En 8 åring...


Idag fyller mitt älskade lilla hjärta 8 år.
 
Hon är ingen unghund längre. När hon är inomhus sover hon mest känns det som. Ibland på kvällen kan hon få för sig att hon vill busa, men när man då lägger sig på golvet för att leka med henne, tycker hon inte alls att det är särskilt roligt och hoppar genast upp i soffan för att lägga sig till ro. När resten av familjen har varit vakna flera timmar på morgonen, ligger Akira gärna kvar i sin säng och snarkar. Ibland närmar det sig lunch och hon har inte rört en fena. Då ställer jag mig i trappan och ropar upp till henne "Ehh... Akira... ska inte du gå upp snart? Typ kissa lite eller nåt?" Känns som man har två små barn och en trött tonåring i hemmet. ;)
 
Men även fast hon har blivit en riktig liten tant inomhus, så är hon iallafall fortfarande som en liten valp när vi kommer utomhus. Då vill hon gå långa promenader, bli jagad i trädgården, springa efter fotbollen (helst få tugga sönder den också), jaga harar som hon aldrig kommer ikapp (skam den som ger sig) och att följa med på en lång löparrunda i raskt tempo är inga som helst problem för henne. Och plockar man fram en köttbulle (eller ärligt talat, vad som helst som går att äta) så glittrar det till i ögonen och hon är beredd att visa upp hela sitt register för att få smaka.
 
Men det är väl det som är tjusningen när dom kommer upp lite i åldern. Det är inte nödvändigtvis full fart precis hela tiden. Dom lugna stunderna kan vara väldigt lugna. Samtidigt som det inte är nåt fel på energin när dom väl känner för det. 

Men det mysigaste är att ligga i soffan på kvällen och känna värmen från Akira som ligger tätt intill. Samtidigt som man hör hennes djupa andetag och hur hon drar en suck av välbehag när man stryker handen över hennes lilla mage. 
 
Ett stort grattis till dig idag, min lilla tant! :)
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 08 April, 2015 - 10:25 / Akira
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: