Komma till ro...


När vi kom hem från semestern i Småland hade vi lite svårt att komma igång med semesterfirandet. Det var så många tråkiga måsten. Tvätta, städa, handla, tvätta fönstrena osv. Att inte kunna njuta av den semester som vi verkligen längtat efter så länge, gjorde oss båda lite trötta och irriterade.
 
Men jag tror att det var ett bra beslut att flytta hem till mina föräldrars hus. Det känns som att semestern började igår när vi flyttade hit. Skönt att komma bort från sin egen lägenhet och slippa alla tråkiga måsten.
 
Vi har börjat slappna av och komma till ro. Nu ska vi njuta av vår semester! Och det är fortfarande många veckor kvar! :)
 
Ikväll lagade jag ett nytt recept till middagen som jag sett i en tidning för ett tag sedan. Det är ett gott tecken för min del när jag har ork och lust att testa nya recept.
 
Vi väntade med att äta tills Meya hade gått och lagt sig. Sen satt vi i köket i flera timmar och åt middag, delade en flaska vin och pratade om livet. Lite mystid med mannen är guld värt! :)
 
 
Ugnsgratinerad gnocci med kalvfärs och parmesan...
 
 
800 g gnocchi (pastapotatis)
250 g mozzarella
500 g kalvfärs
1 finhackad gullök
2 finhackade morötter
1 1/2 dl rödvin
500 g passerade tomater
3 msk färsk rosmarin
5-10 finhackade salviablad
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Salt & peppar
Färskriven parmesanost
 
 
Fräs lök och morötter i en kastrull med olivolja.
Tillsätt kalvfärsen och rör om ordentligt tills den har fått färg.
Häll i vinet och låt koka några minuter.
Rör i tomat, kryddor, salt och peppar
och låt såsen koka ca 30 minuter.
Koka gnocchin ca 2 minuter och låt rinna av i durkslag.
Lägg gnocchin i smord ugnsform och täck den med köttfärssåsen.
Strö över mozzarellan och lägg ytterligare ett lager med sås.
Strö över parmesan och ställ in i ugnen 200 grader ca 15-20 minuter.
Servera med sallad och färkriven parmesan.
 


Mitt lilla liv / 05 Juli, 2012 - 21:59 / Mitt lilla liv




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: