Nya kameran...


Jag försöker lära mig min nya kamera som jag fick i födelsedagspresent. Men det är minsann inte det enklaste att gå från en kompaktkamera till en liten systemkamera.

Plötsligt har man 1000 saker som man måste tänka på och olika inställningar man måste sätta sig in i. Eller iallafall känns det så nu i början. Det räcker inte bara med att trycka på en knapp som jag har gjort tidigare, nu måste man åtminstone förstå dom enklaste grunderna.

Jag har verkligen fått en ny respekt för dom som är duktiga fotografer! Inte minst min kära man! Det är inte så enkelt som man kan tro!

Första kvällen med nya kameran satt vi i soffan och Manuel öste information över mig. Det blev så mycket info att jag bara satt och kliade mig i huvudet tillslut och förstod inget alls. Började fundera på om det någonsin skulle funka utan min okomplicerade kompaktkamera. ;)

Men vi får helt enkelt lägga upp det lite annorlunda. Gå igenom en sak i taget. Väääldigt långsamt. Sen ska jag också få en grundkurs i Photoshop... och sånt tycker jag är jättekul! :)

Testade iallafall lite olika bilder idag för att försöka jämföra min gamla med min nya kamera!


Gamla kameran:


Nya kameran:

Bättre skärpa och färgmättnad.Gamla kameran:


Nya kameran:

Finare porträttbilder då man kan styra skärpeljupet bättre.


Gamla kameran:


Nya kameran:

Kul att man kan välja vilka detaljer som ska vara i fokus.


Gamla kameran:


Nya kameran:

Som sagt, lättare att välja vad som ska vara i fokus på bilden
och alla detaljer i bakgrunden försvinner.


Mitt lilla liv / 27 Februari, 2012 - 16:44 / Mitt lilla liv
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: