Egen vilja...


Meya är inne i en period nu då hon har en väldigt stark egen vilja. Humöret slår plötsligt väldigt tvära kast och att göra allting tvärtemot verkar vara det roligaste som finns.

Hon kan vara på alldeles strålande humör ena sekunden, skrattar och busar som världens lilla charmtroll! Sen har vi mage att be henne om något och 3 sekunder senare gallskriker hon, tårarna rinner och hon lägger sig på golvet och sparkar med dom små benen. Det är nästan fascinerande hur snabbt humöret kan vända.

Det är verkligen en prövning för tålamodet varje gång hon får dom här vredesutbrotten. Samtidigt kan jag inte låta bli att le för mig själv. Ibland bara måste jag luta mig fram och ge henne världens största puss på pannan när hon blir så här arg (då blir hon ännu argare och viftar med händerna för att få bort mig.)

Det kan inte vara lätt. Att vara så liten, att tänka och vilja så mycket, men inte kunna uttrycka sig i ord.

Ibland när jag testat allt men fortfarande inte förstår vad som är fel slår jag uppgivet ut med armarna och tittar på henne. "Jag förstår inte älskling, du måste säga till mamma vad det är du vill." Då tystnar hon och blänger lite surt på mig. "Snart. Jag ska bara fundera på hur jag ska säga det."

 

 Meya hjälper till att vispa pannkakssmeten...

 

 


Mitt lilla liv / 14 Juli, 2013 - 14:03 / Meya
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: