Syskon...


Att få ett syskon och inte vara enda barnet i familjen längre är såklart en stor omställning. Vi har tänkt mycket på Meya och på hur hon kommer hantera att få en lillebror. Vi har pratat mycket om att mamma har en bebis i magen, att hon ska bli storasyster och vi har läst många böcker som handlar om syskon. Men eftersom Meya fortfarande inte pratar så mycket, så har det varit svårt att veta hur mycket hon förstår. 
 
När vi åkte in till BB, så fick både Meya och Akira vara hemma hos mina föräldrar. I lördags var det dags för dom att komma hem och träffa tillskottet för första gången. 
 
Meya fick direkt syn på den lilla sängen som stod i vardagsrummet och ropade "Bebbe!" Hon var väldigt nyfiken på sin lillebror och var så fin med honom. Hon klappade honom försiktigt på huvudet, gav honom nappen och såg till att han hade filten över sig.
 
Så fort Leo börjar gråta, tittar hon bekymrat på mig och säger "Mamma... bebben." Sen går vi för att trösta honom. Meya hjälper gärna till att sätta nappen på plats och har även fått ge mat med nappflaskan. 
 
Vi är väldigt noggranna med att hon får massor med beröm och uppmärksamhet av både mig och Manuel. Och ännu så länge är Meya en fantastisk fin storasyster. 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 03 Mars, 2014 - 21:25 / Meya
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: