Bröllopshelg...


Den här helgen kommer vi att befinna oss på härliga Österlen.
 
Min äldsta barndomsvän Louise och hennes kille Peter ska gifta sig imorgon. Åhh, det känns så spännande och roligt! Undrar varför jag har fjärilar i magen? Och om jag har det... hur känner sig inte brudparet nu då?! :)
 
Manuels mamma kom enda från Småland för att hjälpa till att passa Meya den här helgen. Så vi har barnfritt hela helgen, vilket känns väldigt lyxigt. Nu ska vi bara njuta, umgås med våra vänner och ha en riktigt trevlig helg!
 
När vi hade checkat in på Kiviks Hotell mötte vi upp brudparet och promenerade genom Kivik för att hitta något att äta. Gud, vilken vacker idyll det är här! Fantastiskt mysig liten by!
 
Efter maten satte vi oss på hotellbaren och drack lite vin. Nu ska vi sova gott och ladda för en fullspäckad och mycket trevlig dag imorgon!
 
 

Vårt hotellrum...
 
Brudparet i mysiga Kivik...
 
 


Mitt lilla liv / 31 Augusti, 2012 - 23:09 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

En liten dikt...


 
 
Det är omöjligt, sa tvivlet.
 
Det är farligt, sa rädslan.
 
Det är onödigt, sa förnuftet.
 
Prova ändå! viskade hjärtat.
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 30 Augusti, 2012 - 23:12 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Hus, hus, hus...


Efter förra visningen vi var på insåg vi att vi kommer behöva kompromissa mer för att kunna förverkliga vår dröm om ett hus. Vi kan inte bocka av allt på vår önskelista helt enkelt. Utan måste välja ut dom bitar som känns viktigast för oss.
 
Igår var det dags för en ny husvisning. Redan när vi kom in i hallen kändes det bättre än förra huset. Det är en del man måste fixa med även på det här huset, men det kändes ändå överkomligt.
 
Det är ett så stort beslut och många saker man behöver kolla upp innan man ens vågar tänka på att ge sig in i någon budgivning. Vi ska försöka få komma på en andra visning och fortsätta undersöka det som vi inte hann under gårdagen.
 
Men vår känsla när vi gick därifrån var... vi gillar det.
 

 
 
 
 


Mitt lilla liv / 28 Augusti, 2012 - 10:51 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Sömntuta...


Sedan Meya kom till världen har jag inte behövt sätta väckarklockan en enda gång. Man har ju en levande väckarklocka i rummet bredvid som man alltid kan lita på.
 
Men imorse var det ovanligt tyst. Ovanligt länge. Manuel gick till jobbet och det var fortfarande alldeles tyst i lägenheten.
 
När klockan var 08:30 blev jag nästan orolig och smög in till lillan och strök handen över det lilla huvudet. Meya suckade lätt och kramade om sin snuttis. Nej. Hon ville inte gå upp.
 
När klockan var 09:00 gick jag in till henne igen och efter en stund gnuggade hon sig i ögonen och satte sig yrvaket upp i sängen. Nog för att hon kan sova ganska länge på morgnarna men det här var ett nytt rekord.
 
Jag vet att jag är lyckligt lottad som har en bebis som tycker om att sova. Och om det någon gång skulle bli ytterligare tillskott i familjen så kan jag bara önska att den lille kommer ta efter sin storasysters sovvanor.
 
Älskade goa unge... jag är så glad att du har tagit efter din mammas egenskap... att vara en riktig sömntuta på morgonen!  :)
 
 


Mitt lilla liv / 27 Augusti, 2012 - 21:20 / Meya
1 kommentarer

Första stegen...


10 månder och 3 veckor. Så gammal var Meya när hon idag tog sina första steg.
 
Det kom så plötsligt. Dom första stapplande stegen. Jag slog ihop händerna, lyfte upp henne i luften och överöste henne med pussar och beröm. Meya såg både nöjd och stolt ut!
 
Att man kan bli så glad över att någon sätter ena foten före den andra!  ;)
 
När vi kom hem skulle vi visa Manuel vad hon lärt sig. Och även om hon fick till några enstaka steg, så var hon så uppspelt att hon mest vinglade omkring som att hon vore full. Hon var alldeles för upptagen med att skratta för att kunna koncentrera sig på något annat.
 
 
Träningen fortsätter...
 
 


Mitt lilla liv / 26 Augusti, 2012 - 20:57 / Meya
0 kommentarer

Bortbjudna...


När man har en liten bebis hemma är det lätt att man blir väldigt bekväm och bjuder hem sina vänner istället för att åka bort. För att det helt enkelt blir smidigast så.
 
Men ibland är det skönt att bli bortbjuden och vara hemma hos någon annan istället.
 
Efter en fullspäckad sommar fick vi äntligen till en träff med Linda och Magnus. Det känns lyxigt att vara hembjuden till dom då det alltid bjuds på väldigt god mat och dryck! Och trevligt sällskap såklart! :)
 
 
 
 
Kantarellsoppa...
 
Lax med massa goda grönsaker...
 
Jordgubbscheesecake...


Mitt lilla liv / 25 Augusti, 2012 - 14:38 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Nu händer det...


Hela helgen städade vi lägenheten. Plockade undan allt som gick att plockas bort, skrubbade varenda kakelplatta, tvättade fönstrena, köpte nya blommor osv...
 
I måndags kom det hit en fotograf för att fotografera lägenheten, idag kom vår lägenhet ut på Hemnet, nästa helg är det dags för visning och sen är det bara att hålla tummarna!
 
Så nu börjar det hända grejer vilket känns väldigt spännande!
 
 
Delar med mig av lite bilder på vår alldeles nystädade lägenhet...  ;)
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 23 Augusti, 2012 - 23:27 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Andra dagen...


Jag bestämde mig för att inte se ut som ett träsktroll idag heller. Andra dagen på rad. Här slår man på stort! ;)
 
Bestämde träff med Louise och Frida och våra små gobitar. Vi träffades i parken och hade lite picknick tillsammans. Det är så roligt när småttingarna nu börjar bli större och mer nyfikna på varandra.
 
Dagen fortsatte med hundträning med en kompis. Vi tränade rallylydnad med våra hundar. Akira var alldeles uppspelt och lycklig! Även fast det var länge sedan vi tränade rallylydnad, så var hon faktiskt duktig. Vad gör man inte när det finns korv i fickan?? ;)
 
Så jag tog mig ur lägenheten även denna dagen! Bra jobbat! ;)
 
 


Mitt lilla liv / 22 Augusti, 2012 - 21:29 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Träffa folk igen...


Nu har det gått 1 vecka sedan semestern tog slut. Första veckan var jag mest hemma och försökte komma tillbaka till alla mammarutiner. Det där med att det helt enkelt inte funnits tid att duscha på hela dagen hade jag nästan glömt. Man går förbi spegeln, stannar och konstaterar att man ser ut som ett träsktroll. Och inser att man faktiskt sett ut som ett träsktroll dom senaste dagarna.
 
Puh! Det är inte alltid så upplyftande!
 
Men nu ska jag försöka ta mig i kragen igen. Ut och träffa lite folk, göra små utflykter och kanske t om dra borsten genom håret några gånger också! ;)
 
Veckans första utflykt blev att ta bilen ner till Vellinge för att hälsa på min kära vän och kollega Linda. Vi har inte träffats på hela sommaren, så det var verkligen dags för det nu!
 
 
 
Meya testar att jobba på kontor...  ;)
 
 


Mitt lilla liv / 21 Augusti, 2012 - 16:13 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Det där med hus...


Idag har vi varit på en husvisning. Det andra huset vi tittar på. Till vår hjälp har vi vår systers man som är betydligt mer insatt i allt det där som man behöver ha koll på vid ett husköp.
 
Vi var verkligen förtjusta i det här huset. Och som vanligt så börjar jag inreda hemmet i mitt huvud innan jag ens sett huset i verkligen. Det är livsfarligt att förälska sig för snabbt!
 
Det är så oändligt många saker man måste ha med i beräkningen vid ett husköp. Tak och brunnar, dränering, el, fuktskador.... osv. Det är inga små summor det handlar om.
 
Huset vi kollade på idag såg som väntat bättre ut på bilderna än i verkligheten. Förutom trädgården. Jag älskade verkligen trädgården. Grönskande, lummig, massa blommor.... ah, jag kunde se mig själv i den trädgården.
 
Alla säger att man behöver titta på många hus innan man hittar rätt. Jag hoppas bara att det inte ska ta alltför lång tid! Mitt hjärta brister lite varje gång mina hus och inredningsplaner går åt skogen.
 
 
Huset vi tittade på idag...
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 20 Augusti, 2012 - 22:06 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Cupcake Photoshoot...


Även fast det kommer stunder då man böjar tänka lite på hösten, så får man inte glömma att det faktiskt fortfarande är sommar i allra högsta grad!
 
Därför ville jag bjuda på lite sommar inspirerade cupcakes idag när vi skulle få besök!
 
Mina cupcakes brukar alltid få min fulla uppmärksamhet när det är dags att dokumentera dom små underverken. Men idag fick dom dela på rampljuset då Manuel hjälpte till att fånga både mig och bakverken på samma bild!
 
Dagens cupcake blev en citronmuffin med syrlig hallonmousse och chokladfrosting.
Och dekorationerna... ja, vad brukar man säga... less is more!  :)
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 18 Augusti, 2012 - 19:59 / Bakverk
0 kommentarer

Sommarbilder...


Några sommarbilder från Instagram (lindaek83).

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mitt lilla liv / 17 Augusti, 2012 - 23:20 /
0 kommentarer

Mycket på gång...


Jag har varit lite slö på bloggen den här veckan. Det är för att jag är allt annat än slö på hemmaplan just nu.
 
Det känns som att min "Att göra" lista bara växer för varje dag. Hela tiden ploppar det upp nya saker som jag kommer på att jag måste ta tag i snarast. Ibland känns det som att min hjärna är på väg att koka över.
 
Jag har en ganska fullspäckad period framför mig just nu. Många olika projekt. Det är egentligen först i oktober som det börjar lugna ner sig lite.
 
Men jag ska inte klaga! Det är inte bara jobbiga saker jag har på min "att göra" lista. Jag har mycket kul och spännande framför mig just nu också!
 
En sak jag kan skvallra lite om är att om 2 veckor kommer vi ha en första visning på vår lägenhet. Vi ska också så smått att börja kolla på hus och i dagarna har vi haft mycket kontakt med bankerna osv. Det känns helt galet att vi har dragit igång det här nu! För några månader sedan kändes det här som ett projekt längre fram, men nu börjar det bli verklighet. Och med lite flyt så kanske inte drömmen om ett hus är lika avlägset som det var förut.
 
Det känns så spännande och pirrigt och lite läskigt! Att köpa hus... det känns ju hur stort som helst! :)
 
 


Mitt lilla liv / 16 Augusti, 2012 - 19:57 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

2 års dagen...


Vi tjuvstartade ju lite med vårt bröllopsdagsfirande i helgen. Men idag för exakt 2 år sedan gifte vi oss.

En underbar dag! Och 2 underbara och händelserika år!

Älskar dig mitt hjärta!Mitt lilla liv / 14 Augusti, 2012 - 20:13 / Kärleken
1 kommentarer

Back to business...


Idag börjde Manuel jobba igen. Det var 8 veckor sedan.
 
Det kändes som det var evigheter sedan han jobbade och jag var föräldraledig på egen hand. Man blev snabbt påmind om hur skönt det har varit att vi varit två stycken hemma som har kunnat hjälpa varandra hela tiden.
 
Nu blir det fullt ös igen för oss båda. Slut på semestern!
 
Men som sagt, vi är verkligen tacksamma för en lång och härlig sommar tillsammans!  :)
 
 
Semesterns sista mjukglass intogs igår i Pildammsparken...


Mitt lilla liv / 13 Augusti, 2012 - 21:19 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Min första beställningstårta...


I helgen levererade jag min första "beställningstårta".
 
Det var vännerna Helena och Micke som ville ha tårtor till namngivelsen för deras lilla flicka. Det kändes både nervöst och pirrigt när dom kom för att hämta bakverken. Man ville ju verkligen att dom skulle bli nöjda med tårtorna!
 
Jag kände mig hedrad att få göra dessa tårtor till lilltjejens stora dag. Och väldigt glad över att Helena och Micke var dom första som vågade ge mig chansen. Jag är ju trots allt en ganska oerfaren tårtbakare. Ännu så länge iallafall! ;)
 
Lite stressigt blev det i veckan eftersom vi kom hem från Småland i onsdags och tårtorna skulle levereras på fredagen. Så det var 3 intensiva bakdagar för min del. Det går inte att komma ifrån att dessa tårtor är både dyra och tidskrävande att göra. Men det fråntar inte det faktumet att jag tycker det är kul! :)
 
Jag fick ett fint meddelande på kvällen att dom var så himla nöjda och att tårtorna var väldigt goda och uppskattade. Så det kändes roligt!
 
Önskemålen jag fick om utseendet var att dom ville ha en rosa tårta, en nalle på toppen och Miras namn.
 
Så här blev resultatet!
 
 
 
 
 
 
 
 
Ljusa bottnar
Hallonmousse
Tobleronemousse
Spacklad med chokladsmörkräm
Täckt med marsipan


Mitt lilla liv / 12 Augusti, 2012 - 16:54 / Bakverk
1 kommentarer

The Lodge...


Vilket mysigt bröllopsdagsfirande vi hade igår!
 
Vi kom fram till The Lodge vid tre tiden på eftermiddagen. Checkade in och lämnade våra väskor på vårt hotellrum. Sen gick vi ner till loungen och beställde in vin och en snackstallrik. Det är en så himla mysig atmosfär på det här hotellet och allt känns så varmt och hemtrevligt.
 
Efter någon timme gick vi för att hämta våra badrockar och promenerade till spavillan. Att sitta utomhus och bada jacuzzi med svala vindar och milsvidd utsikt över dom skånska landskapen, det var verkligen helt underbart!
 
Framåt kvällen var det dags för en god middag. Eftersom dom hade ett stort sällskap bokat som skulle ha champagneprovning just den här dagen, så ordnade dom så fint att vi fick sitta i ett alldeles eget litet rum i närheten med fantastisk utsikt. Det var helt perfekt!
 
Vi blev severade en fem rätters middag och beställde in olika goda viner till maten. Hela middagen tog nästan fyra timmar och det var så skönt att bara sitta och njuta och prata om livet. Avslutningsvis kom dom in och bjöd på champagne för att fira vår bröllopsdag. :)
 
Efter en god natts sömn åt vi en härlig frukostbuffé i restaurangen. Sen började det bli dags att bege oss hemåt igen.
 
Det kändes så lyxigt och skönt att få lite tid bara oss själva. Att få skämma bort oss på vår bröllopsdag! Det känns så viktigt att unna sig en liten paus från allt ibland. Inte minst när man har en liten bebis hemma. ;)
 
8 år tillsammans och 2 år gifta. Ser fram emot många fler mysiga bröllopsdagar! :)
 
Den mysiga loungen på vårt hotell...
 
Vårt hotellrum...
 
 
 
Snackstallrik...
 
 
 
Utsikten från hotellrummet...
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 11 Augusti, 2012 - 15:35 / Kärleken
0 kommentarer

Fira kärleken..


Nu är Manuel hemma hos mamma och pappa för att lämna av våra små trollungar. Meya och Akira ska nämligen sova över där till imorgon.
 
Jag och Manuel ska passa på att fira vår 2 års bröllopsdag. (Vår riktiga bröllopsdag är egentligen på tisdag, så vi tjuvstartar lite.) Vi ska åka till ett ställe som heter The Lodge. Bada jacuzzi, äta fem rätters middag, övernattning och frukostbuffé. Det ska bli underbart skönt! Och vilket härligt sätt att avsluta semestern på! :)
 
Förra året på vår bröllopsdag hade vi varken ork (jag var höggravid) eller råd att hitta på något kul, så det känns härligt att lyxa till det lite i år.
 
Jag är aldrig sen på att hitta på ursäkter att få fira kärleken! :)
 


Mitt lilla liv / 10 Augusti, 2012 - 12:48 / Kärleken
0 kommentarer

Home sweet home...


Det var nästan en lite märklig känsla att komma hem till lägenheten igår. Det var så länge sedan vi bodde hemma. I vårt eget hem.
 
I mitten av juni började vi vår semester med att vara i Småland, sen kom vi hem och flyttade in i mamma och pappas hus och efter en månad var det dags för en ny tripp till Småland och sen Stockholm, efter det tillbaka till Småland och ja... ni förstår... vi har sovit i många olika sängar den här sommaren. Men inte i vår egen.
 
Det kändes ganska skönt att låsa upp ytterdörren och komma in i lägenheten. Ställde ner resväskorna och drog en lätt suck. Hemma.
 
Vi har haft snart 8 veckor semester tillsammans. Det är inte alla förunnat att kunna kombinera ihop föräldraledigt och semesterdagar. Vi har verkligen njutit av att vara lediga så länge den här sommaren! (Även fast vädret kunde varit betydligt bättre!) På måndag börjar Manuel jobba igen. För min del blir det också full rulle. Inga fler sovmorgnar och ingen avlastning med lilltjejen på dagarna.
 
Men, vi har fortfarande ett par dagar kvar på semester och dom ska vi försöka njuta av!
 
 


Mitt lilla liv / 08 Augusti, 2012 - 22:28 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

10 månader...


Idag blir min lilla trollunge 10 månader gammal.
 
Ännu så länge har hon inte tagit sina första steg, men hon funderar på det. Sträcker armen mot det hon vill gå till, överväger om hon ska försöka, släpper den andra handen från bordet... står själv 1 sekund... och sen sätter hon sig ner.
 
Hon tittar på mig och ler. "Inte ännu mamma. Jag är inte redo ännu." Och sen kryper hon iväg. Snabb som blixten.
 
Hon lyssnar noga på allt man säger och börjar förstå olika ord. Var är nappen Meya? kan jag fråga. Hon tittar på mig, tänker lite och plockar sen upp nappen och sätter den i munnen.
 
Min lilla bebis... är snart ingen bebis längre!
 
 


Mitt lilla liv / 06 Augusti, 2012 - 19:52 / Meya
1 kommentarer

Söndagshäng...


Att träffa nära och kära var vårt främsta mål med den här lilla Stockholmsvisiten. Även fast vi inte hunnit träffa riktigt alla, så har vi ändå fått ihop det ganska bra med lite pusslande.
 
Idag mötte vi upp världens bästa Åke på Observatorielunden och åt lunch tillsammans. Jag åt fantastiskt goda våfflor med sylt och grädde. Så kul att träffa fina Åke igen!
 
Framåt kvällen kom Sara, Per, Emma och Henrik över till lägenheten. När Meya hade somnat dukade vi fram ostbricka och vin och hade en mysig söndagkväll tillsammans. 
 
Så himla mysigt att träffa alla goa vänner som jag saknat! Tycker att hela bunten kan ta och flytta ner till Malmö!  (Samtidigt som jag är väl medveten om att det aldrig kommer hända! Mina stockholmsbruttor!)  ;)
 
Nu är vår lilla snabbvisit i Stockholm redan över och imorgon bär det av mot Småland igen. Där kommer vi stanna ett dygn, hämta upp vårt håriga lilla monster och sen blir det hemfärd mot Malmö. Nästa sommar ska vi nog försöka stanna några dagar extra i Stockholm, men det var iallafall himla trevligt att vi hann hit en liten sväng.
 
Mina fina tjejer...
 
 


Mitt lilla liv / 05 Augusti, 2012 - 23:19 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Mys på Odenplan...


Fördelen med att vara turist i en stad som man har bott i är att man inte känner en massa måsten. Det här måste vi se och det här måste vi göra...
 
Vi bestämde att lördagen skulle bli en väldigt lugn dag där vi bara skulle slappa och njuta av semestern. Inga måsten och inga krav!
 
Morgonen började med att Manuel och Meya tog en liten promenad och köpte hem tekakor till frukost. 
 
Efter lunch kom Manuels faster Ulla-Karin och hennes tjej Marina på besök. Dom är så gulliga! Det var länge sedan vi träffades nu och det här var första gången dom träffade Meya. Kaffe och kanelbullar bjöds det på. Det är så smidigt att kunna bjuda hem våra vänner nu när vi har lillan med oss så att hon kan krypa omkring på golvet under tiden. Och eftersom vi bor i världens mysigaste lägenhet, så gör det inget för varken oss eller våra besökare att tillbringa lite tid här.
 
Sen har vi inte gjort många knop idag. Vi har hållt oss runt Odenplan hela dagen och strosat omkring i härligt sommarväder. På vägen hem köpte vi med oss sushi, Ben&Jerry´s och hyrde film. Så ikväll blir det en skön myskväll. Bara jag och Manuel! :)
 
 
Utsikten från lägenheten...
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 04 Augusti, 2012 - 21:45 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

The City...


Vi åkte från Småland imorse och var framme i Stockholm strax efter lunch. Stockholm välkomnade oss med långa bilköer i vanlig ordning. Men väl framme kändes det lika mysigt som alltid att vara tilbaka i stan.
 
Den här gången bor vi mitt inne i stan hos en kompis till Manuel som är bortrest. En väldigt mysig lägenhet vid Odenplan. Helt perfekt!
 
Första kvällen i storstan bjöd vi in Manuels barndomsvänner med flickvänner. Köpte hem mat till lägenheten, drack vin och snackade skit.
 
Vårt störda lilla gäng! Men visst måste man erkänna att man saknar dom ibland! ;)
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 04 Augusti, 2012 - 00:42 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Sol och bad...


Igår var vi i Oskarshamn hos Manuels morbror med familj och åt god middag. Det var riktigt mysigt och vi kunde sitta ute i eftermiddagssolen och njuta.
 
Idag har vi också haft tur med vädret och jag har till och med hunnit sola vid poolen en stund. Men bada har jag inte gjort eftersom jag är en sådan badkruka som vill ha minst 28 grader för att kunna komma ner i vattnet.
 
Någon som dock har badat idag är Meya som fick inviga sin nya lilla barnpool. Efter att ha försökt kravla sig ur poolen ett par gånger insåg hon att det var ganska trevligt att plaska runt i det varma vattnet.
 
Imorgon är det dags för oss att köra vidare mot Stockholm!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 02 Augusti, 2012 - 21:49 / Meya
0 kommentarer

Superhjälten...


Jag har en superhjälte bredvid mig varje natt. Han jobbar ständigt och är redo att rycka ut när som helst.
 
Denna ständigt arbetande superhjälte heter Manuel. Och hans uppgift varje natt är att rädda Meya när hon är på väg att falla ur sängen.
 
Problemet är bara att Meya ligger inte i sängen. Hon faller inte alls. Hon ligger i sin egen säng och sover djupt.
 
Men i Manuels huvud är hon där och han måste rädda henne till varje pris. Han slänger sig upp i sängen och grabbar tag i mig hårt. Alldeles andfådd pustar han ut när han får tag på mig. Jag som ligger alldeles stilla i sängen och förgäves försöker sova tittar bara på honom och skakar på huvudet. Han håller om mig en stund. Sen lägger han sig lugnt ner igen.  
 
Ibland blir jag irriterad på honom för att han väcker mig med ett ryck mitt i natten och stör min skönhetssömn. Inte minst dom nätter han måste "rädda" mig flera gånger. Och ibland kan jag inte låta bli att le när han håller ett krampaktigt grepp om mig. Min superhjälte! ;)
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 01 Augusti, 2012 - 21:45 / Mitt lilla liv
0 kommentarer