Julfirande...


Då vi ska fira julafton med Manuels släkt i år, så passade vi på att bjuda hem mina föräldrar och syster med familj på lite middag igår.
 
Det blev inget julbord, utan istället åt vi en god kalopsgryta. Till dessert hade vi ostkaka med bär och grädde, lussebullar, mjuk pepparkaka, lakritsknäck mm. 
 
Då det dessutom var lucia igår, så fick barnen gå luciatåg för mormor och morfar. Dom var så söta att jag ville äta upp dom allihopa. Mitt hjärta smälter alltid när jag ser hur Meyas ögon glittrar av glädje som dom gjorde när hon stod där med ett ljus i handen och sjöng luciasånger. Min fina lilla tjej!
 
Jag och min syster gick alltid luciatåg varje år när vi var yngre. Dels för våra närmsta grannar och dels för vår älskade farmor. Det gjorde vi enda upp i vuxen ålder. Och nu står vi där med våra små barn och ser hur traditionen fortsätter. :)
 
Idag har vi varit bjudna på julfika hemma hos min kusin där vi träffade närmsta släkten. Det var länge sedan vi sågs allihopa och jag har verkligen saknat dom. Varenda julafton firade vi tillsammans med våra kusiner förr. Men familjerna växer på alla håll och det är inte längre lika lätt att få ihop det som förr. Därför känns det extra trevligt att kunna ses på det här sättet ibland. En massa goda bakverk, glögg och trevligt sällskap! 
 
Så den här helgen har verkligen varit fylld med en massa mysigt julfirande! Precis som det ska vara i december. :)
 
 
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 14 December, 2014 - 22:38 / Meya
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: