Ny frisyr...


Den här veckan har jag gjort något som var väldigt modigt för att vara mig. Jag är nämligen världens fegaste när det gäller mitt hår och jag har haft långt hår i nästan hela mitt liv. Jag trivs egentligen väldigt bra i mitt långa hår, men det var väldigt tunt och slitet och jag kände verkligen att det var dags att testa något nytt.
 
Så igår tog jag mod till mig och klippte till en betydligt kortare frisyr än vad jag brukar ha. Jag blev väldigt nöjd, även fast det känns väldigt ovant fortfarande. Jag hoppas att jag kommer våga ha mitt hår utsläppt lite oftare än vad jag haft tidigare.
 
Jag hade inte berättat något för Manuel om mina planer, så när jag kom hem igår från frisören och han fick syn på mig så kunde han inte låta bli att bara stirra på mig en lång stund innan han fick ur sig nåt. "Som att ha fått en ny fru" var en av kommentarerna. ;)
 
Passade på att ta lite nya fina bilder på mig och frippan idag! :)
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 29 Juli, 2015 - 18:21 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Skånes djurpark...


Semestern fortsätter i Malmö och vi har hunnit träffa en del släkt här hemma också sedan vi kom hem i måndags.
 
Min bror med familj är hemma och hälsar på från Dubai och vi passade på att bjuda in dom på lunch igår. Alltid mysigt att ses lite! Det blir ju inte så ofta av naturliga skäl. I februari är det äntligen vår tur att komma och hälsa på hos dom i Dubai och det ser vi fram emot hela familjen. Barnen första resa! :)
 
Idag gjorde vi en utflykt till Skånes djurpark tillsammans med Manuels pappa. Det blir inte heller att vi ses så ofta, trots att vi faktiskt bor i samma stad. Men idag fick vi en härlig heldag tillsammans och det var såklart kul för barnen få umgås med sin farfar. Leo var väl måttligt intresserad av alla djuren (roligaste aktiviteten för honom är fortfarande att bara få springa fritt), men Meya tyckte att det var desto roligare.  ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 24 Juli, 2015 - 18:31 / Leo
1 kommentarer

Första veckan slut...


Då är det dags att åka hemåt efter en vecka i Småland. Det har varit en riktigt härlig vecka. Känns alltid lättare att koppla av och verkligen njuta av sin semester när kommer hemifrån lite. Meya har sagt flera gånger att hon inte vill åka hem, så hon har verkligen haft roligt.
 
Det har blivit lite badande nästan varje dag. Det mysigaste är att glida ner i jacuzzin framåt kvällen när barnen somnat. Tiden går så snabbt då och plötsligt inser man att det nästan är mitt i natten och fingertopparna ser ut som små russin.
 
Jag och Mano har också varit iväg och ätit lunch tillsammans nere i hamnen. Så mysigt att bara sitta där i varsin fåtölj och njuta av sommarvindarna och se båtarna glida förbi. Då känns det verkligen som sommar.
 
Igår hade vi stort släktkalas här hemma. Det är så länge sen vi såg många av släktingarna här så det var verkligen på tiden. Jag bakade lite tårtor och annat gott såklart till fikat.
 
Nu känns det lyxigt att vi fortfarande har 2 veckor kvar av vår semester. :)
 
 
 
 
Kusinträff.
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 20 Juli, 2015 - 09:37 / Meya
0 kommentarer

Skälby gård...


Vi njuter av vår sommarledighet här i Småland. Vi har mestadels haft riktigt fint väder vilket vi är enormt tacksamma för. En glass om dagen verkar vara någon form av huvudregel den här veckan.  (Till Meyas stora förtjusning!)
 
Första kvällen åkte Meya in till Kalmar med farmor och farfar för att gå på teater. Dom såg en barnföreställning med Pettson och Findus. Så lyxigt för Meya med lite egentid med sin farmor och farfar.
 
Sen har barnen hunnit busa en del med kusin Adrian. Leo tycker att det är helt fantastiskt med en kompis som är lika stor som honom. Han är ju van vid att alla andra brukar vara mycket större än honom.
 
Igår var vi ute på Skälby gård (en 4H gård) tillsammans med farmor, Robin, Josefin och kusin Adrian. Där fanns en stor lekplats där barnen kunde springa runt och sen fanns det såklart en del djur att titta på/klappa. Lite pannkakslunch och glass fick avrunda en mysig utflykt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 16 Juli, 2015 - 18:51 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Semestern startat...


Vår semester inleds med en tur till Småland för att träffa släkten på den här sidan.
 
På vägen hit svängde vi förbi Karlskrona där min syster med familj njuter av lite sommarsemester. Gissa om kusinerna blev glada att se varandra! Dom sprang runt och busade för fullt under dom timmarna som vi var där. Leo är i en lite knepig ålder nu. Han tycker att dom stora barnen är väldigt spännande och vill hänga med på allt, men samtidigt så är han alldeles för liten och blir mest omsprungen vart han än är på väg. Plutte, det är inte lätt! Men det dröjer inte länge förrens han kan hålla samma tempo.
 
Innan det var dags att åka vidare blev vi bjudna på både god lunch och dessert. Barnen var så nöjda och trötta att dom deckade i bilen så fort vi körde därifrån.
 
Väl framme i Mönsterås bestämde sig solen för att titta fram och det dröjde inte länge innan hela familjen fick på sig badkläderna och plaskade runt i både poolen och den nya jacuzzin. (Ok, jag erkänner... det var alldeles för kallt i poolen för min smak, så jag plaskade bara runt och njöt i den varma jacuzzin!)
 
Vi får se vad den här veckan kommer bjuda på för trevligheter!  :)
 
 
Kusinerna samlade. :)
 
 
 


Mitt lilla liv / 14 Juli, 2015 - 20:34 / Meya
0 kommentarer

Semester rond 2...


Imorgon startar min andra semester omgång. 3 veckors ledighet väntar nu. 

Jag hoppas att det kommer gå lite bättre för oss den här gången. Hoppas att vi får vara friska allihopa och att det inte kommer vara alltför kasst väder. Lite sol under dom här veckorna hade inte varit fel. 

Ikväll är vi bjudna på middag hos några vänner. Sen ska vi åka till Småland och resten av tiden kommer vi vara hemma. Vi kommer nog mest ta det lugnt, men ska förhoppningsvis kunna planera in lite trevliga familjeutflykter. 

Välkommen semester!

Mitt lilla liv / 12 Juli, 2015 - 08:04 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Nya äventyr...


Idag fick jag ett besked som fick mitt hjärta att slå väldigt hårt. Något som jag kämpat för och hoppats på, men som jag knappt vågat tro på. Jag har inte skrivit om det eller pratat med alltför många om det, för jag har varit så nervös om jag skulle ha en chans överhuvudtaget.
 
Efter gymnasiet så har jag mestadels jobbat inom kundservice/reception och dom senaste 6 åren har jag arbetat som receptionist på en trafikskola. Hela mitt liv har jag funderat på vad jag vill bli "när jag blir stor". Men jag har liksom inte kommit på något som jag verkligen brunnit för. (Förutom teatern såklart.)
 
Men det senaste året har jag tänkt väldigt mycket på jobb, utbildning och framtid. Jag började kolla runt igen på olika utbildningar som jag gjort så många gånger förr. Och som många gånger förr fastnade jag på samma utbildning - socionomutbildningen. Det finns många yrken som lockar med den här utbildning. Ett drömjobb för mig hade varit att få arbeta med barn och ungdomar. Jag hade till exempel kunnat tänka mig att jobba med antimobbing på skolor. Det är ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.
 
Men sen kommer tvivlen. Jag har inte tillräckligt höga betyg för att komma in på utbildningen. Tänk om jag bestämmer mig för att jag vill göra det här, men så kan jag inte ens komma in. Vad jag hade skämts. Och tänk om jag kommer in och så klarar jag inte av utbildningen. Så pinsamt! Dessutom är jag väl för gammal för att börja plugga nu. Alla andra kommer väl direkt från gymnasiet. Det har helt enkelt varit ett tryggare alternativ att intala mig själv att jag nog inte alls vill det här. Det är lättare att ge upp innan man ens har försökt. Då kan i alla fall ingen säga att jag misslyckats.
 
Men den här gången vågade jag ta det till nästa steg. I våras tentade jag av 3 kurser för att höja mitt gymnasiebetyg. Det var inte helt lätt att plugga in allt material inför dessa prov samtidigt som jag var mammaledig med två småttingar. Många gånger tvivlade jag på mig själv, men det slutade ändå med att jag fick MVG på alla tre tentorna.
 
Jag trodde inte att mina betyg skulle räcka för att komma in på den här utbildningen redan till hösten, därför var jag helt chockad imorse när jag loggade in på antagningen och möttes av stora gröna bokstäver där det stod ANTAGEN. Mitt hjärta bara slog och jag kunde knappt tro mina ögon!
 
Efter 6 år bakom mitt trygga skrivbord på samma företag är det nu dags för mig att ge mig ut på nya äventyr. Det känns sjukt läskigt och väldigt spännande på samma gång! Det var evigheter sedan jag satt i skolbänken. Det känns också ovisst att ge sig in i något helt nytt och att lämna en fast anställning.
 
Men jag har ägnat för många år att tänka på alla om och men. Man måste våga satsa och följa sitt hjärta annars kanske man ångrar sig i framtiden. Det är aldrig för sent att börja plugga. Nu ser jag fram emot en spännande höst och min första dag på Malmö högskola!  :)
 
 
 


Mitt lilla liv / 09 Juli, 2015 - 16:42 / Mitt lilla liv
6 kommentarer

Farmor på besök...


Dom senaste dagarna har vi haft Manuels mamma på besök. Hon brukar komma över några dagar varje sommar, vilket alltid är trevligt. Särskilt uppskattat är det såklart av barnen som passar på att leka med sin farmor så mycket dom hinner. 
 
Den här gången har det hunnits med ett besök till Tirups örtagård, Vellingeblomman och årets första dopp i havet nere vid Sibbarp. Det har blivit en hel del plask i poolen ute i trädgården också. För just dom här dagarna har det varit över 30 grader varje dag och man har inte orkat göra alltför mycket i värmen. Att gå promenad med Akira på dagen har varit nästintill omöjligt och hon har fått vänta till kvällen när barnen somnat. 
 
Meya ville inte att farmor skulle åka hem idag, men det dröjer inte mer än en vecka tills det är vår tur att hälsa på hos dom i Småland. Hoppas att sommaren fortsätter ett tag till så att vi kan svalka oss och bada en massa i deras pool (även fast det inte behöver vara fullt så varmt som det varit den här veckan). 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mitt lilla liv / 05 Juli, 2015 - 19:26 / Meya
0 kommentarer

Äntligen lite sommar...


Maj var en trist månad vädermässigt. Juni var knappast bättre. Nu har vi gått in i juli och vi är nog många som hoppas att det ska vända. Vi behöver lite riktig sommar med tanke på hur många kalla och mörka månader vi har resten av året.
 
Så det är med stor tacksamhet vi tar emot sol och värme den här veckan. Äntligen känns det som att det faktiskt är sommar!
 
Igår kom Manuels mamma på besök hos oss och stannar veckan ut. Så lite trevliga utflykter och promenader i det sköna vädret lär det ju bli. Eftersom jag jobbar och förskolan är stängd är det extra skönt för Manuel att ha lite sällskap där hemma nu.
 
Jag hoppas att solen är här för att stanna. Åtminstone ett litet tag till!  :)
 
 
 
Mitt lilla liv / 02 Juli, 2015 - 13:53 / Mitt lilla liv
0 kommentarer