt härligt också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mitt lilla liv / 07 Juni, 2018 - 12:49 / Mitt lilla liv
0 kommentarer