Nedräkning...


Nu är det nedräkning på hög nivå. Om mindre än 1 månad är det dags för familjen Ek att flytta till hus! Vårt eget hus! Det känns så overkligt när jag tänker på det. Så himla spännande!
 
Det är mycket som ska förberedas inför flytten och vi bockar långsamt av vår lista punkt för punkt. Ibland funderar jag över vad vi har gett oss in på. Det är så mycket man ska veta när man bor i hus. Och vi vet ju ingenting! Men å andra sidan, någongång ska ju vara första gången för alla husägare. Vi lär oss nog!
 
Men jag längtar verkligen efter flytten! Jag längtar ännu mer varje gång våra grannar börjar renovera och borra så högt att man knappt hör vad man tänker. Jag blir lika irriterad varje gång borren drar igång och väcker Meya precis när hon somnat. Då svär jag bittert för mig själv och tänker "Snart! Snart har vi vårt eget hus och då bestämmer vi själva när vi vill att det ska vara tyst!"
 
 


Mitt lilla liv / 06 November, 2012 - 21:45 / Mitt lilla liv

Postat av: Camilla

Om man flyttar in i en renoverad villa kan man slappna av lite :)

Den största skillnaden är nog att det gäller att bygga upp en buffert på 40 000 eller mer, i fall saker händer.. Dräneringar, drag från fönster, läckande tak, fukt i källare.. El/vattenledningar bör vara rätt så "nya" om huset är av äldre karaktär.
Hur fasaden mår - släpper den in fukt? Stuprör fulla av löv osv.. Sotare..

Köp en bok om underhållning av hus så känner ni er som experter direkt :P

Svar: Ja, det är ju ett ganska fräscht hus, så vi har inte så mycket akut att göra direkt när vi flyttar in. Men på sikt har vi lite erenovering av köket, ett badrum och ännu längre fram både tak och dränering dessvärre. Det är ett gammalt hus byggt 1924 så vi visste ju att det var några större projekt framför oss också.
Men men, jag tror vi får ta lite i taket och inte stressa sönder oss över att man vill fixa allt direkt.

Det kommer nog bli bra! :)
Linda...

2012-11-07 @ 06:18:50
URL: http://www.reloo.com
Postat av: Camilla

Jag har ett minne av att du lade upp huset på bloggen och det såg verkligen fantastiskt ut :) Inte några akuta jobb där inte. Det enda med hus som kostar är egentligen alla drömmar man har om hur man vill att det ska se ut ;)

Jag har själv haft hus ensam i tio år nu och det har varit snällt mig :) Nu väntar dock en dränering av grunden inom någon månad, men då huset senast dränerades vid byggnationen på 50-talet är det högst väntat.

Ni kommer klara det galant!

2012-11-07 @ 07:01:26
Postat av: Charlotte

Minns också att ert hus såg riktigt fint och nytt ut. Vilken otroligt spännande tid ni har framför er :)

Svar: Ja, det var faktiskt väldigt fint! (Även fast bilderna kanske såg lite bättre ut än hur det var i verkligheten.) Vi kommer ha en del renovering framför oss, men inget akut åtminstone! Det känns så spännande! =)
Linda...

2012-11-07 @ 15:54:59Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: