1 vecka gammal...


Idag är Leo 1 vecka gammal. 
 
Jag tycker att det har gått över förväntan ännu så länge. Det är trots allt inte en lika stor omställning när man redan har ett barn sen tidigare. Jag känner mig mycket lugnare och stabilare den här gången (ingen baby blues som jag fick med Meya). Och eftersom jag känner mig lugnare, så kan jag också passa på att njuta ordentligt av vår lilla gosse. Jag gosar, pussar och beundrar honom så mycket jag bara kan. Jag vet ju hur fort han kommer växa och plötsligt är den lilla bebisen ingen bebis längre. Eftersom vi inte ska ha fler barn heller, så känns det ännu viktigare att verkligen njuta av den här tiden. 
 
Det är klart att vi är trötta. Det vore väl konstigt annars. Precis som när lilleman låg inne i magen, så är han mest aktiv sent på kvällen/natten. På dagarna sover han nästan hela tiden ännu så länge. Men den stora skillnaden från förra gången är att jag inte ammar, utan vi ger ersättning på flaska (plus att jag pumpar också). Det innebär en enorm frihet som gör att jag och Manuel nu kan dela på nätterna och hjälpas åt lika mycket. Det är fantastiskt skönt och det gör att man ändå har lite energi kvar på dagarna. 
 
För energi behöver man när man samtidigt har en 2 1/2 åring som ska aktiveras och en hund som behöver komma ut på promenader. Jag är väldigt glad att Manuel kommer vara hemma en hel månad nu i början (han hade gärna fått vara hemma 2 månader för min del). Vi hjälps åt hela tiden och det är verkligen tur att vi har varandra. 
 
 
 
 
 
Mitt lilla liv / 06 Mars, 2014 - 12:33 / Leo

Postat av: Camilla

Gratulationer till nytillskottet! Vilken fin pojke ni fått!

Har du valt att inte amma av någon speciell orsak? Observera att detta inte är en kritisk fråga.

Svar: Tack så mycket! :)

Ja, jag har valt att inte amma eftersom det inte funkade med Meya. Förra gången kämpade vi på i ca 6 veckor, men Meya gick inte upp i vikt. Det fanns inte tillräckligt med mat helt enkelt. Det blev en väldigt stressig och jobbig period för mig som gjorde att jag fattade beslutet att inte amma alls den här gången. Jag kommer dock pumpa mjölk den närmsta månaden, mest för att det känns bra och att han ska få i sig råmjölken.

Ja, så ligger det till iallafall. :)
Linda...

2014-03-07 @ 15:31:01
URL: http://www.reloo.com
Postat av: Camilla

Tack för svaret :)
Ja, det kan jag förstå! Bra att du tog beslutet då det garanterat leder till en trevligare samvaro. Själv har jag snöat in mig på de gifter som kan finnas i modersmjölken, vars halter mångdubblas när en bebis får det i sig.

Svar: Ja, det känns väldigt bra och det är så skönt att slippa stressen kring amningen den här gången.

Oj, det har jag inte hört något om. Låter intressant. Gud, det finns så mycket information kring allt att det är svårt att hålla reda på allt.
Linda...

2014-03-08 @ 22:02:57
URL: http://www.reloo.comNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: