Nya äventyr...


Idag fick jag ett besked som fick mitt hjärta att slå väldigt hårt. Något som jag kämpat för och hoppats på, men som jag knappt vågat tro på. Jag har inte skrivit om det eller pratat med alltför många om det, för jag har varit så nervös om jag skulle ha en chans överhuvudtaget.
 
Efter gymnasiet så har jag mestadels jobbat inom kundservice/reception och dom senaste 6 åren har jag arbetat som receptionist på en trafikskola. Hela mitt liv har jag funderat på vad jag vill bli "när jag blir stor". Men jag har liksom inte kommit på något som jag verkligen brunnit för. (Förutom teatern såklart.)
 
Men det senaste året har jag tänkt väldigt mycket på jobb, utbildning och framtid. Jag började kolla runt igen på olika utbildningar som jag gjort så många gånger förr. Och som många gånger förr fastnade jag på samma utbildning - socionomutbildningen. Det finns många yrken som lockar med den här utbildning. Ett drömjobb för mig hade varit att få arbeta med barn och ungdomar. Jag hade till exempel kunnat tänka mig att jobba med antimobbing på skolor. Det är ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.
 
Men sen kommer tvivlen. Jag har inte tillräckligt höga betyg för att komma in på utbildningen. Tänk om jag bestämmer mig för att jag vill göra det här, men så kan jag inte ens komma in. Vad jag hade skämts. Och tänk om jag kommer in och så klarar jag inte av utbildningen. Så pinsamt! Dessutom är jag väl för gammal för att börja plugga nu. Alla andra kommer väl direkt från gymnasiet. Det har helt enkelt varit ett tryggare alternativ att intala mig själv att jag nog inte alls vill det här. Det är lättare att ge upp innan man ens har försökt. Då kan i alla fall ingen säga att jag misslyckats.
 
Men den här gången vågade jag ta det till nästa steg. I våras tentade jag av 3 kurser för att höja mitt gymnasiebetyg. Det var inte helt lätt att plugga in allt material inför dessa prov samtidigt som jag var mammaledig med två småttingar. Många gånger tvivlade jag på mig själv, men det slutade ändå med att jag fick MVG på alla tre tentorna.
 
Jag trodde inte att mina betyg skulle räcka för att komma in på den här utbildningen redan till hösten, därför var jag helt chockad imorse när jag loggade in på antagningen och möttes av stora gröna bokstäver där det stod ANTAGEN. Mitt hjärta bara slog och jag kunde knappt tro mina ögon!
 
Efter 6 år bakom mitt trygga skrivbord på samma företag är det nu dags för mig att ge mig ut på nya äventyr. Det känns sjukt läskigt och väldigt spännande på samma gång! Det var evigheter sedan jag satt i skolbänken. Det känns också ovisst att ge sig in i något helt nytt och att lämna en fast anställning.
 
Men jag har ägnat för många år att tänka på alla om och men. Man måste våga satsa och följa sitt hjärta annars kanske man ångrar sig i framtiden. Det är aldrig för sent att börja plugga. Nu ser jag fram emot en spännande höst och min första dag på Malmö högskola!  :)
 
 
 


Mitt lilla liv / 09 Juli, 2015 - 16:42 / Mitt lilla liv

Postat av: Emmelie Ek

Vad kul att du kom in, grattis! :)

Svar: Tack snälla! Känns spännande! :)
Linda...

2015-07-09 @ 18:32:32
Postat av: Sanna

ÅH stort grattis! :) Stort lycka till !!

Svar: Stort tack, känns väldigt spännande! :)
Linda...

2015-07-10 @ 14:52:59
URL: http://ljuvligadrommar.blogg.se/
Postat av: Sara

Men vad härligt! Lycka till! :D

Svar: Tack snälla! :)
Linda...

2015-07-10 @ 14:57:22
URL: http://helgur.blogg.se
Postat av: Avoria

Grattis! Jag fick också mitt antagningsbesked igår, den lyckligaste dan i mitt liv nästan! Lärarprogrammet till hösten :-D

Nu börjar våra äventyr snart, lycka till :-)

Svar: Vad roligt! Stort lycka till! :)
Linda...

2015-07-10 @ 14:57:50
URL: http://avoria.blogg.se/
Postat av: Mohammedi's | Art, model & designer

grymt!!

Svar: Tack! =)
Linda...

2015-07-10 @ 14:58:25
URL: http://mohammedis.se/
Postat av: Ellen Gräntz

Stort grattis till din plats! :)

Svar: Tack snälla! :)
Linda...

2015-07-10 @ 15:00:13
URL: http://ellengrantz.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: