Sakta men säkert...


Helgen har varit väldigt lugn. Vi har inte haft något särskilt planerat och det är riktigt skönt att ha sådana helger ibland. Det är ju inte så att man sitter sysslolös med två små knoddar och ett hårigt monster ändå! (Med hårigt monster syftar jag förresten på hunden och inte på Manuel som vägrar att klippa sitt skägg trots dagligt bedjande!) 

Sakta men säkert börjar vi komma in i alla nya rutiner. Och äntligen har lilleman börjat sova bättre på nätterna. Lösningen var enklare än vi trodde. När han låg på rygg och skulle sova (vilket ju är rekommendationen) kom han aldrig riktigt till ro. Han låg och viftade med armarna och grymtade bekymrat större delen av natten. Efter en månad testade vi att lägga honom på mage istället och då lugnade han genast ner sig och började sova gott större delen av natten. Det gjorde verkligen enorm skillnad! Det var faktiskt precis samma sak med Meya som började sova rofyllt på nätterna så fort vi insåg att hon hellre ville ligga på mage. 

Den största utmaningen på helgerna är att hitta på aktiviteter till Meya. Energin verkar aldrig ta slut och det är verkligen fullt ös från det att hon vaknar på morgonen tills det är dags att sova igen på kvällen. Man är helt slut när det äntligen blir tyst i huset och man utmattad kan sjunka ner i soffan en stund. Då känns plötsligt en liten bebis inte som någon större utmaning. 

En av alla aktiviteter den här helgen blev en utflykt till Lomma zoo för att klappa djuren. Meya blir lika glad varje gång och visar detta genom ett öronskärande illskrik. Jag kan inte sluta förvånas över hur framåt hon är med alla djur. Hon springer fram till den största geten och trycker ogenerat in en näve pellets i munnen på den (vare sig geten är sugen eller inte) för att sedan springa vidare och hänga med fåren (som är större än vad hon är) och i nästa sekund sitter hon på marken och klappar en kanin försiktigt. Hon älskar verkligen djur det lilla trollet!

Mitt lilla liv / 06 April, 2014 - 18:54 / Meya
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: