Första tentan...


Igår var det dags för utbildningens första tenta. Första kursen handlade om  "Socialt arbete i teoretiskt och praktiskt fält". Gud, vad nervös jag var inför det här. Inte minst då jag knappt hunnit läsa kurslitteraturen och mest utgått från de föreläsningar vi haft. Men till min stora glädje kändes det faktiskt bättre än jag förväntat mig. Efter skrivningen gick vi ut och drack lite vin/öl och åt en burgare för att fira med ett gäng klasskompisar. Mycket trevligt!
 
Det här med studieteknik är nåt man får finslipa och förbättra under utbildningen. Alla lär sig olika. För min del lär jag mig bäst genom att skriva ner information. Många gånger. Jag skriver anteckningar som jag sedan skriver om flera gånger. Jag skriver lappar med frågor/svar som jag tränar på. Jag skriver mindmaps med olika stödord. Ganska tidskrävande, men det är verkligen så jag lär mig bäst. Jag måste liksom ha ordning och reda i mitt huvud för att all information ska fastna.
 
Så himla skönt att första tentan är avklarad iallafall. Nu är det två veckors nervös väntan på att få reda på provresultaten. 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mitt lilla liv / 08 Oktober, 2015 - 11:09 / Mitt lilla liv
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: