Första träningspasset...


Man ska känna att man lever... och det har jag verkligen gjort ikväll. Första träningspasset på karaten på 10 år! Vilken nostalgi att åka ner till klubben och träna karate med mina föräldrar. Så många år vi har gjort det tillsammans! :)

Jag kände mig riktigt nervös av någon anledning när vi var på väg ner till klubben. Herregud, har jag glömt bort allt? Kommer folk titta konstigt på mig för att jag står där med ett svart bälte och inte kan någonting?!

Men visst är det lustigt hur vissa grejer bara sitter där långt inom en. Det kändes inte alls som att det var 10 år sedan sist. Till min stora glädje kom jag ihåg betydligt mer än vad jag trodde.

Sen är ju konditionen och styrkan inte densamma av vad den har varit. Jag har ju precis börjat komma igång med lättare träning efter graviditeten och det här kan nog inte klassas som "lättare träning". Jag kände mig slut efter 10 minuter och då hade vi ändå bara avklarat uppvärmningen. Efter en halvtimme var jag beredd på att lämna in. Men jag kämpade på och stod ut hela passet!

Det är inte alls märkligt att man hade ordentliga lårmuskler på den tiden man tränade 3 gånger i veckan. Man står i djupa ställningar hela tiden och det bränner verkligen i musklerna efter en stund. Om man är ute efter att lära sig att "slåss på stan" på det mest effektiva sättet, så är karaten fel sport att träna. Men det är ju inte därför jag tränar. Karate är självförsvar. Det är en väldigt gammal, traditionell och (tycker jag) vacker form av budoträning.

Det ska bli intressant att känna hur mycket träningsvärk jag kommer ha imorgon när jag vaknar! ;)Mitt lilla liv / 01 Februari, 2012 - 20:30 / Mitt lilla liv

Postat av: Linnea

Coolt!!

2012-02-03 @ 07:58:51Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: