Tack och adjö...


Äntligen! Efter många månaders kämpande så var det äntligen glädjande nyheter att ställa sig på vågen den här veckan. Efter graviditeten med lilleman så konstaterade jag att min nya kropp hade dragit på sig 12 (högst ovälkomna) extrakilo. Dessa kilo ville jag bli av med så fort som möjligt, utan att för den sakens skull stressa upp mig alltför mycket. Jag mår helt enkelt inte bra när jag väger för mycket. Samtidigt mår jag inte bra av att följa strikta dieter där jag aldrig får unna mig något. Så jag har fått hitta en balans däremellan som har känts bra för mig.
 
Men nu är dom alltså borta. Det blev 12 kg på 8 månader. Det tog 2 månader längre än vad jag egentligen hade tänkt mig. Det har varit en del långdragna sjukdomar som har sinkat mig i träningen. Att vi hade semester tillsammans i somras under 2 hela månader gjorde inte saken lättare heller. Sommar och långledigt är inte det bästa upplägget för en effektiv viktnedgång för min del. ;)
 
I övrigt har jag gjort i princip samma sak som när jag skulle gå ner i vikt efter graviditeten med Meya. Äta mindre portioner oftare och röra på mig mer. Det behöver inte vara mycket mer komplicerat än så.
 
Även fast mammakilona nu är borta, så är jag inte riktigt i mål ännu. Mitt mål är fortfarande att gå ner 2-3 kilo till. Jag ska också fortsätta med löpträningen och förhoppningsvis bygga lite mer muskler. Och sen ska jag försöka behålla den vikten. Det är faktiskt den största utmaningen. Med tanke på att jag kan gå upp 1 kilo bara av att titta på en gräddbulle (så känns det iallafall), så kan jag liksom aldrig tillåta mig själv att slarva alltför mycket. Men känslan av att vara någorlunda i form är värd så mycket mer. Jag känner mig redan mycket piggare och starkare i kroppen, vilket är en otroligt skön känsla. Inte minst när man ska orka med tempot med två små vildingar här hemma.
 
Så härmed vill jag säga tack och adjö till alla extrakilo. Ni är inte välkomna åter!
 
 
 


Mitt lilla liv / 09 December, 2014 - 11:28 / Mitt lilla liv
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: