Det där med sömnen...


Första månaderna med Leo var sömnmässigt ganska tuffa såklart. Så är det ju med en nyfödd. Men sen dröjde det inte länge tills han faktiskt började sova riktigt bra på nätterna. Precis som med Meya var vändpunkten när vi började låta dom sova på mage istället för på rygg. Plötsligt kunde han komma till ro och få en helt annan djupsömn än vad han hade haft tidigare.
 
Sen blev han 8 månader gammal och 4 tänder bestämde sig för att titta fram samtidigt. Då började eländet. Var och varannan timme fick vi gå upp till honom. Ledsen, gnällig, vände på sig, ville ha nappen, ville vara vaken etc. Så höll det på minst en månad. Sen var det ungefär en vecka då det började lugna ner sig lite och vi tänkte att nu kanske det har börjat vända.
 
Men som ett brev på posten kom dunderförkylningen. Med feber, hosta och oändligt mycket snor. I en dryg månad så fortsatte den här förkylningen att spöka och hålla oss vakna på nätterna. Den lediga julveckan som vi var i Mönsterås var nog den värsta. Vi var så trötta och tunga i huvudet hela tiden. Vi orkade knappt vara uppe sent en enda kväll och gick och la oss redan vid 21-22 för att orka med nätterna.
 
Det är så otroligt jobbigt att inte få tillräckligt med sömn och så frustrerande att inte veta hur länge det ska hålla i sig. Det finns ju dom som kämpar på så här i flera år. Och bara tanken på det gjorde mig alldeles mörkrädd.
 
Så efter en riktigt tuff vecka i Småland kändes det lite för bra för att vara sant när vi kom tillbaka till Malmö igen och första natten hemma somnade han 20.00 och vaknade 07.30. Utan att enda pip på hela natten. Herregud, så ljuvligt det var att få sova en hel natt alldeles ostörd. Det här har ännu så länge hållt i sig och oftast vaknar han bara till 1 gång per natt då han vill ha nappen och vaknar sedan för morgonen mellan 07-08.
 
Håller tummarna för att det ska fortsätta så här och jag känner verkligen med dom stackars föräldrar som får kämpa på det här sättet med sina barn natt efter natt.
 
 
 


Mitt lilla liv / 06 Januari, 2015 - 19:26 / Leo

Postat av: Emma

Nej vad söt! :)

Svar: Ja, det är en riktig liten pruttunge! ;)
Linda...

2015-01-06 @ 19:42:59
URL: http://oscarssonemma.blogg.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: