Goda nyheter...


I veckan har det blivit klart med några beslut som jag har tagit angående mitt jobb.
 
Mina arbetstider i dagsläget är väldigt svåra att kombinera ihop med småbarnslivet. Jag jobbar oftast fram till 19:00 på kvällen och kommer då inte hem förrens det är dags för Meya att gå och lägga sig. Det funkar ju under en kortare period, men i längden känns det inte hållbart när man knappt hinner se röken av sin dotter. Ännu värre hade det känts till hösten när det är dags för Meya att börja förskolan.
 
Så efter noga uträkningar och många diskutioner så har det nu blivit klart att jag kommer börja jobba på vårt kontor i Vellinge istället för kontoret i Malmö där jag jobbar idag. Skillnaden är att tjänsten i Vellinge är på 75%. Mina nya arbetstider kommer vara måndag-torsdag 11.00-17:30 och fredagar 10:00-14:00. Och sist men inte minst - INGA fler helger! Halleluja!!  :)
 
Detta kommer innebära att jag inte behöver stressa med Meya på morgonen och kommer lämna henne på förskolan först vid 10 tiden, och sen är jag hemma senast vid 18 tiden och har ett par timmar tillsammans även på kvällen.
 
Att gå ner till 75% innebär ju en betydligt lägre lön, men jag är så glad över det här beslutet! Jag tror att det här kommer göra enorm skillnad för vår lilla familj och det känns så skönt när jag tänker på det. Pengar är verkligen inte allt!  :)
 
 


Mitt lilla liv / 23 Maj, 2013 - 21:22 / Meya

Postat av: Camilla

Bra intiativ! Innehållet i ens liv är mycket viktigare än innehållet i ens plånbok :)

Svar: Sannerligen! Bra sagt! :)
Linda...

2013-05-24 @ 14:19:50
URL: http://www.reloo.com
Postat av: Johanna

Härligt!

Men...om hon kommer till förskolan vid 10 så kommer troligtvis hennes barngrupp vara på väg in. De första småbarns grupper är ute på gården och leker mellan 8-10 för de äter lunch vid 11. Utflykter (dessa gör man så klart inte när de är nyinskolade) brukar göras kl9.


Svar: Hej hej!
Det upplever vi inte alls som ett problem. På vårt dagis är dom vid fint väder ute både på förmiddagen och eftermiddagen. Skulle det planeras in någon särskild utflykt, är det bara att vi lämnar henne lite tidigare.

Meya är så himla morgontrött och vaknar inte förrens vid 08-09 på morgonen, så det kommer blir väldigt skönt för henne att slippa gå upp vid 06:30 för att stressa iväg till förskolan på morgonen när alla barn kommer dit. Nu kan hon sova ut och äta frukost i lugn och ro, hänga med på en promenad med hunden och sen lämnas på förskolan när alla är på plats.

Det kommer bli toppen! :)
Linda...

2013-05-25 @ 05:52:24
URL: http://minusaresa.blogg.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: