Mammas tårtor...


Att det skulle vara så knepigt att hitta ett bra tårtbotten recept!
 
Jag har testat flera olika recept nu. Dom med smör i känns väldigt tunga och kompakta. Mina sockerkaksbottnar sjunker ner i mitten, oavsett recept, temperatur, placering i ugnen etc. Ja, det är en hel vetenskap det här!
 
Manuel bara skakar på huvudet och kallar mig "bak-nörd" när jag sitter där och frenetiskt mailar med andra tårtbakare för tips och råd. Haha, ja ok lite nördig är man kanske. Men så får det vara just nu! ;)
 
Sen kom jag att tänka på mammas tårtor. Mammas tårtor som alltid blir så fantastiskt goda. Varför kom jag inte på det tidigare?! Så jag slängde iväg ett mail och fick ett förvånansvärt snabbt svar tillbaka (med tanke på att dom är i Frankrike) med hennes recept.
 
Nu har jag testat receptet och till min stora lycka blev den alldeles perfekt! Mjuk, luftig och saftig och den sjönk inte ner i mitten heller. Tack för det mamma! :)
 
Testde min nya hjärtformade bakform från Lagerhaus...
 
 
Sockerkaksbotten
(Lagom för en form på 24 cm)

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokhett vatten
 
Vispa rumstempererade ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker. 
Rör försiktigt ner det i äggsmeten tillsammans med vattnet.
Häll smeten i en smord form och grädda mitt i ugnen,
175 grader ca 50 minuter.
 
(Lägg över aluminiumfolie när kakan börjar få lite färg och
öppna inte ugnsluckan dom första 20 minuterna.)


Mitt lilla liv / 12 Juli, 2012 - 21:23 / Bakverk




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: