Semester tack...


Nu har vi snart haft 6 veckor semester tillsammans. Och ändå har vi 2 hela veckor kvar. Det är otroligt lyxigt!
 
Jag vill inte låta bortskämd. Men en tanke som dykt upp ganska ofta på sistone är "Gud, jag behöver verkligen lite semester nu!"

Även fast det är väldigt skönt och mysigt på många sätt att vara hemma och lediga så länge, så är det långt ifrån så avkopplande som man hade kunnat hoppas på. Semester med två små barn, är långt ifrån hur vår semester såg ut för några år sedan.
 
Dagarna är intensiva och fullspäckade. Oavsett om man har planerat in någon aktivitet eller inte. Meya har också slutat sova på dagen, vilket innebär att man inte heller får någon paus mitt på dagen längre. Jag förstår inte var hon får all energi ifrån och det är inte många sekunder hon sitter still. Det är snabba vändningar mellan skratt, gråt, gnäll och gallskrik. Det är inte helt lätt att tillfredställa den här lilla damen.
 
När vi ätit middag på eftermiddagen kan man inte låta bli att snegla på klockan och börja nedräkningen tills barnen ska sova. När dom väl somnat råder äntligen lugnet och tystnaden i huset. Då har man några timmar när man verkligen hade kunnat försöka göra något trevligt. Problemet är bara att man är helt slut på kvällen. Så oftast stapplar man raka vägen ner till vardagsrummet, slänger upp benen på soffan och sätter på tvn. Det är en bedrift att lyckas göra något annat. Igår deckade jag i soffan vid 22. Sen låg jag där tills klockan var 12 på natten och det var dags att förflytta sig från soffan till sängen. Åh, mitt glamourösa liv! ;)
 
Jag vill inte låta alltför bitter. För jag älskar mitt liv och mina fantastiska barn. Det är bara det att småbarnslivet suger nästan musten ur en emellanåt. Och när man tänker på hur många intensiva år man fortfarande har framför sig kan man nästan bli lite mörkrädd.
 
Nåja... jag vet att det är tröttheten som pratar. Jag och Manuel har iallafall nedräkning för fullt nu. Om 4 dagar åker vi till Stockholm tillsammans. Bara vi två. Och jag kan knappt beskriva hur underbart det ska bli. Lite semester... ja tack! :)
 

Semester för några år sedan...  ;)
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 01 Augusti, 2014 - 20:04 / Mitt lilla liv
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: