Sömn, ljuva sömn...


Jag älskar att sova! Jag gör verkligen det. Det är så underbart skönt!

Tyvärr så går sova och spädbarn inte riktigt hand i hand. Det är en ganska stor omställning från att sova 8-10 timmar varje natt till att sova 4-6 timmar varje natt.

Det har gått förhållandevis bra att tvinga mig upp mitt i natten för att ge lillan mat och sedan försöka få henne att somna om. Men nu efter 6 veckor så börjar jag känna mig lite dum i huvudet emellanåt. Ibland känner jag mig som en zombie som går omkring i en liten bubbla med tryckande huvudvärk.

Jag vet att jag måste försöka sova lite även på dagtid, men det är svårt att hinna med allt. Akira måste komma ut på långpromenad, jag måste hinna äta lite och ibland måste man faktiskt passa på att plocka lite i lägenheten när hon sover. Men som sagt... det börjar sätta sina spår nu. Inser att jag nog faktiskt måste prioritera att sova lite mer än vad jag gör idag. Annars kommer jag inte orka!

Den här natten var extra lyxig för då lyckades jag skrapa ihop nästan 7 timmars sömn. Detta tack vare att Manuel började jobba lite senare idag och kunde hjälpa till en stund på morgonen. Vi har också bestämt att vi ska börja turas om att ta hand om Meya på helgen. Den ena får sova ordentligt på fredagen och den andra på lördagen.
(Ytterligare en fördel med att kunna ge mat på nappflaska.)

Jag ser fram emot helgen! Sömn, ljuva sömn!


Så här skönt ska jag sova i helgen...


Mitt lilla liv / 17 November, 2011 - 10:36 / Mitt lilla liv

Postat av: Catarina

Ja, dom är superlika, en liten minikopia av pappa definitivt.Det märkliga med spädbarnstiden är att man lustigt nog orkar ändå. Antagligen för att man måste.

MEN, det finns absolut inget fel i att låna ut ens "liten" till mormor och morfar en stund för att få sova ett par timmar. En bra mamma tar också hand om sig själv. Barn är inte dummare än att dom känner av hur mamma och pappa mår och till slut blir barnen stressade utav det. När du mår 100, kan du ge 100. Enkelt sagt men sunt.Kanske kan någon ta lillan med på en långpromenad så att du får sova en timma eller två. Samtidigt får dem chansen att knyta an till deras nya familjemedlem.

Så gjorde vi och det var guld värt. Jag lovar dig att din dotter inte kommer ta skada av eller få rubbningar i någon anknytningsprocess av att vara ifrån er någon timma eller två.

Folk är däremot jädrigt duktiga på att tycka saker. Skit i dom.Sedan måste du nog dessutom lära dig att släppa taget. Skit i om det är en enda stor röra hemma någon dag. Och gå och lägg dig och sov. Röran finns med största sannolikhet kvar imorgon.Om ni känner att ni har råd att prioritera det så använd er av Rut bidraget och ta hjälp med hemstädningen. Jag arbetar själv som arbetsledare i branschen och nyttjar tjänsten även privat.

för 1300:- i månaden kommer två juveler och städar hos mig en gång i veckan. Istället för nya kläder till mig har jag valt att prioritera det. Och istället kan jag nyttja den tiden till mig själv och till min son. Världslyx.

2011-11-17 @ 15:35:32
Postat av: Linda

Tack för tips och råd! :)Jag vet att det finns många som har extremt svårt att lämna sina barn ifrån sig. Jag är nog inte en av dom. Litar helt och fullt på familjen, så jag vet att jag kan slappna av.Det är väl mer att det inte blivit så många tillfällen för sånt ännu. Alla har ganska fullspäckade schema.Men jag tror att jag så smått ska börja komma in i lite bättre rutiner så att jag lyckas klämma in lite vilostunder.Lyxigt med städhjälp! Nu bor vi bara i lägenhet, så det skulle nog inte kännas helt värt det för vår del. Men jag förstår verkligen att det är skönt! :)

2011-11-17 @ 16:05:09
URL: http://mittlillaliv.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: