Mer av Berlin...


Lördagen i Berlin började med en ny busstur med mycket krigshistoria. Det var väldigt intressant och det är verkligen en märklig känsla att stå där och titta upp på den höga Berlinmuren. Det är knappt man kan förstå att muren stod här enda fram till 1989.
 
Efter bussturen väntade lunch uppe i TV-tornet som är den högsta utsiktspunkten i Berlin. Kulan snurrar samtidigt som man sitter och äter lunch så på ca 40 minuter har den gått ett helt varv. Kul att få se alla häftiga byggnader från ett helt annat perspektiv.
 
Lördagkvällen var vår sista kväll i Berlin och vi startade genom att dricka lite bubbel på rummet med Linda och Magnus. Sen tog vi en taxi in till Prenzlauer berg och strosade runt tills vi hittade en restaurang där vi slog oss ner. Kvällen avslutades med dessert och drink på ett annat ställe.
 
Söndagen var faktiskt den dagen med bäst väder. Strålande sol och alldeles lagom varmt (de andra dagarna var visserligen mestadels soliga, men inte alltför varma). Vi bara strosade runt och njöt av stan. Jag hittade naturligtvis ett cupcake café som jag ville testa. För att avsluta vår weekend i Berlin på bästa sätt hade vi bokat in en väldigt flott afternoon tea på Regent Hotel. Där fick vi avnjuta en massa goda bakverk, samtidigt som vår egen tea master presenterade och serverade oss 5 olika sorters teer.
 
Mätta och belåtna tog vi oss tillbaka till hotellet och sen fick vi skjuts ut till flygplatsen. 50 minuters på flyget och sedan var vi tillbaka i Kalmar igen där Manuels mamma kom och hämtade oss. Allt hade gått bra med barnen här hemma och det var väldigt gott att få krama om dom ordentligt när dom vaknade imorse. Våra goa ungar!
 
Den här resan har varit riktigt härlig och det känns som att det blev en lyckad 35 års present till min kära man. Berlin var en väldigt trevlig stad som man absolut hade kunnat besöka fler gånger. Att dessutom få dela resan med våra fina vänner var ett stort plus. Jag har skrattat så jag fått ont i magen emellanåt och det är nog det bästa betyg man kan få tycker jag. Vem vet, det kanske blir fler resor tillsammans i framtiden. :)
 
 
Redo för bussturen.
 
Tv-tornet 368 m högt.
 
Lunch uppe i tv-tornet.
 
Berlin katedral.
 
Linda och Linda vid Berlinmuren.
 
 Afternoon tea på Regent Hotel.
 
Herr och Fru Von Apfelstjärt avnjuter en kopp te i salongen
och tackar Berlin för den här gången. :)
 
 


Mitt lilla liv / 04 Maj, 2015 - 09:54 / Resor
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: