En missnöjd hund...


Det börjar bli sent och dags för Akiras sista kvällspromenad. Jag går ut i hallen och börjar klä på mig. Akira tassar glatt efter mig och väntar med viftande svans.

Plötsligt ändras uttrycket i hennes ögon. Hon drar öronen bakåt och ger mig en blick som att jag precis hade gett henne en grov förolämpning.

Hon går bakom mig med tunga ben och låg svans ut till hissen.
På vägen ner tittar hon på mig med stora ögon och darrande kropp. Som ett skrämt litet rådjur.
"Vad är det gumman?" frågar jag med mjuk röst.

Väl nere trycker på knappen och ytterdörren öppnar sig. Plötsligt förstår jag. Det regnar och smattrar för fullt och jag kan inte låta bli att le för mig själv. Hon kunde inte berättat för mig på ett tydligare kroppspråk än vad hon precis gjorde. Jag borde förstått alldeles utmärkt hur missnöjd hon är med dagens väder.

Det uppstår en mindre kamp vid dörren där Akira stretar emot med alla fyra tassar, samtidigt som jag får dra ut henne i kopplet genom ytterdörren. En kille som står utanför och röker kan inte låta bli att skratta lite åt oss.

En väldigt kort kvällsrunda med en väldigt missnöjd pinscher blev det tillslut iallafall!  ;)
Mitt lilla liv / 31 Mars, 2011 - 22:17 / Akira
1 kommentarer

Energitjuvar...


Det finns något som ibland kallas energitjuvar. Min mamma pratade om det för länge sedan. Det var en bok som hon hade läst och berättade om för mig. Har inte tänkt på det så mycket förrens nu.

Har känt mig tom, orkeslös, låg på energi, ledsen på ett utmattande sätt, lägger mig på kvällen och bara stirrar tomt ut i intet. Och så kom jag att tänka på att jag har nog en energitjuv i min närhet just nu. Det är jobbigt när andra mår dåligt, men det blir också jobbigt när det tillslut går ut över en själv så mycket att man själv känner sig deprimerad. Utan att egentligen behöva vara det!

Är så trött på att känna så här. Hoppas verkligen att det går över snart!
"Energitjuven tar kraft från andra"

 

Känner du att någon i din närhet som ofta är väldigt självisk, suger all energi ur dig och lämnar dig tom och trött, då är du troligtvis under påverkan av en energitjuv.

 

En energitjuv är en person som när sig på din energi utan att ge tillbaka, detta sker ofta undermedvetet ifrån båda håll. Det kan vara en partner, familjemedlem, syskon, barn, arbetskollega, vem som helst som du har en relation till.

 

Energitjuv är personer som överför sina undertryckta och omedvetna känslor inombords på människor i sin omgivning men vägrar att se eller acceptera att det är deras egen ilska, smärta, frustration och sorg. De för över dessa jobbiga känslor på andra för att få avlastning själva och slippa bära på allt detta inombords.

 

Det är självklart mycket jobbigt för dem som blir utsatta, speciellt om man själv är en givare som ger mycket av sig själv i hopp om att få tillbaka det som ges vilket aldrig sker i en relation till en energitjuv. Detta lämnar alltså givaren tom på energi tillslut utan att man riktigt kunnat förklara varför.

 

Energitjuven gör detta mer eller mindre omedvetet och skyller mer än gärna ifrån sig, vägrar inse att det är den som är eller har problemet och inte mottagaren. Energitjuv kommer att försöka fly och förneka.

 

Under påverkan av en energitjuv upplever man ofta oförklarliga olustkänslor, ilska, trötthet och dränerad på energi. Den som drabbas kan också känna sig ledsen utan att riktigt förstå varför.Mitt lilla liv / 30 Mars, 2011 - 20:52 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Vecka 14...


Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut. 

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår. 

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får barnet all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.Mitt lilla liv / 29 Mars, 2011 - 20:17 /
0 kommentarer

Inskrivning...


Idag har jag varit hos min barnmorska för första gången och blivit inskriven. Jag är nu "officiellt" gravid! ;)

Först har vi varit på ett allmänt gruppinfo möte, sen var det dags för hälsokontroll och sedan inskrivningen. Eftersom jag har fått vänta väldigt länge på mitt första möte, så slog vi ihop både hälsokontrollen och inskrivningen idag.

Jag vet inte riktigt varför, men jag var lite nervös där jag satt i väntrummet. Nyfiken på min barnmorska. Det är ju så viktigt att det är en människa som man trivs med. Speciellt när det är något så stort och viktigt som det här!

Men jag hade oroat mig i onödan, för min barnmorska var otroligt gullig! Varm, lättsam och kunnig kändes det som!

Så nu kan jag slappna av vad gäller det iallafall. Vi har fått tid till första ultraljudet om ca 1 månad och det ska bli riktigt spännande!  :)
Mitt lilla liv / 28 Mars, 2011 - 21:10 / Meya
0 kommentarer

Myshelg...


Det var underbart skönt i fredags på Ronneby brunn. Så borde man inleda varje helg! Tänk vad pigg och fräsch man skulle känna sig varje helg då!

Vi njöt av massage och väldoftande oljor, satt i bubbelbadet, åt en fantastiskt god tre rätters middag, en lång och skön sömn i hotellsängarna och sedan en god frukost på det. Vilken fin födelsedagspresent! :)
På lördagen åkte vi sedan vidare till Mönsterås och fortsatte en lugn och skön helg. God mat, promenader och filmmys blev det då. Trots allt avkopplande lyckades jag ändå somna i soffan 22:30 och sov sedan djupt i 10 timmar. (Jag får skylla på graviditeten!)  ;)

Innan vi åkte hem till Malmö idag, så hann vi hälsa på Manuels mormor och morfar. Vi hann också åka in till Oskarshamn och hälsa på Manuels bror och hans flickvän och äta goda våfflor med grädde och sylt!  :)

En riktigt mysig helg blev det alltså!Mitt lilla liv / 27 Mars, 2011 - 20:59 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

En avkopplande helg...


Alldeles strax ska jag och Manuel packa in oss i bilen och köra till Karlskrona. Där ska jag på spa/övernattning med svärmor och Manuels brors flickvän. En present jag fick på min födelsedag! Jättemysigt!

Vi ska vara på ett ställe som heter Ronneby brunn och jag ser verkligen fram emot en timmes massage i eftermiddag!  :)

På lördagen åker vi sedan vidare till Mönsterås för att spendera resten av helgen hos Manuels föräldrar.

Det blir en lugn och avkopplande helg, vilket är precis vad jag behöver! :)Mitt lilla liv / 25 Mars, 2011 - 12:40 /
0 kommentarer

Vecka 13...


Eventuellt illamående i början av graviditeten har för de flesta kvinnor upphört helt. Från och med nu kommer livmodern att växa i en jämn och märkbar takt. Risken för missfall har minskat med 65 % när man kommit in i vecka 13 och den första tredjedelen av graviditeten är tillända.

Barnet är nu 11 veckor gammalt och ca 7 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 23 gram.

Vävnaden som ska bli bebisens skelett gundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu och kommer inte att öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan av huvudet vandrar nu mot framsidan av ansiktet och sina slutliga placeringar.

Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja en pojke från en flicka då de externa könsdelarna börjat bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas. Bebisen kan knyta händerna, rulla in tårna och knipa ihop ögonen.

Det finns forskning som tyder på att barnet börjar uppfatta ljud nu. Öronen är färdigutvecklade först i v. 24 men man tror att fostret hör med hjälp av receptorer i huden som tar upp vibrationer.
Mitt lilla liv / 24 Mars, 2011 - 18:24 /
0 kommentarer

3 månader...


Dom första 3 kritiska månaderna. Jag har gått och räknat ner. Dag för dag och vecka för vecka.

Nu har jag äntligen gått förbi dom där 3 första månaderna då man tvingar sig själv att inte hoppas alltför mycket (om något skulle hända!).

Men nu är jag där och jag försöker intala mig själv att nu kan jag försöka slappna av lite mer. Försöka ta till mig det faktumet att jag är med barn. För ska jag vara helt ärlig - så känns det knappt som att jag har förstått det ännu!

Förutom alla 1000 tankar som har snurrar i mitt huvud, så skulle jag kunna sammanfatta dom 3 första månaderna med 3 ord.

Illamående. Trötthet. Hunger.

Illamåendet var man ju beredd på, men fy vad det tar på krafterna att gå omkring och må ständigt illa. Som att man hade en kronisk baksmälla. Som tur är har jag inte behövt springa på toaletten och spy. Istället har jag mått konstant illa hela tiden. Främst på kvällarna faktiskt.

Tröttheten har varit helt otrolig. Det är som att man inte sovit det senaste året. Kämpar för att hålla ögonen öppna. På dagarna har det varit helt ok, för då har jag så fullt upp på jobbet att jag inte har tid att bli trött. Men så fort jag kommit innanför dörren, har jag gått raka vägen till soffan och dragit ett täcke över mig. Vilat någon timme, för att sedan gå och lägga mig vid 21 tiden och sedan sova 11-12 timmar... och ändå knappt kunna ta mig ur sängen dagen efter!

Hungern... ja... det är nästan fascinerande att man kan vara konstant hungrig och ändå äta sig mätt hela tiden. Det är ju egentligen inte meningen att man ska gå upp så många kilo i början av sin graviditet... men det är ju svårt att låta bli, när man sitter och tuggar på något hela tiden. Jag ligger t om och fantiserar om mat när vi gått och lagt oss på kvällen och Maneul bara skakar på huvudet.

Som tur är så börjar alla dom här 3 fenomenen nu att släppa så smått och jag börjar mer och mer känna mig som en människa igen! Jag måste faktiskt erkänna att dom första 3 månaderna har inte varit helt lätta!


Det känns så overkligt att jag är med barn.
Kanske blir det lättare att verkligen förstå när man börjar få en sån här mage...


Mitt lilla liv / 23 Mars, 2011 - 17:37 / Meya
2 kommentarer

En hemlighet...


Jag har haft en hemlighet den senaste tiden...

Det är nog en av dom största hemligheter man kan bära på.

Så många tankar som snurrat i huvudet.

Så många känslor som bubblar i kroppen.

Har inte velat skriva något här.

Inte förrens jag vetat säkert.

Eftersom bilder säger mer än ord... så kommer det en liten bild här...  ;)
Mitt lilla liv / 22 Mars, 2011 - 19:35 / Meya
12 kommentarer

MC säsong...


Med våren kommer också en ny MC säsong. Jag kommer från en riktig mc-familj. Vi har alltid haft motorcykel och det har varit ett stort intresse. Kanske framför allt för pappa. Men även vi tjejer har hakat på intresset.

Jag trodde nog aldrig att jag skulle ta MC-kort, men en sommar kände jag att "Va fasen... ska alla andra ha det, så kan väl jag också skaffa det!"

Det är en riktigt häftig frihetskänsla att köra hoj. Det kommer man inte undan!

Manuel har velat skaffa MC-kort under en lång tid och i vår är det äntligen hans tur. Först ska han övningsköra med pappa, för att sedan finslipa lite på trafikskolan. Går allt som det ska är hans förhoppning att det ska bli färdigt innan sommaren drar igång.

Idag var första övningskörningen med pappa och jag måste erkänna att jag var lite nervös när dom puttrade iväg nerför gatan. Men han kom tillbaka levande och det hade gått bra!

Så snart blir det ytterligare en knutte i familjen! ;)


En motorcykel utflykt några somrar sedan...


Mc-familjen...


Manuel fick nöja sig med att sitta baktill då,
men snart är det också hans tur... :)


Mitt lilla liv / 20 Mars, 2011 - 20:06 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Solstrålar...


En ledig lördag idag. Skönt och välbehövligt. Var så trött, så trött när jag tillslut fick tvinga mig ur sängen imorse.

Solen lyste in i vardagsrummet och bländade mig enda in till sovrummet.

Jag och Manuel har inte riktigt haft tid med varandra på sistone känns det som. Även fast vi träffas varje dag efter jobbet... så har vi liksom inte haft tid med varandra. Eller rättare sagt, inte tagit oss tid. Så idag kände jag att jag ville ha en mysig lördag med min kära man.

Vi cyklade in till stan i vårvärmen och gick en runda på stan. Till min stora förtjusning såg vi att dom har fått upp alla uteserveringar på Lilla Torg och det är ett härligt vårtecken. Vi slog oss ner på Mellow Yellow och åt en god lunch (som snarare blev som en ordentlig middag).

Om några veckor kommer det nog vara ännu varmare och skönare och det kommer bli många fler härliga stunder på uteserveringarna.

Ikväll ska vi hem till ett par vänner och ha en trevlig kväll!


Vår på Lilla Torg...


Ugnsbakad lax med en kompott på färskpotatis, sugarsnaps,
fänkål och chili. Därtill citronhollandaise.
Mitt lilla liv / 19 Mars, 2011 - 18:34 / Kärleken
0 kommentarer

En tung tid...


Jag har inte skrivit så mycket dom senaste dagarna. Har inte haft ork. Jag har känt mig energilös och ingen inspiration alls. Och därför har jag inte heller orkat tvinga fram något blogginlägg.

Inte för att det inte är tusen tankar som snurrar i mitt huvud. Men det är för många tankar. På så många olika saker just nu. Ibland är jag sådan. Som tänker alldeles för mycket.

Idag fick jag ett tungt besked. En person som gått bort efter att ha varit sjuk under en lång period. Även fast det inte är så tungt för mig som för dom närmaste, så gör det ändå ont. Det gör ont för jag vill inte att dom jag älskar ska behöva gå igenom det här.

Det gör ont att veta hur många som lider i detta nu. Som sörjer, som gråter, som känner ilska och besvikelse över livet. Över att livet är så fruktansvärt orättvist ibland.

Sånt som inte får hända... men det händer. Varje dag.

Jag vågar inte tänka på om det var jag själv som gick igenom just det där nu. Mitt hjärta skulle gå sönder. Det brister lite bara av att tänka på det.

Det finns inga ord som räcker till när något sånt här händer. Det enda jag kan säga är att mina tankar finns hos er och jag finns här om ni skulle behöva en axel att gråta på.

Mitt lilla liv / 18 Mars, 2011 - 20:10 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Mars månad...


Det här är en riktig mars månad. På alla sätt och vis.

Ena sekunden lyser solen och himlen är blå. Plusgraderna kommer smygande och man börjar se våren framför sig.

Andra sekunden börjar det snöhagla och blåsa iskalla vindar och det känns plötsligt som att det är vinter igen.

Sen ser man till sin stora förtjusning att snödropparna har tittat fram. Sen vaknar man med frost på gräset. Sen börjar man gräva fram sin vårjacka... för att i nästa sekund plocka fram tjockare vantar... osv...

Mars månad. Man vet aldrig vad som väntar. Men snart är det april. Och då tänker jag på riktigt njuta av våren! :)


Akira passar på att njuta av solen...  :)


Mitt lilla liv / 15 Mars, 2011 - 20:13 / Akira
0 kommentarer

Måndagskalas...


Alla tjejerna på kontoret fyller konstigt nog år på en måndag i år. Med bara några veckors mellanrum. Riktiga måndagsbarn! ;)

Men måndag eller inte... så måste ju en födelsedag firas såklart! Och idag var det Lindas tur!

Vi möttes upp på kvällen och åt köttfondue på Elysee. Så mycket mat! Tror att jag har hamnat i en köttkoma för tillfället. Puh!

Gott och trevligt var det iallafall!  :) 

Snart dags för sängen! Kommer inte att bli några problem att somna ikväll!


Födelsedagstjejen och jag...


Grabbarna...
Mitt lilla liv / 14 Mars, 2011 - 22:49 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Debut på uteservering...


Idag var det min jobblördag. Det gick ganska smärtfritt. Är så tacksam över att vårt schema äntligen blivit ändrat så vi jobbar var fjärde helg nu, istället för varannan . Känns som man har fått tillbaka en liten del av sitt liv igen! :)

Efter jobbet cyklade jag in till stan och mötte upp Carro. Vi gick runt lite och shoppade. Insåg ganska snart att jag måste verkligen ge upp min dunjacka.. det är alldeles för varmt nu! Och det är ett väldigt positivt tecken!

Vi åt lunch tillsammans på Fridays på Lilla torg och därmed gjorde jag också min debut för årets första uteservering. Underbart! Det var visserligen tur att dom hade värmelampor, men det var ändå riktigt skönt att kunna sitta ute i friska luften.

Åhh, vad härligt det ska bli när det blir ännu varmare ute! :)


Räkor, kyckling och paprika i en Cajun inspirerad gräddsås
med fettuccine toppad med parmesan.


Mitt lilla liv / 12 Mars, 2011 - 18:25 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Fredagsbak...


Fredag och slutade tidigt på jobbet.

Pigg och glad kom jag hem vid lunchtid och gick en ordentlig långpromenad med Akira. Det var blå himmel och strålande sol. Underbart! Men på bara en liten stund blev plötsligt himlen mörk, det började åska och en hagelstorm kom farandes. Jag och Akira fick springa sista biten hem.

Min plan var att åka in till stan och göra massa ärenden samt senare möta upp Manuel och ta en fika. Men när jag stod i vardagsrummet och tittade ut på den grå himlen och hagelregnet... så kändes det plötsligt inte lika lockande.

Bestämde mig för att ta det lite lugnt i soffan en stund, vilket innebar att jag somnade under täcket bredvid Akira (som uppenbarligen var lika trött hon.)

Så någon runda på stan blev det tyvärr inte!

Men jag var pigg nog att gå upp en stund innan Manuel kom hem och bakade lite egen fika till oss. En tigerkaka blev det! Mums!

Så en mysig fika på balkongen blev det iallafall. Får nog orka med stan imorgon istället!

Mitt lilla liv / 11 Mars, 2011 - 18:48 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Pust...


Vilken dag det har varit idag! Är helt slut!

Klockan ringde 05:45 imorse. Upp och göra sig iordning. 07:00 började jag jobba. Full rulle och stressigt hela dagen på jobbet. (som det varit hela veckan!)
16:00 skulle jag iväg på ett möte. Direkt efter det mötet skulle jag tillbaka till jobbet för ett kontorsmöte 18:00. Efter 2 timmar är det dags att cykla hem i blåst och hagelregn. Kommer innanför dörren, för att vända och sedan gå ut en sista runda med hunden.....

...och nu sitter jag här. Klockan är  snart 21:00 och om en timme ska jag gå och lägga mig för att orka upp när klockan ringer 05:45 imorgon med.

Det är dagar som denna man funderar på när fasen man ska hinna leva livet också?! Pust!
Mitt lilla liv / 09 Mars, 2011 - 20:27 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Fika fika...


Idag är det fettisdagen och då ska man äta semlor. Det har jag tyvärr inte gjort. Inte en enda i år. Skandal!

Däremot så har jag varit på en afterwork med tjejerna idag. En afterwork i form av fika på Espresso på Davidshall. Stor chailatte och grillad ost/skink smörgås. Mums!

Mysigt att träffas och prata av sig lite. Mina fina tjejer! :)


Mitt lilla liv / 08 Mars, 2011 - 19:32 / Mitt lilla liv
2 kommentarer

Träningsvärk...


Åhh, ljuva träningsvärk. Välkommen tillbaka! Det var alldeles för länge sedan!

Jag har inte tränat på över 3 veckor. Inte sedan jag blev sjuk och låg hemma med hosta, ont i halsen och förkylning. Och dessutom världens envisaste förkylning som bestämde sig för att hänga kvar med mig ett par veckor efteråt också. Tack för den!

Men nu är jag officiellt frisk (så frisk man nu kan bli!) och detta fick firas med ett 2 timmars pass på gymmet igår. Det var så himla skönt! Äntligen fick jag röra på mig och känna att jag gjort något vettigt!

Nu får det vara slut på sjuk-säsongen och komma igång ordentligt med träning och långpromenader. :)
Mitt lilla liv / 07 Mars, 2011 - 19:15 /
0 kommentarer

Nya porträttbilder...


Eftersom jag har ny frisyr sen ett par veckor sedan, tyckte jag att det var dags med lite nya porträttbilder. Måste ju dokumentera min fina lugg! ;)

Och eftersom Manuel tycker det är lika kul som jag, så var han inte sen att hänga på.
Så igår riggade upp vår lilla hemmastudio och han fick testa sin nya porträttglugg.

Några fina bilder blev det iallafall! (Även fast luggen är lite väl lång nu kanske. Den ska klippas till imorgon!)  ;)Manuel ville ha en "behå"-bild och jag tyckte att
den blev ganska cool med det utfrätta ljuset.Mitt lilla liv / 06 Mars, 2011 - 19:02 / Mitt lilla liv
2 kommentarer

Vårkänslor...


Lördag och sovmorgon. Strålande sol, blå himmel och plusgrader utomhus. Underbart!

Jag måste faktiskt erkänna att idag fick jag riktiga vårkänslor för första gången. Och det är fantatsiskt skönt! Jag är medveten om att det bara är början av mars och det mycket väl hade kunnat komma mer snö. Men jag tror faktiskt inte det. Jag tror på riktigt att våren är på väg nu.

Jag och Manuel kunde t om äta frukost på balkongen idag och njöt av dom värmande solstrålarna. Såg också små blomsterknoppar sticka upp ur jorden när jag var ute med Akira.

När våren närmar sig innebär det också att sommaren närmar sig. Och det är något jag har saknat enormt mycket. Tittar tillbaka på bilder och drömmer om att få sticka tårna i sanden igen. Längtar!

Hittade lite videoklipp från vår bröllopsresa i Thailand som jag klippte ihop här på lunchen. Om inte det får en att sakna sommaren, så vet jag inte vad som skulle krävas?!  ;)


Sommar & sol i Thailand! :)Mitt lilla liv / 05 Mars, 2011 - 16:42 / Kärleken
0 kommentarer

Filmmys...


Jag och Manuel ser på väldigt mycket film.

Men sedan vår laptop gick sönder har det genast blivit lite svårare att få ner filmerna som vi tidigare gjorde. Aldrig förr har vi tittat på så lite film som vi gör just nu och det är jättetråkigt.

Fick lite abstinens i helgen och vi åkte till videobutiken för att hyra film på det gamla hederliga viset. (Gud, vad länge sedan det var!) Jag kände mig riktigt upprymd där vi gick omkring och letade efter filmer och doften av lösgodis fyllde hela butiken.  ;)

Ikväll ska vi se "The social network" som har fått väldigt bra kritik!Mitt lilla liv / 02 Mars, 2011 - 20:22 /
0 kommentarer

Gamla drömmar...


Teater var min största passion när jag var liten. Att få arbeta som skådespelare var min största önskan. Större än något annat.

Jag var med i flera olika teatergrupper när jag var liten och i tonåren. Teaterlinjen var mitt självklara val i gymnasiet och jag älskade det varje dag.

Efter gymnasiet började jag aktivt söka jobb inom film och teaterbranschen och åkte upp till Stockholm för att gå på auditions varje månad. Det spelade ingen roll hur stor eller liten roll det handlade om, mitt självklara svar var alltid "Det är klart att jag kommer!" Det blev dock lite väl dyrt efter ett tag och stackars pappa fick skjutsa mig fram och tillbaka till flygplatsen varenda gång.

Jag insåg att om jag ska ge det här en ärlig chans så måste jag flytta till Stockholm och det gjorde jag också.

Jag gick på varenda casting jag kunde och satsade helhjärtat på allt jag blev kallad på. Det är en otroligt svår bransch där konkurrensen är stenhård. Speciellt tjejer i min ålder.

Men jag fick teaterjobb här och där. Lite huvudroller och biroller i kortfilmer och långfilmer (independent), några repliker i svenska biofilmer, massa statistroller i filmer och reklamer, en mindre roll på Stockholm stadsteater osv...

Otroligt kul var det! Jag njöt av varenda sekund. Men också väldigt slitigt. Att gång på gång satsa allt man har, men ändå få ett "nej" som man inte får ta alltför personligt utan istället sträcka på sig och ge järnet igen. Att acceptera att jag kommer att få fler nej än ja, men ändå aldrig ge upp.

Ekonomiskt var det också svårt. Nästan var och varannan månad fick jag ringa hem till mamma och pappa och låna någon hundralapp i slutet av månaden så man hade råd med mat sista veckan.

Jag är så otroligt glad att jag flyttade till Stockholm och att jag verkligen gav det en ärlig chans. Även fast det gör lite ont i mitt hjärta när jag tänker på att möjligheten inte längre finns eftersom jag flyttat tillbaka till Malmö. Även fast det gör ont i mig, så försöker jag iallafall glädja mig åt att jag hade mod att satsa allt vad jag kunde.

Annars hade jag nog ångrat mig djupt. Och livet är alldeles för kort för att man ska ångra sig över sånt man aldrig gjorde.


Lite teaterjobb som jag har gjort:Mitt lilla liv / 01 Mars, 2011 - 21:08 / Mitt lilla liv
2 kommentarer