Överraskning...


I sommar fyller Manuel 35 år och det är ju något som är väl värt att fira ordentligt!
 
Redan förra sommaren bestämde jag mig för vad jag skulle ge till Manuel i födelsedagspresent och i höstas var allt bokat och klart. Sen har det bara varit en lång väntan på att inte jag eller någon annan ska försäga sig under den här tiden. 
 
Men i helgen var det äntligen dags att berätta om mina planer. När barnen hade gått och lagt sig fick Manuel gå runt i huset och följa ledtrådar för att tillslut komma fram till vad han skulle få i födelsedagspresent. 
 
En weekend till Berlin. Och vi åker imorgon på Valborg (vilket faktiskt är vår förlovningsdag)!
 
Vi har pratat länge om att åka till Berlin och det ska bli väldigt kul att komma iväg lite. Senast vi var utomlands var för 3 år sedan då vi åkte till Barcelona. Och nu är det äntligen dags igen. :)
 
Det ska bli helt ljuvligt att få bo på fint hotell, sova ut på morgonen, strosa runt i Berlin utan att behöva stressa och äta och dricka gott. 
 
Igår kväll packade vi in hela familjen i bilen och körde till Mönsterås. Här ska nämligen barnen vara med sin farmor och farfar när vi är borta. Imorgon bitti går flyget till Berlin från Kalmar flygplats. Härliga tider! :)
 
 
Valborg för 6 år sedan på vår förlovningsdag...


Mitt lilla liv / 29 April, 2015 - 19:09 / Kärleken
0 kommentarer

2 veckor kvar...


Idag är det exakt 2 veckor tills det är dags för mig att börja jobba. Jag blir nästan nervös när jag tänker på det. Det känns som att jag har glömt allt! 1 år och 4 månader är ändå lång tid att vara ifrån jobbet.
 
Det känns lite läskigt... MEN.... jag är såååå redo!
 
Jag skäms nästan för att säga det. Visst har det såklart varit mysigt att få vara hemma med mina små goa barn under så här lång tid, men för guds skull, låt mig börja jobba nu så att jag kan få lov att sakna dom lite istället!
 
Jag tror inte att det spelar någon roll vem det handlar om egentligen. Om det är ens partner, ens vänner eller till och med ens barn, så är det inte helt naturligt att umgås så intensivt under så lång tid med någon. Det är klart att man går varandra på nerverna tillslut. Jag känner att jag behöver vara ifrån mina barn lite, så att jag får möjlighet att sakna dom och kunna skratta åt alla knäppa saker som dom gör hela tiden. Men när man lever mitt i kaoset från det att man vaknar på morgonen till att man går och lägger sig på kvällen, så är det ibland svårt att ens dra på smilbanden för att man är så trött. Och en sådan mamma vill jag absolut inte vara!
 
Så nu är jag redo! Redo att vara den som drar in lite stålar och lämna barn och förkläde till mannen istället!  ;)
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 27 April, 2015 - 21:16 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Vår lilla tant...


Vår lilla tant blev ju 8 år för några veckor sedan. Hon är ingen ungdom längre. Jag är övertygad om att hon har många år kvar ännu, men det är klart att man ibland tänker och oroar sig lite extra. Akiras mamma blev bara 8 år då man upptäckte att hon hade cancer. Så hemskt att förlora sin hund vid en alldeles för ung ålder. Kan inte låta bli att tänka dom där hemska tankarna ibland. 

Den senaste månaden har Akira kräkt en del och vid ett tillfälle kom även blod i avföringen. Dessutom har hon en knöl på sidan av bröstkorgen som jag inte alls gillar. Så i förra veckan åkte jag in med henne till djursjukhuset för att göra en ordentlig kontroll. 

Dom kände och klämde, tog blodprov, urinprov och prov från knölen. Det var en nervös väntan innan vi fick provsvaren i början på veckan. Allt såg bra ut, förutom urinproven som var väldigt "utspädda". Dom ville att vi skulle lämna in några fler urinprov för säkerhetsskull. Jag hoppas verkligen att det inte visar något konstigt. 

Även fast det inte alltid är helt lätt att hinna med Akira i en fullspäckad vardag med två små barn, så får jag ont i hjärtat vid tanken på att hon inte skulle vara här med oss. Hon är ju vårt första barn! ;)


Mitt lilla liv / 23 April, 2015 - 08:34 / Akira
0 kommentarer

En bra helg...


Helgen som var blev en väldigt bra sådan. Det är alltid välbehövligt med sådana helger. Det har varit ganska stressiga veckor. Och de närmsta veckorna som jag har framför mig är fullspäckade på olika sätt. Jag har mycket framför mig just nu. Hjärnan snurrar på högvarv. Ibland får jag bara stanna upp och påminna mig själv om att ta ett djupt andetag.
 
När man har sådana perioder får man inte glömma bort att ta en paus ibland. Och det blir ännu viktigare att omge sig av sådant som ger en energi för att orka med.
 
Att umgås med mina vänner är något som ger mig energi. I lördags träffade vi Linda och Magnus. Dom kom hit med en massa sushi, vi drack vin och spelade spel. I söndags åkte jag ut till Katrinetorp där jag mötte upp vännerna Louise, Frida och Carro. Vi fick en härlig stund i solen där vi bara satt och pratade och åt lunch tillsammans.
 
Det krävs inte mycket för att man ska kunna känna sig lite lättare till sinnet ibland. Och det är ju tur det. :)
 
 
Sushifrossa i lördags.
 
Lunch med tjejerna i lördags. 
 


 


Mitt lilla liv / 20 April, 2015 - 07:00 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Pytte hästar...


Meya har en bok som handlar om shetlandsponnyn Pytte. På sistone har hon pratat väldigt mycket om dessa små hästar och säger ofta att hon vill också få rida på "Pytte".
 
Förra helgen var det fint väder och Manuel passade på att åka bort till 4H gården för att låta Meya rida några varv på en av hästarna där. Men Meya var måttligt intresserad. Det var ju en stor häst. "Tråkigt tråkigt!" sa hon till mig när dom kom hem igen.
 
Så både jag och Manuel blev väldigt glada när vi blev tipsade om ett ställe som heter Kummingården och som varje helg erbjuder ridning med just shetlandsponnys. Dessutom är det inte så att hästen bara går några varv på en inhägnad plats. Utan här är man ute i skogen och går i 45 minuter, och föräldern är den som leder hästen.
 
Meyas ögon sken upp när hon fick syn på de små hästarna. Hon råkade bli förtjust i en av hästarna som hette Pontus. Pontus var en väldigt snäll liten pojke, men både ung och ganska oerfaren. Men Meya var fast bestämd att det här var den hästen hon ville rida. Och även fast hon råkade trilla av vid 2 tillfällen, så var det med tårar i ögonen hon ändå ville hoppa upp igen och fortsätta vandringen. Hon vågade till och med skritta lite ute på ängen. Envis och modig, det har hon alltid varit vår lilla tjej!
 
Jag har en känsla av att vi kommer åka dit fler gånger så att hon får rida på "Pytte" igen. :)
 
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 18 April, 2015 - 16:42 / Meya
0 kommentarer

Tårtor...


Såhär såg min senaste tårta ut. En ruffle ombre cake. Smakerna var en chokladtårta fylld med passionstryffel, spacklad med passionsmarängsmörkäm och täckt i sockerpasta.

Jag måste faktiskt säga att den blev riktigt delikat! :)

Nu kliar det i fingrarna igen. Jag har så många idéer att jag knappt vet vilken jag ska börja med. Men i helgen får vi besök iallafall och då ska jag passa på att baka en tårta igen! :)


Mitt lilla liv / 16 April, 2015 - 22:50 / Bakverk
0 kommentarer

Första resan bokad...


Förra veckan blev vår resa till Dubai bokad. Det är inte förrens i februari nästa år som vi ska åka, så det dröjer ett tag till, men nu är allt bokat och klart iallafall.
 
Det här blir barnens första resa utomlands. Och vår första resa till Dubai. Anledningen till att det blev just Dubai är för att min bror med familj bor där och vi har inte riktigt tagit oss tid till att åka på och hälsa på innan. Men nu kommer det alltså bli av och det känns väldigt spännande!
 
Vi ska åka tillsammans med mina föräldrar, vilket såklart underlättar en del med barnen då man kan hjälpas åt lite. Det innebär att jag och Mano kommer kunna göra någon liten utflykt på tu man hand också. Dessutom var det länge sedan jag reste tillsammans med mina föräldrar, så det ska bli roligt!
 
Det finns ju hur mycket som helst man kan göra i Dubai. Har redan kollat upp en del saker som jag och familjen vill göra när vi är där. Men vi har inte tänkt att stressa runt alltför mycket heller, utan vill kunna njuta ordentligt av sol och bad tillsammans med barnen. Lite värmande sol mitt i kalla februari ska bli helt underbart! :)
 
 
Eller... Meyas första resa var ju faktiskt till Skiathos,
bara 5 månader gammal i magen...  ;)
 
 
 
 
 
 
Gud, vad jag längtar tills vi kan resa till Grekland igen tillsammans med barnen. :)
 
 
 


Mitt lilla liv / 13 April, 2015 - 16:16 / Mitt lilla liv
1 kommentarer

Flashdance...


I födelsedagspresent av mina systrar fick jag biljett till musikalen Flashdance som spelar här i Malmö denna helgen. Det var väldigt länge sedan jag var på teater och dessutom länge sedan jag gjorde nåt tillsammans med min kära syster, så det var en perfekt present.  

Jag tyckte det var en väldigt underhållande musikal! Den var snyggt gjord, bra musik och riktigt härlig dans. Dessutom har jag en vän från Sthlm som spelar i den och det är ju alltid extra roligt då! Man gick därifrån och kände sig glad och upprymd. Och det är en trevlig känsla när man lämnar en teater tycker jag! Sen var jag nog inte ensam om att gå och nynna  "what a feeling..." resten av kvällen! ;)
 
 


Mitt lilla liv / 10 April, 2015 - 23:32 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

En 8 åring...


Idag fyller mitt älskade lilla hjärta 8 år.
 
Hon är ingen unghund längre. När hon är inomhus sover hon mest känns det som. Ibland på kvällen kan hon få för sig att hon vill busa, men när man då lägger sig på golvet för att leka med henne, tycker hon inte alls att det är särskilt roligt och hoppar genast upp i soffan för att lägga sig till ro. När resten av familjen har varit vakna flera timmar på morgonen, ligger Akira gärna kvar i sin säng och snarkar. Ibland närmar det sig lunch och hon har inte rört en fena. Då ställer jag mig i trappan och ropar upp till henne "Ehh... Akira... ska inte du gå upp snart? Typ kissa lite eller nåt?" Känns som man har två små barn och en trött tonåring i hemmet. ;)
 
Men även fast hon har blivit en riktig liten tant inomhus, så är hon iallafall fortfarande som en liten valp när vi kommer utomhus. Då vill hon gå långa promenader, bli jagad i trädgården, springa efter fotbollen (helst få tugga sönder den också), jaga harar som hon aldrig kommer ikapp (skam den som ger sig) och att följa med på en lång löparrunda i raskt tempo är inga som helst problem för henne. Och plockar man fram en köttbulle (eller ärligt talat, vad som helst som går att äta) så glittrar det till i ögonen och hon är beredd att visa upp hela sitt register för att få smaka.
 
Men det är väl det som är tjusningen när dom kommer upp lite i åldern. Det är inte nödvändigtvis full fart precis hela tiden. Dom lugna stunderna kan vara väldigt lugna. Samtidigt som det inte är nåt fel på energin när dom väl känner för det. 

Men det mysigaste är att ligga i soffan på kvällen och känna värmen från Akira som ligger tätt intill. Samtidigt som man hör hennes djupa andetag och hur hon drar en suck av välbehag när man stryker handen över hennes lilla mage. 
 
Ett stort grattis till dig idag, min lilla tant! :)
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 08 April, 2015 - 10:25 / Akira
0 kommentarer

Påskhelg i Småland...


Påsken har i vanlig ordning spenderats här i Småland och det har vart väldigt mysigt. Vädret har varit som väntat. Strålande solsken ena dagen och snöblandat regn andra dagen. 
 
Vi har träffat bröder och små kusiner, gått promenader, hälsat på Manuels mormor och morfar, ätit påskmiddag med hela stora familjen, kollat på filmer på kvällarna, letat påskägg och ätit alldeles för stora mängder med lösgodis. 
 
Ikväll blir sista kvällen innan det är dags att åka hemåt, så då  ska vi äta ostbricka och dricka lite vin med Manuels föräldrar.
 
En väldigt trevlig påskhelg för både oss och barnen! :)
 
 
Långfredagen bjöd på strålande väder och vi satt ute och grillade korv till lunch.
 
Jodå, hon fick smaka...  ;)
 
Barnen med Manuels mormor och morfar.
 
Leo träffar lilla kusinen Elijah för första gången.
 
Manuel och brorsan Robin.
 
 Gubben och jag.
 
 Meya hittade sitt påskägg och present.
 
Skål och glad påsk! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 05 April, 2015 - 16:18 / Meya
0 kommentarer

Aprilväder...


Idag är det 1 april och dagen (och hela den här veckan) har verkligen bjudit på riktigt aprilväder.
 
Ena sekunden sitter man och njuter av solstrålarna som värmer mig i nacken när jag äter min frukost, för att i andra sekunden gå förbi fönstret och till min förvåning konstatera att det börjat snöa ute. En timme senare tittar solen fram igen och himlen blir alldeles klarblå. Skönt, tänker man. Det härliga vädret håller i sig lagom tills det är dags att hämta Meya på förskolan och regnet kommer då från ingenstans. När jag kommer ut från förskolan är det iallafall uppehåll och jag bestämmer mig för att gå en långpromenad trots allt. Det var ju en bra idé, tänker jag, enda tills det börjar bli oroväckande mörkt på himlen och plötsligt börjar det hagla. Jag skyndar mig hemåt med stormvindar och hagel piskande i ansiktet. Lilleman uttrycker sitt missnöje så högt han bara kan, vilket knappast gör mig mindre stressad. Väl framme är jag blöt, kall och måttligt road av vädret. Jag låser upp dörren och innan jag går in, slänger jag en blick på dom gråa molnen som hånfullt ler mot mig samtidigt som dom spricker upp för att släppa fram solen igen.
 
Åhh, ljuva april månad. Ska jag hata dig, eller älska dig? Eller kanske bara acceptera att det är samma sak år efter år.
 
 
Kan vi gå hem mamma?
Mitt lilla liv / 01 April, 2015 - 15:43 / Meya
0 kommentarer