En lugn matstund...


Idag var det dags igen. Barnavårdcentralen. Jag vet att det blir mycket prat om bvc nu, men det har varit en ganska stor del i min och Meyas vardag dom senaste veckorna.

Dags att väga lillan igen efter dom nya direktiven med ersättning på nappflaska. Och mycket riktigt... Meya har under dom här dagarna rusat upp i vikten. Hon knappar så smått in på sin viktkurva och börjar närma sig målet.
En dag i taget!

Även fast det kändes väldigt tufft att få beskedet att börja med ersättningsmjölk (även fast det kanske bara skulle vara en tillfällig lösning), så måste jag erkänna att jag har känt mig ganska lättad dom här dagarna.

Jag kände en sådan press på mig tidigare med amningen. Hon skulle äta så ofta och var ändå aldrig riktigt nöjd. Måltiderna blev ofta en kamp där Meya inte alls ville ta bröstet och skrek i ren frustration. Hon skrek så mycket att jag istället fick gå runt och trösta henne. Att det dessutom gjorde fruktansvärt ont gjorde mig inte direkt mindre stressad heller.

När hon ändå inte gick upp i vikt efter allt konstant ammande, kändes det som ett bakslag varje gång. Det kändes som att det var mitt fel. Som att jag inte hade kämpat tillräckligt hårt. Fast det vet jag att jag gjorde.

Den pressen har varit skön att slippa dom här dagarna.

Jag pumpar ut mjölk så att hon får i sig lite bröstmjölk varje dag. Men den största delen av maten består av ersättningsmjölk. Meya har inga problem alls med att ta flaskan. Matstunderna är betydligt lugnare och harmoniska nu. Inget mer bråk och missnöje.

Hon ser väldigt nöjd ut där hon ligger i min famn med ett stadigt grepp runt flaskan. :)Mitt lilla liv / 14 November, 2011 - 20:02 / Meya

Postat av: idan

Vad glad jag blir av att läsa dessa ord. :) Fortsatt lycka till!

2011-11-15 @ 11:50:10
URL: http://helajavlajag.blogg.se/
Postat av: Linda

Tack så mycket! :)

2011-11-15 @ 12:56:23
URL: http://mittlillaliv.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: