Onsdagsdejt...


Sedan ett tag tillbaka har jag och Manuel börjat med något som vi kort och gott kallar "onsdagsdejt". 
 
Dagarna och kvällarna rullar på i ett intensivt tempo med småttingarna. Det är sällan man hinner sitta ner i lugn och ro tillsammans. Särskilt på vardagarna. Det kändes lite tråkigt att man knappt hann umgås och prata med sin man på vardagarna och det var då vi införde en dejt mitt i veckan. 
 
Varje onsdag gör vi nu så att vi äter middag lite senare på kvällen när båda barnen har somnat. Tänder ljus, sätter på musik, plockar undan mobiler/datorer/ipads och sånt kan pocka på vår uppmärksamhet. Sen äter vi en mysig middag tillsammans och njuter av lugnet och det faktum att man inte behöver bli avbruten av våra små troll hela tiden.
 
Ibland sitter vi och pratar tills vi inser att det är dags att lägga sig. Och ibland avslutar vi kvällen i soffan med en film eller någon serie som vi följer. (Just nu är vi helt insnöade på serien Homeland).
 
För 4 år sedan skrev jag ett blogginlägg om hur viktigt det är att fortsätta dejta sin partner och vikten av att inte glömma bort att man måste jobba på att hålla gnistan vid liv. En tid senare blev det till och med en artikel i Aftonbladet baserat på det här inlägget. När det publicerades i tidningen var vi nygifta och väntade vårt första barn. Nu när vi står här med en 2 1/2 åring och en 3 månaders bebis, så vidhåller jag fortfarande att dessa dejter är minst lika viktiga. Kanske ännu viktigare faktiskt. 
 
Visst är man trött emellanåt och schemat är betydligt mycket mer fullspäckat nu än för 4 år sedan. Men om man vill, så kan man faktiskt prioritera tid tillsammans ändå. Man får kanske göra det på ett annat sätt bara. Förr gick vi ut och åt på restaurang ganska ofta. Det är ju lite knepigare nu (även fast vi också får hjälp med barnpassning ibland). Men att ha en dejt hemma i vardagsrummet kan faktiskt vara värt precis lika mycket. Så istället för att vardagarna bara flyter ihop till ett gäng tröttsamma och stressiga dagar, så ser jag nu verkligen fram emot onsdagarna. Tänk vad lite som kan behövas för att pigga upp kärleken. :)
 
 
 


 
 
 
 


 


Mitt lilla liv / 29 Maj, 2014 - 16:22 / Kärleken
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: