Jag och tjejerna...


Idag och imorgon är Manuel borta på konferens med jobbet. Så nu är jag ensam hemma med mina tjejer.
 
Dagarna blir väldigt långa när man ska underhålla den lille utan avbrott, men idag har tiden rullat på för fullt. Jag har hunnit träffa både bror, brorsbarn och föräldrarna. Meya som annars brukar vara så blyg var dessutom på strålande humör hela dagen och var sådär glad och gosig som hon brukar vara här hemma.
 
Känns alltid lite tomt när lillan har somnat och det blir alldeles tyst i lägenheten. Jaha. Vad händer nu? Ingen man hemma. Ingen att snacka strunt med.
 
Fast ärligt talat... så var det ganska skönt att bara krypa ner under täcket i soffan, rota fram en halv chokladkaka ur kylen och titta på Svenska Hollywoodfruar. Alldeles för mig själv!  ;)
 
 
 
 


Mitt lilla liv / 23 Oktober, 2012 - 22:09 / Mitt lilla liv

Postat av: Camilla

Var inte rädd för att låta barnet underhålla sig själv lite. Hitta på egna saker (under uppsikt förstås). Det är ju viktigt att barn själva kan aktivera sig. Kanske till och med lära sig att det är ok att ha lite tråkigt då och då - för då har idéer och tankar om vad man vill förändra tid nog att skapas. Nu är hon bara ett år, men när hon blir äldre blir det nog allt viktigare :) Du ska ju kunna diska och städa, baka utan att barnet reagerar på att de inte för stunden har din fulla uppmärksamhet. Det kanske kan bli rätt kämpigt annars längre fram när uppmärksamheten och underhållandet blir ett krav och taget för givet. Ett tips bara - för att du inte ska slita ut dig alltför mycket :)

Svar: Hej hej Camilla!
Ja, det har du såklart alldeles rätt i! :)

Jag leker inte med henne konstant (det hade man nog inte orkat). Hon kan underhålla sig själv också, men det är ganska korta stunder innan hon tröttnar. Och när hon leker ensam måste man ändå ha koll på henne eftersom det tar 2 sek innan hon är uppe i sängen/soffan/soffbordet.
Så det blir inte helt effektiv tid att försöka få något gjort på egen hand. ;)

Men men, det blir nog bättre när hon blir lite större! :)
Linda...

2012-10-24 @ 06:32:35
URL: http://www.reloo.comNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: