Sånt man blir glad av...


Jag förstår verkligen varför man kan bli helt förälskad i att baka. Man blir ju så glad!

Dessa små konstverk. Alla som tittar på dom lägger huvudet på sned och ler. Gjorda med kärlek står dom där alldeles okomplicerade och sprider glädje.

Blommor, fjärilar, glada färger, glitter och skimmer, sidenrosetter... och det är bara på utsidan!

Även fast dom är så söta att man knappt vill äta upp dom... så gör man naturligtvis det och om man gjort bra ifrån sig fortsätter glädjen även här. Vackra cupcakes blir alltid uppskattat! Tänk så enkelt det kan vara att sprida lite glädje omkring sig.

Ibland stannar jag upp och tittar på dom små bakverken, skakar på huvudet, ler för mig själv och tänker "Men hallå... hur söta kan dom vara egentligen?!" :)


Min senaste cupcake var en chokladmuffin, med chokladfrosting
och en syrlig hallonmousse.
Fjärilarna är borstade med ett pärlemoskimrande glitter.

Mitt lilla liv / 06 Mars, 2012 - 21:53 / Bakverk

Postat av: Mikaela

Hej! Jag har läst din blogg i ett par år nu. Måste bara lämna en kommentar och säga att du är en sån otrolig inspirationskälla på så många sätt.

Man kan verkligen se hur din bakning har utvecklats. Nu är jag sugen på att sätta igång jag med! Har du några tips på hur man haterar sockerpastan på ett bra sätt? Vad tyckte du var klurigt när du började?Varm hälsn, Mikaela

2012-03-11 @ 21:05:31
Postat av: Linda

Hej Mikaela!Tack snälla för ditt fina meddelande, vad glad man blir! :)Ja, sätt igång och baka! Det är ju så roligt! Jag är verkligen inte särskilt duktig egentligen, men man lär sig något nytt varje gång. Jag googlar och läser runt massor på andra baksidor. Och långsamt långsamt börjar pusselbitarna falla på plats! :)Jag har köpt sockerpasta och fryst in och tar upp små bitar varje gång jag ska baka.

Hmm, vad kan man tänka på.

Ha alltid plast runt pastan när du inte jobbar med den för den torkar väldigt snabbt.

Om du vill färga pastan kan man köpa olika pastafärger som är väldigt dryga.

Arbeta upp degen tills den är mjuk och smidig innan du börjar arbeta med den.

Jag brukar ha Maizena majsstärkelse under så att pastan inte fastnar på underlaget.

Det är viktigt att man hela tiden lyfter och flyttar runt pastan så att den inte fastnar.

Dekorationer kan man förbereda dagar/veckor i förväg så att dom hinner stelna ordentligt. Lägg dom på en tallrik och låt stå i rumstemperatur. Kan lägga ett papper över som skydd från damm.Vad jag tyckte var svårt och fortfarande kämpar med är att få till en bra frosting. Den måste vara lagom hård och inte för rinnig. Den ska först stå i kylen, men måste bli rumstempererad innan man ska frosta för att den ska vara så lättarbetad som möjligt. Heheh, ibland känns det som en hel vetenskap! ;)Men men, skam den som ger sig!Kram!

2012-03-11 @ 21:30:38
URL: http://mittlillaliv.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: