Plugga plugga plugga...


Åhh, det är bara tentaplugg som gäller just nu. Det bara snurrar i huvudet på mig. Känner mig faktiskt lite stressad över allt som ska hinnas med.
 
Så bloggande står ganska långt ner på "att göra"-listan för tillfället. Ska bli skönt nästa vecka när första tentan är avklarad. Jag hoppas verkligen innerligt att jag kommer klara den. Nu måste jag åter till mina böcker.
 
Bjuder på en bild av min goa lilla pruttunge som är ute och spatserar.
 
 
 


Mitt lilla liv / 30 September, 2015 - 22:11 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Hundkursavslutning...


Idag var det avslutning för mina hundkurser som jag haft den här hösten. Det har varit lite ostadigt väder dom här veckorna men idag bjöds det på strålande solsken vilket alltid underlättar både träningen och humöret för både deltagare och hundar. 
 
I vanlig ordning har jag haft både valpkurs och fortsättningskurs i vardagslydnad. Det har varit två väldigt härliga gäng! I fortsättningskursen var det flera stycken som även gått valpkursen hos mig. Känns alltid roligt när man har deltagare som kommer tillbaka. 
 
Det är alltid kul att hålla kurserna, men det är såklart ett jobb och man är väldigt trött när man kommer hem efter att ha varit igång flera timmar. Det känns ganska skönt att ha avklarat kursavslutningen nu och sen dröjer det till våren innan det är dags igen. 
 
Nu måste jag fokusera på kommande tenta. :)
 
 
Mina duktiga kursdeltagare. :)


Mitt lilla liv / 27 September, 2015 - 19:42 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Morgonträning...


Så ljuvligt det är att starta morgonen med ett träningspass. Särskilt när det är sånt fint höstväder som vi har nu. Jag och Mano planerar in våra träningspass vecka för vecka så att vi inte ska fuska med träningen. Vi kör 2 löparpass i veckan och gärna i kombination med lite styrketräning. Sen blir det såklart en hel del långpromenader med Akira. 

Denna morgonen startade jag med en timmes powerwalk med Akira ute på Bulltofta. Det som är extra skönt med att ge sig ut tidigt på morgonen är att man inte behöver trängas med en massa folk. Vilket i sin tur innebär att Akira kan springa lös i princip hela promenaden. Hon är så duktig med sånt där och tycker såklart att det är väldigt skönt. 

Så efter en bra start på den här dagen är det nu dags för oss att ta helg. :)
Mitt lilla liv / 25 September, 2015 - 19:47 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Olika perspektiv...


Första terminen präglas av att lära sig se på sociala problem ur olika perspektiv. Det är väldigt nyttigt att bli mer medveten om att tänka så. Verkligheten går alltid att se på fler än ett sätt. 

Det är visserligen intressanta ämnen, men det känns även lite småsegt emellanåt om jag ska vara helt ärlig. Psykologin är det som känts mest intressant ännu så länge. Vilket i och för sig inte förvånar mig.

Det kommer såklart att dyka upp andra ämnen och kurser under utbildningen, som jag tror att jag kommer tycka är väldigt intressant. Den praktik som vi kommer ha termin 5 ser jag också fram emot. Det ska bli väldigt spännande och jag längtar efter att komma i kontakt med arbetslivet i rollen som socionom framöver.
Mitt lilla liv / 22 September, 2015 - 21:06 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Islandshästridning...


Idag har jag, alla systrarna och min systerdotter haft en mysig dag på hästryggen ute på Valleröd. Att rida islandshäst har vi försökt hålla som en årlig tradition. Men det var faktiskt några år sedan vi kom iväg nu, så det var verkligen hög tid. Det är så sällan vi träffas allihopa, så det här är ett perfekt sätt för oss att ses och göra nåt kul tillsammans. 
 
Jag är definitivt den med minst ridvana av oss, men för varje gång vi rider känner jag mig lite tryggare. Det är verkligen med skräckblandad förtjusning när vi beger oss iväg. Men att sitta på en hästrygg är en så otroligt häftig känsla!
 
Tölten gick sådär till en början och jag skumpade så jag höll på att trilla av och kunde inte låta bli att skratta åt mig själv. Första galoppen var också lite skakig och jag klamrade mig fast allt jag kunde. Men efter ett tag började jag få in tekniken och sen gick både tölten och galoppen bra.
 
Vi hade tur med vädret idag, då det var lagom svalt i luften och solen sken på oss. En perfekt höstdag. Miljöerna var riktigt mysiga med öppna fält och åkrar, skogsområden, fårhagar och vattendrag. 
 
Det blev en riktigt härlig dag tillsammans med gänget! :)
 
 

Selfie med min snälla lilla häst! ;)


Mitt lilla liv / 19 September, 2015 - 18:23 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

3 veckor in...


Nu är jag 3 veckor in i mina studier på Malmö högskola. Känns lite löjligt när man tänker på hur lång tid det är kvar på hela utbildningen.
 
Det som känns skönt iallafall är att jag inte känner mig fullt lika förvirrad längre. Jag börjar så smått få ordning på vad som händer vecka för vecka och börjar få grepp om hur mycket jag behöver plugga för att hinna med. Eller ja, det får vi se förresten om 3 veckor när vi ska ha vår första tenta. Är redan nervös inför det. Det hade varit en ganska hård smäll för självförtroendet om man börjat första terminen med att kugga sin första tenta. Men det ska jag försöka att inte tänka på alltför mycket nu.
 
Det är rätt mycket tid avsatt för att kunna plugga hemma och det är skönt. Även fast det inte alltid är helt lätt att få sitta ifred när man är på hemmaplan och barnen springer omkring för fullt. Jag får ta det som det är den här terminen. Från och med nästa termin kommer båda barnen vara på förskolan på dagarna och då blir det ännu lättare med lite studiero här hemma.
 
 
Våra föreläsningar och seminarier har vi i nybyggda och
fräscha lokaler på Niagara och Orkanen.
 
Mitt lilla liv / 17 September, 2015 - 12:45 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Den här helgen...


Det har varit en fullspäckad helg. Men det har varit många trevligheter och då gör det inte så mycket att schemat är fullproppat. 
 
Då min morfar är på besök från Stockholm så bjöd vi in honom och mina föräldrar på middag i fredags. Det var ett tag sedan vi sågs, så det gäller att passa på när han väl tar sig ner till Malmö. 
 
I lördags började jag och Meya dagen med att åka ner till Kummingården för en mysig skogsridning. Meya skulle självklart rida samma häst som förra gången. Saga är en favorit och det är inte så konstigt med tanke på hur lugn och snäll den lilla hästen är. 
 
När jag kom hem tog jag mig ut på en timmes powerwalk på Bulltofta med Akira. Alltid skönt!
 
Framåt eftermiddagen var det dags att göra hela familjen redo för kalas, då lilla kusinen Elly fyllde 4 år. Som i princip varenda småtjej just nu är det ju bara Frost som gäller. Vilket syntes på klädval, dukning och alla presenter. Inte minst på den våningstårta som jag bakat åt födelsedagsbarnet. (Ni kan ju gissa vad Meya vill ha för typ av tårta till sitt kalas om några veckor.)
 
Söndag vaknade jag upp till gråa moln och regn. Lagom peppande när man vet att man ska stå utomhus och hålla hundkurs i 3 timmar. Stod länge i fönstret och funderade på om jag skulle behöva ställa in dagens kurstillfälle. Men jag är glad att jag inte gjorde det, för när jag väl kom fram hade det som tur var slutat regna. 
 
Ikväll ska jag bara bädda ner mig i soffan och kolla några avsnitt av Game of Thrones. Och imorgon är det dags att öppna böckerna och börja plugga igen. 
 
 
 
 
Meya och Saga.
 
Födelsedagstjejen med sin Frosttårta.
Mitt lilla liv / 13 September, 2015 - 20:43 / Meya
1 kommentarer

My little pony tårta...


Jag har gjort en hel del tårtor på sistone faktiskt. Jag känner att jag utmanar mig själv hela tiden och vågar mig på sånt som jag kanske känt mig osäker på innan.
 
När man börjar bli lite säkrare på det man gör, kan man också slappna av lite mer och bara njuta av själva skapandet. För det är ju faktiskt därför jag började med tårtbakandet från början. Det roliga i att få skapa något med sina händer. Det är grymt roligt! 
 
Här kommer en bild på min senaste tårta som jag blev riktigt nöjd med. En My Little Pony tårta. :)
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 10 September, 2015 - 21:29 / Bakverk
0 kommentarer

Slut på sommaren...


Nu är sommaren faktiskt slut. Ska vi vara helt ärliga vet jag inte riktigt när den startade egentligen. Visst har det varit vissa veckor som varit varma och sköna, men överlag skulle jag ge den här sommaren ett rejält ICKE GODKÄNT.
 
Nu kommer hösten smygandes. Det känns i luften. Det känns på dom kalla vindarna som gör att jag nu måste stänga fönstret i sovrummet när vi går och lägger oss. Och det märks inte minst på hur mycket det regnat på sistone.
 
Som alltid har jag dubbla känslor inför hösten. Å ena sidan känns det sorgligt att sommaren redan är över. Alldeles för snabbt som vanligt. Å andra sidan gillar jag att plocka fram mina varma tröjor, dricka en massa te, tända ljus och se hur regnet smattrar mot fönstret. Det blir nog bra. Oavsett.
 
Semestrarna är slut. Skolan har börjat. Mina hundkurser har dragit igång igen. Och jag ser faktiskt fram emot en spännande höst.
 
 
Sista sommarbilderna på småttingarna...
 
 
 


Mitt lilla liv / 06 September, 2015 - 18:22 / Leo
1 kommentarer

Första dagarna...


Nu har jag gått i skolan i 3 dagar. Det har mest varit grundläggande information dom här dagarna och en introduktion i socialt arbete. 

Schemamässigt kommer vi mestadels gå halvdagar i skolan. Men ibland blir det också heldagar. Sen kommer det oftast vara en dag i veckan då man inte behöver vara på skolan alls och kan sitta med självstudier. 

Idag är en sådan dag. Och eftersom jag inte fått hem några böcker ännu, så har jag inte heller så mycket jag kan plugga. Så jag och Manuel passade på att lyxa till det genom att åka ut till Katrinetorp för att äta lunch tillsammans. Meya var på förskolan och lilleman sov i vagnen, så det var en lugn och skön stund tillsammans. 

Känns lite extra lyxigt att Manuel är hemma och pappaledig den här terminen, så hinner man ses lite även på dagarna. 

Det kommer nog bli en hel del pluggande framöver, så lika bra att njuta av dom lugna stunder som erbjuds nu i början av utbildningen. Ikväll ska jag in till stan för att träffa vännerna Linda och Sandra, så det ska också bli mysigt! :)
Mitt lilla liv / 03 September, 2015 - 14:28 / Mitt lilla liv
0 kommentarer