Barnens jul...


Julafton. Den bästa dagen på hela året. Eller... så var det förr iallafall. När man själv var liten. All spänning och förväntan som låg över den här dagen. Man fick vänta alldeles för länge på att julafton äntligen skulle komma och det gick alldeles för snabbt när den sedan var över. Redan kvällen innan hade man svårt att somna och det pirrade i magen när man slog upp ögonen på morgonen.
 
Jag minns känslan. Den underbara känslan som kom varje år. Så det är inte utan att man blir lite besviken när den där pirrande känslan i magen inte riktigt infinner sig längre när man vaknar på julaftonsmorgon. Jaha, tänker man. Är det så här det känns när man inser att man har gått och blivit vuxen?
 
Nåja, det finns som tur är annat att glädjas över den här dagen. Den där pirrande känslan som har lämnat min kropp, har istället sökt sig till någon annans lilla hjärta. Ett annat litet hjärta som förhoppningsvis ska få uppleva den glädje och förväntan som man själv har känt. I många år framöver.
 
Jag tittar på Meya som skuttar omkring i sin lilla kjol. Ser hur det glittrar i ögonen på henne och hör hennes skratt. Det gör nästan lite ont i mitt hjärta och man önskar att alla barn fick lov att vara sådär glada på julafton. Ler för mig själv och tänker God jul min älskade lilla unge!
 
 
Meya var även i år förtrollad av Kalle Ankas jul...
 
 Meya var väldigt nyfiken på tomten...
 
I år vågade hon både skaka hand och ge tomten en kram...
 
 Bästa julklappen var doktorsväskan...
 
Kusin Ellys julklapp var inte heller så dum...
 
 
 


Mitt lilla liv / 26 December, 2013 - 16:05 / Meya
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: