Vecka 26...


Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

 

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganska lite och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

 

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.


Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit en balanserad och näringsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

 

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

 Mitt lilla liv / 30 Juni, 2011 - 22:09 /
0 kommentarer

Gravidbilder...


Igår var jag och Manuel nere i fotostudion och tog bilder på min "lilla" mage.
Min lilla mage som växer för varje dag!

Det är sådana bilder som är så kul att ha som minne. Resten av sitt liv. Och det går ju inte att ångra sig efteråt att man inte tog några bilder. Graviditeten är ju bara en kortare period av sitt liv och när den lille väl är ute, så är det försent att spola tillbaka tiden.

Känns som en lagom tid att ta bilderna också. Jag har tillräckligt stor mage för att man ska kunna se att jag är gravid. Samtidigt som man inte har hunnit bli alltför stor och klumpig. Kan tänka mig att man kanske inte känner sig alltför sexig sista månaden!  ;)

Det blev några fina bilder iallafall och dom kommer göra sig bra i mitt fotoalbum. Om en massa år kommer jag sitta och bläddra i min pärm och le för mig själv när jag minns tillbaka till den där första graviditeten när allt var så nytt och spännande! 

Mitt lilla liv / 29 Juni, 2011 - 22:45 / Meya
7 kommentarer

Får och inte får...


Det finns så mycket som man får och inte får göra när man är gravid.

Vissa blir helt hysteriska! Man hade kunnat skriva en hel bibel med saker man inte får göra vid en graviditet. En del blir så fixerade att jag knappt förstår att dom vågar gå utanför dörren.

Tänk om, tänk om...

Det är verkligen något som man märker av nu när man är gravid för första gången. Att folk har så mycket åsikter och teorier om vad som är rätt och fel. Så här måste du göra och så här får man absolut inte göra! Många mammor anser sig själva vara experter på allt som har med graviditet och barn att göra.

Det blir nästan lite läskigt och väldigt tröttsamt att sitta och lyssna på allt efter ett tag.

Jag tror att jag är jag har en ganska lugn inställning. Jag följer dom vanligaste råden och försöker ta hand om mig själv (som jag alltid försöker göra), utan att bli helt hysterisk. Herregud, kvinnor har väl kunnat föda friska och pigga barn i alla tider utan att nödvändigtvis ha följt slaviskt handboken för en perfekt graviditet??

Men något jag gör iallafall är att äta lite extra vitaminer för tillfället. Det är ju iallafall inget som är skadligt. Med en varierad och vettig kost får man oftast i sig det mesta av det man behöver, men lite extravitaminer tar jag ändå.

Jag varit extremt trött dom senaste veckorna. Sitter på kvällarna och kämpar med att hålla ögonen öppna. Kunde inte förstå varför eftersom jag lägger mig i tid och sover ordentligt.

Sen kom jag på att mina järntableller tog slut för ca 2 veckor sedan, så idag har jag varit på apoteket och köpt nya tabletter. Senast när jag var på kontroll för någon vecka sedan sa min barnmorska att min järnvärde var ok, men det kunde vara lite bättre.

Håller tummarna för att jag ska känna mig piggare snart igen! :)


Vitamin kvinna, folsyra och järntabletter...


Mitt lilla liv / 28 Juni, 2011 - 16:03 / Meya
4 kommentarer

Mer kalas...


Det är många som fyller år i dessa tider. Iallafall i min och Manuels släkt.

Idag var det min pappas tur att fylla år och släkt och vänner var hembjudna på middag och annat gott. Alltid lika trevligt som vanligt!

Grattis på födelsedagen pappa!!  :)


Innan det var dags för kalas idag, så gjorde jag och Manuel en liten utflykt med Akira ner till hundfältet på Ribban. Akira springer så fint bredvid när vi cyklar och sen blev hon alldeles lycklig när vi kom fram till fältet och fick små glädjerus. Hon lekte med massa hundar, plaskade i vattnet och sprang omkring.

Jag och Manuel passade på att ta en liten kaffe/chai nere på Bo01 när vi ändå var i närheten också.

Sen blev det som sagt kalas och ytterligare en joggingtur för Akira. Väl på plats fanns där 3 andra hundar hon kunde umgås med (alltid massa hundar på våra släktträffar!)  :)

Nu har vi precis kommit hem efter en lång dag med massa trevligheter och Akira är helt utslagen i soffan. Det är så skönt att veta att hon också har haft en riktigt bra dag!
Mitt lilla liv / 26 Juni, 2011 - 19:56 / Akira
0 kommentarer

Midsommardagen...


Vilken mysig heldag det blev igår!

Klockan 14.00 började vi med sill lunch och annat gott. Sen fortsatte vi med kubb i trädgården, promenad med hundarna och bad i poolen för dom som ville det.

Framåt 19 tiden var det dags att börja grilla och ännu mer mat dukades fram.
Jordgubbar, glass och tårta till efterrätt. :)

Det var en hel del barn och bebisar på den här lilla tillställningen, men jag måste säga att det var väldigt lugnt med tanke på hur många dom var. Det är väl för övrigt lika bra att börja vänja sig vid barnskrik och annat. (Även fast det kan bli lite väl mycket "mammasnack" emellanåt. Det måste väl finnas något annat man kan prata om, även fast man är småbarnsförälder??)  ;)

Hela dagen var väldigt lugn och mysig iallafall, satt och pratade, åt gott, myste ute i trädgården. Det var ju för ovanlighetens skull inget regn alls den här midsommaren!
Wow!  :)Födelsedagsbarnen...


"Vi hörde att det visst skulle finnas rester kvar från grillningen..."


Mitt lilla liv / 25 Juni, 2011 - 12:29 / Mitt lilla liv
1 kommentarer

Kalas & midsommar...


Idag är det inte bara midsommar... utan även min kära mans födelsedag.

Jag och Akira gick in och väckte mannen imorse med paket och mys i sängen (Akira får bara vara i vår säng vid speciella tillfällen!)  ;)

Sen blev det frukost ute på balkongen med jordgubbar och smörgåsar med creme cheese, skinka och avokado.

Efter frukost blev det dags för min del att baka två prinsesstårtor. Det är nämligen inte bara Manuel som fyller år idag, utan även min kära syster Louise. Så jag gjorde varsin tårta som jag ska ta med till midsommarfesten.

11:30 kom nästa överraskning då Linda & Magnus kom insjungandes med presenter och fikabröd. Så gulliga! :) Sen blev det lite fika och snack på balkongen.

Snart blir vi upphämtade för att bege oss hem till en annan av mina systrar (mycket systrar är det!) och där kommer sen midsommarfirandet att dra igång.

Vill önska alla en riktigt härlig midsommar och håller tummarna för att det ska bli lite sol en dag som denna!

GLAD MIDSOMMAR!!!  :)Mitt lilla liv / 24 Juni, 2011 - 12:33 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

15 veckor kvar...


Det finns mycket man kan ha nedräkning till. Som närmsta semestern t ex. :)

Men något som jag har på konstant nedräkning till nu är ju såklart beräknat datum när den lille kommer till världen. Just nu är det bara 15 veckor kvar! Det känns helt galet! 15 veckor är ju ingenting. Det kommer gå hur fort som helst.

Vissa som väntar barn tycker att tiden går så otroligt långsamt. Månad efter månad bara sniglar sig förbi.

Men jag tycker att tiden bara springer iväg. Jag hinner inte med riktigt. Den stora dagen närmar sig med stormsteg. Nästan för snabbt ibland? Men det är väl kanske just det, känslan av att man nog aldrig kommer känna sig helt redo. Det är ju så stort och overkligt. Hur ska man kunna bli helt redo för något sådant?

Jag tror att jag kommer kommer börja känna mig redo den dagen det lilla knytet ligger där i famnen och tittar på en. Men fram till dess går jag mest omkring i en overklig drömvärld och kan inte riktigt förstå vad som väntar mig!


Gravid vecka 25...


Mitt lilla liv / 23 Juni, 2011 - 21:31 / Meya
0 kommentarer

Nedräkning...


En dag kvar den här veckan.

Fem dagar kvar nästa vecka.

Sen... är det semester!!

3 härliga veckor! Gud, så underbart det ska bli! Nu är det verkligen nedräkning på hög nivå.
Det här är faktiskt första gången som jag och Manuel har 3 hela lediga veckor tillsammans. Känns hur lyxigt som helst!

Vi kommer att spendera en vecka i Småland, en vecka i Stockholm och en vecka hemma i Malmö! :)


Snart snart... underbara semester!


Det här kommer nog att bli min sommarplåga...  ;)


Mitt lilla liv / 22 Juni, 2011 - 21:45 / Kärleken
0 kommentarer

Vecka 25...


Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa den ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

 

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

 

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

 

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.


Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

 

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

 Mitt lilla liv / 21 Juni, 2011 - 21:55 /
2 kommentarer

Ullared...


Regnet öste ner hela natten och det var riktigt mysigt att ligga i vår lilla stuga och lyssna på hur det smattrade mot fönstret. Jag och Manuel sov länge och väl och när vi tillslut vaknade, stod frukosten och väntade på oss. Vilken lyx!

Idag har vi gjort något som vi lovade att vi aldrig skulle göra...  gå på Ullared! Hahah... vi har alltid sagt att man aldrig kommer hitta oss på Gekås Ullared, men så länge höll det! ;) Vi är inte några stora fans av att trängas bland massa folk, men nu när vi ändå skulle upp till Varberg och dessutom hade en del grejer som behövde inhandlas (både till oss, Akira och lillan) så bestämde vi oss alltså för att göra debut på Ullared!

Vi blev positivt överraskade över att det inte var någon kö överhuvudtaget, så vi traskade bara rakt in. Det var tur att vi hade Linda & Magnus med oss som kunde hitta snabbt och lätt till dom olika avdelningarna.

Det var riktigt stort och fanns massa saker att titta på. En del grejer var inte fantastiskt billiga, men vissa grejer var riktiga fynd! Vi shoppade på en hel del faktiskt och gick därifrån med 4 stora kassar och några lådor.

Vi hann inte riktigt med allt som vi skulle kolla på, men det viktigaste iallafall. Det är nog inte omöjligt att det kommer bli fler återbesök till Ullared i framtiden! ;)

Det har varit en riktigt mysig helg i Varberg iallafall! Tack Linda & Magnus! :)Mitt lilla liv / 19 Juni, 2011 - 22:39 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Varberg...


Vi hade tur med vädret igår! Några enstaka skurar under dagen, men sen blev det blå himmel och sol framåt eftermiddagen/kvällen. Pojkarna hade haft en riktigt härlig tur på hojarna upp och kört på småvägar hela tiden.

Framåt sju tiden var vi framme på Getterö (som stället heter) och det ligger en liten bit utanför Varberg. En jättemysig liten stuga nära hav och betande får. Akira var alldeles lycklig över att få springa omkring och njuta i trädgården.

Efter ett parti kubb i kvällsolen gjorde vi iordning middag. Jag och Linda stannade förbi en fin laxbutik på vägen hit och handlade inför kvällen. Till förrätt en liten laxbakelse och huvudrätt varmrökt lax, med potatis och romsås. Riktigt gott! Kvällen bjöd på sällskapsspel, snask och lite groggar för dom som ville ha det! ;)Efter att ha sovit som en stock, vaknade vi på lördagen och möttes av sol till vår stora förvåning. Så det blev en härlig frukost ute i trädgården. Sen var det dags för utflykt in till Varberg.

Vi strosade omkring på en marknad, gick till Varberg fästning och åkte sen till ett sko outlek och fyndade nya skor både till mig och Manuel.

Även fast det har duggat lite under dagen, är vi ändå glada över dom solstunder vi fått även idag! Just nu ligger jag i lillstugan och vilar fötterna och laddar för ytterligare en mysig kväll! :)
Mitt lilla liv / 18 Juni, 2011 - 18:11 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Utflykt...


I helgen blir det utflykt för hela slanten. Utflykten kommer att bli till Varberg. Jag och Manuel ska åka dit tillsammans med Linda och Magnus. Dom har nämligen en stuga där uppe och den ska vi bosätta oss i över helgen.

Det ska bli mysigt att komma ut på landet och slippa storstaden lite.

Vi har ju alla hoppats på att fint väder i helgen, så att man kan sitta ute och grilla, bada och spela kubb. Men tyvärr vi har nog fått ge upp hoppet vid det här laget, då alla prognoser lovar regn i helgen. Synd!

Men vi försöker nu ställa in oss på en myshelg med god mat och spel (mestadels inomhus istället).

Jag, Linda och Akira kommer att åka bil upp. Manuel och Magnus kommer att köra på varsin motorcykel. Manuel är ju så glad över sitt MC-kort och har sett fram emot den här lilla utflykten länge! Nu håller jag mest tummarna för att dom ska slippa köra i ösregn, så att dom kan njuta för fullt av Hallandskusten! :)Mitt lilla liv / 17 Juni, 2011 - 12:29 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Fina Akira...


Idag efter jobbet, så mötte jag och Akira upp en tjej som funderar på att skaffa hund. Inte vilken hund som helst... utan en mellanpinscher. Det var min uppfödare i Stockholm som undrade om jag kunde tänka mig att träffa henne, då den här tjejen ville prata med någon hundägare samt få träffa en vuxen pinscher i Malmö.

Så vi möttes upp i parken och gick en promenad tillsammans. Hon var väldigt nyfiken och oerfaren och hade massa frågor både om rasen, men även praktiska tips och råd. Eftersom jag är utbildad hundtränare, kan jag ju inte låta bli att komma in på den träningsbiten också.

Akira var så duktig idag. Snäll och glad! Fick springa lös emellanåt och kom direkt skuttande när jag kallade på henne, visade cirkuskonster och tillät sig t om att bli klappad av den här "främmande" kvinnan (det är stort av Akira!)  ;)

Jag berättade om vissa bitar som kan vara lite extra viktigt att tänka på om man väljer pinschern, samt vad som är viktigt att lägga krut på i träningen. Men vi pratade mycket om alla fördelar med den här rasen också. För det kan trots allt vara ett riktigt charmtroll!

Tror att jag gav en rättvis och bra bild av rasen och önskar dom lycka till i valet av hund! :)Mitt lilla liv / 16 Juni, 2011 - 19:50 / Akira
2 kommentarer

Träningsplan...


Det var riktigt jobbigt att ställa sig på vågen hos barnmorskan i måndags. Jag har gått upp 10 kg! Har aldrig vägt såhär mycket i hela mitt liv. Nog för att min växande mage väger ett par kg extra... men inte 10 kg!

Min barnmorska skrattade lite när hon såg paniken i mina ögon och sen ryckte hon på axlarna och sa "Du får ta tag i det där sen. Tänk inte för mycket på det nu."

Men jag fick mig en liten tankeställare ändå och jag har nu lagt upp ett träningsschema. Kanske inte så mycket för att bränna kalorier (vilket jag iallafall gör lite på mina långpromenader med Akira), utan mer för att hålla igång muskelträningen. Det är minsann tungt att vara gravid (och tyngre ska det bli!).

Så till att börja med ska jag träna 2 gånger per vecka hemma. Minst 30 minuter per tillfälle. Ena tillfället ska det tränas armar, axlar och rygg. Och andra tillfället ska det tränas rumpa, lår och vader.

Idag hade jag mitt första träningspass och det brände ordentligt i armarna, så min förhoppning är att det ska bli lite träningsvärk imorgon! Nu är det skärpning! ;)

Mitt lilla liv / 15 Juni, 2011 - 21:47 / Meya
2 kommentarer

Vecka 24...


Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

 

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

 

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

 

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

 

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

 

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

 Mitt lilla liv / 14 Juni, 2011 - 21:50 /
0 kommentarer

Andra mötet...


Imorse var jag på mitt andra möte hos barnmorskan. Det kändes lite spänt och pirrigt den här gången också när jag satt i väntrummet (av någon anledning). Men när jag väl träffade min barnmorska kändes det lugnt igen. Jag gillar henne verkligen och det är så skönt!

Förra gången när jag satt där i väntrummet, tittade jag på alla kvinnor med sina stora magar. Den gången hade jag inget att visa med min ganska platta mage och kände mig nästan lite dum. Som att jag inte alls var lika gravid som dom. Allting var så nytt och det kändes som att alla kvinnorna med stor mage hade så mycket erfarenhet att komma med.
(Fast i verkligheten kanske dom kände sig precis lika osäkra som jag gjorde!)  Men den här gången kunde jag också visa upp en liten mage iallafall!  ;)

Vi tog blodprover, jag fick väga mig (usch, det var hemskt!) vi mätte magen och lyssnade på hjärtljud. Barnmorskan varnade mig att det kan ta en stund innan man hittar hjärtljudet och att jag inte skulle bli rädd i sådana fall. Men det tog inte mer än 1 sekund innan vi båda kunde höra höga och jämna hjärtslag fylla det lilla rummet. Häftigt!

Vi pratade lite, jag ställde några frågor och sen bokade vi in dom 3 närmsta besöken i juli och augusti.

Nu till en början har man ju inte träffats så ofta, men det blir allt tätare besök ju närmre förlossningen man närmar sig.Mitt lilla liv / 13 Juni, 2011 - 21:04 / Meya
0 kommentarer

Bara vara ledig...


Efter sovmorgon och frukost, gjorde jag mig iordning. När det var färdigt stressade jag omkring i lägenheten och tänkte "Nä, nu måste jag..."

Efter ett tag fick jag stanna till och fundera lite. Sen kom jag fram till att nej, jag måste faktiskt ingenting idag. Det var nästan en lite konstig känsla. Känns som att man alltid har grejer på sin lista som måste fixas med. Alltid något som behöver göras. Det var en befriande känsla att inse att idag kan jag faktiskt bara vara ledig!

Ingen stress. Inga måsten! Gud, så härligt! Man borde ha fler sådana dagar.

Jag cyklade in till stan i det strålande sommarvädret och mötte upp Carro på Davidshallstorg och tog en fika på uteserveringen. Lutade mig tillbaka i soffan och bara njöt av att göra "ingenting".

Sen promenerade vi bort till Lilla glassfabriken och slog oss ner i solen och åt glass. (Vi var inte dom enda som var sugna på glass idag... det var lång kö!)

En riktigt mysig, avkopplande och ledig söndag! :)


Kycklingbagel och is chai...


Glass i stora lass...  :)


Mitt lilla liv / 12 Juni, 2011 - 16:34 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Mys...


Idag var det åter igen dags för min jobblördag. Det var dock väldigt lugnt på kontoret idag och det kan man ju förstå. Folk vill väl vara ute i det fina vädret och inte sitta inne och plugga någonstans.

Manuel skulle vara borta hela dagen för att fota ett bröllop. Men det gjorde inget för min del, för jag planerade in en riktigt mysig systerdag istället.

På eftermiddagen kom en av mina systrar och hennes lilla pojke förbi hos oss. Vi gick en liten runda i Pildammsparken. Matade ankorna med bröd och sen åt vi mjukglass med strössel! :)

Jag och Akira följde med hem till syrran efteråt och där har vi spenderat hela kvällen. En av mina andra systrar kom också förbi på kvällen och då åt vi fantastiskt goda färska räkor till kvällsmat.

En riktig tjejkväll med systrarna mina! Alltid lika mysigt!  :)


Väntar på syster min...Mitt lilla liv / 12 Juni, 2011 - 00:22 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Sommarfredag...


Efter jobbet idag möttes jag och Manuel upp och gick en sväng på stan. Hade lite ärenden vi skulle fixa och sen var det skönt att bara gå en runda och se lite folk.

Kändes verkligen som sommar idag!

Solen lyser, klarblå himmel och studenter överallt! Jag kan inte låta bli att bli så himla glad när jag ser alla dessa glada studenter som ser så lyckliga ut där dom står och dansar på sina flak. Jag minns själv hur lycklig jag kände mig den dagen jag tog min student. Vilken härlig dag!

Och det är en glädje som alla unnar en student på något sätt. Alla tutar i sina bilar, vinkar åt studenterna och ler glatt. Jag tycker det är väldigt fint iallafall. :)

Vi avslutade vår lilla stadsrunda på Gökboet på Lilla torg där vi avnjöt en öl/alkoholfri drink och en somrig skagen toast!

Härlig sommarfredag! :)

Mitt lilla liv / 10 Juni, 2011 - 19:05 / Kärleken
0 kommentarer

Ny parfym...


På vägen hem från Grekland gick jag med bestämda steg in i taxfree butiken på den lilla flygplatsen.

Jag hade bestämt mig för att köpa en liten present till mig själv. Det var evigheter sedan jag köpte en ny parfym och jag har varit duktigt trött på min nuvarande ett bra tag. Tycker det är riktigt kul att köpa parfym av någon anledning, för det är så personligt på något sätt. Det är ju trots allt en doft som senare kommer bli ihopkopplad med mig. Både av mig och av andra runt omkring.

Jag kan fortfarande lukta på gamla parfymer som jag haft tidigare och plötsligt ploppar 1000 minnen och känslor upp i minnet. Precis som jag kan gå förbi en kille som råkar ha en parfym som min första kärlek i högstadiet hade och så ler man för sig själv och minns tillbaka till gamla tider. Dofter betyder mycket!

Jag tror att jag luktade på varenda flaska i den lilla butiken och det började sticka ordentligt i näsan efter att jag snusat mig halvvägs igenom sortimentet. Efter ett tag luktar nästan alla parfymer detsamma, men ändå var det ett par som stack ut ur mängden.

Efter att ha kämpat med min beslutsångest - lyckades jag tillslut bestämma mig. Och nu står min nya parfym här hemma i badrumsskåpet och väntar på att bli använd och förknippad med nya minnen!  :)


COCO CHANEL
MademoiselleMitt lilla liv / 09 Juni, 2011 - 20:12 / Mitt lilla liv
0 kommentarer

Åskvärme...


Vilken tryckande värme det har varit här hemma nu. Alla går runt och pustar i värmen.

Även fast det var betydligt varmare i Grekland, så är det ändå jobbigare här hemma på något sätt. Man blir alldeles tung i huvudet.

Det är inte konstigt att det har åskat dom senaste 3 kvällarna.

Med värmen kommer minskad aptit för min del. Eller ja, är iallafall inte särskilt sugen på lika tunga måltider.

Ikväll fixade jag iordning en somrig sallad som vi åt på balkongen. Lyxade med lite efterrätt idag också. Grekland inspirerat med frukt, yoghurt och honung. Mums! :)


Sallad med cocktailtomater, avokado,
mozarella, granatäpplen och vitlöksbröd...Frukt, grekisk yoghurt och honung...


Mitt lilla liv / 08 Juni, 2011 - 21:13 / Mitt lilla liv
1 kommentarer

Vecka 23...


Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

 

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

 

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

 

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.


Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan få s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

 

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

 Mitt lilla liv / 07 Juni, 2011 - 20:35 /
0 kommentarer

Tillbaka i stan...


Jaha, nu var man hemma igen efter en underbar och avkopplande vecka på Skiathos!

Jag har en otrevlig vana att nästan alltid bli lite sjuk och krasslig när vi är på semester. En mindre trevlig tradition som min kropp tyvärr är inställd på. Jag är sjuk så sällan att det känns som att kroppen passar på varje gång man "sänker garden" och slappnar av. Det blev några dagar med halsont och en lättare förkylning, men det kunde varit betydligt värre! Jag har inte låtit det påverka vår semester, utan har njutit för fullt ändå!

Väl hemma möttes vi av en riktig sommarvärme och det måste jag säga är också något som är positivt när man reser i början av sommaren. Att man har en hel underbar svensk sommar framför sig när man väl kommer hem!  :)

Mitt lilla liv / 04 Juni, 2011 - 15:26 / Resor
2 kommentarer

Laddar batterierna...


Just nu ligger jag i skuggan vid poolen och har precis ätit lunch. (Brukar egentligen försöka undvika internet så mycket det går på semestern, men att par blogginlägg måste man ju få skriva!) ;)

Solen värmer, vindarna fläktar precis lagom och svalorna flyger ut och in ur sina bon. Manuel plaskar omkring i poolen och jag är fast i min spännande bok. Från den lilla restaurangen ljuder sköna toner av "Buffalo soldier". Det här är avkoppling! :)

Vi har verkligen laddat batterierna på den här resan och ändå deckar jag i säng på kvällen och sover sedan djupt i 10 timmar varje natt. Hur kan man bli så trött av att göra ingenting?!

Lilltjejen sparkar för fullt i magen och på något lustigt sätt känns det som att även hon är med oss på den här semestern. Man börjar vänja sig så mycket vid det lilla livet inne i magen, att det nästan känns konstigt vid tanken på att hon inte kommer vara kvar där inne längre sen.

Försöker att ta det lite lugnt med solandet. Inbillar mig att det kanske blir för varmt där inne för lillan om jag skulle ligga och grilla i solen hela dagen!

Dagarna här i Grekland spenderas antingen vid poolen eller nere på stranden. Vi har en riktigt lång och fin sandstrand i närheten. Skiathos ska ju vara känt just för sina fina stränder. Varje dag kommer det bussar med turister som vill besöka vår fina strand. Medan vi har lyxen att kunna promenera dit på bara ett par minuter. :)
Lillans första dag på stranden... någonsin...  ;)

Mitt lilla liv / 04 Juni, 2011 - 13:07 / Resor
0 kommentarer

Skiathos stad...


Idag har vi varit på en liten utflykt i Skiathos stad. Även fast det för oss känns som en storstad (jämfört med våra små byar som vi brukar bo i) så var det ändå en ganska liten storstad. En ganska mysig sådan faktiskt!

Efter att ha ätit en lättare lunch (frukt, yoghurt och honung) på ett litet café med den finaste utsikten över ett turkosa hav, så traskade vi i lugnt tempo omkring i den lilla staden. Båda med kamerorna i högsta hugg! ;)

Vi försökte hålla oss borta från dom stora huvudgatorna för att istället komma in i dom äldre områdena med gamla hus och trånga gränder. Vi tog oss uppför dom branta små trapporna för att komma upp till klocktornet (där man spelade in första scenen av Mamma Mia där tjejen lägger på brevet) och där var det en fin utsikt över nästan hela staden.

En gammal grekisk svartklädd dam satt i skuggan och tittade på mig när jag kånkade nerför den branta trappan efteråt. När vi kom ner pustade jag ut och den lilla damen pekade på mig och frågade "Bebe?" Jag nickade och log stort. Den gamla damen log då med hela ansiktet mot oss, slog ihop händerna och sa "Bravo, bravo!" Så söt...  

Efter en hel del promenerande i den varma solen tog vi oss ner till hamnen igen och gjorde det vi gör bäst... sitter och njuter, tittar på folk och pratar om livet. Manuel med en öl i handen och jag med en choklad milkshake! :)


Skiathos stad...Mitt lilla liv / 02 Juni, 2011 - 17:32 / Resor
0 kommentarer