Födelsedagsmiddag...


Ja, idag har det alltså varit födelsedagsmiddag för mig här hemma med den närmsta familjen. Det är ett par veckor tills jag fyller år, men eftersom folk ska ut och resa så fick vi ta middagen lite tidigare.

Min dag har verkligen bestått av att laga mat. Hela dagen. Bokstavligen talat. Efter att ha tagit hand om lillan på morgonen, så började jag laga mat ca 10:30 och sen var jag klar med allt.... ca 18:00! Puh!

Nästa gång ska jag nog välja mat som inte tar fullt lika lång tid att laga. Men den här kvällen blev det iallafall en middag med "grekisk afton" tema. Jag älskar grekisk mat!

När all mat och efterrätt var färdiglagad, så kunde jag koppla av och hade en supermysig kväll med familjen. Som alltid! Fina presenter fick jag också! :)




Moussaka, filodegsknyten med fetaost och spenat, kycklingklubbor (det här skulle egentligen varit kycklingspett), chilimarinerad halloumi, grekisk sallad, tsatsiki, oliver, vitlöksflyftor och bröd.



Frukt, cupcakes och chokladbollar...  :)



Mitt lilla liv / 11 Februari, 2012 - 23:55 / Mitt lilla liv

Postat av: emilia

Filodegsknyten med fetaost och spenat, ett sånt recept vill jag gärna ha! :)

2012-02-12 @ 22:17:13
URL: http://risochlinser.blogg.se/
Postat av: Linda

Ja, jag googlade runt massa recept och testade mig fram lite vad jag tyckte lät bäst. Har inte helt exakta mått, men ungefär såhär:



Hackad fryst spenat ca 200 gr

Fetaost 2 pkt x 150 gr

Vitlök 2-3 st

Persilja (en kruka)

Ägg x 2

Salt och peppar

Filodeg (ett paket)



Stek spenat i lite olivolja tills överflödig vätska är borta. Fräs tillsammans med vitlök. Klipp i persilja och krydda med salt och peppar.



Lägg allt i en bunke och smula i fetaosten. Vispa upp äggen och lägg i bunken. Rör runt.



Dela filodegsarken i 2 delar (eller använd hela ark beroende på hur stora hur stora man vill ha dom) och pensla lite olivolja på ovansidan. Lägg ca 1 matsked av röran i ett av hörnen och vik över arket i valfri form.



Pensla knytet med lite olivolja och grädda mitt i ugnen på bakplåtspapper i 175 grader ca 15-20 min.



(Om man ska värma knytena i efterhand bör man göra det i ugnen för att dom ska förbli krispiga. Gärna varmluftsugn ca 150 grader.)

2012-02-13 @ 07:46:08
URL: http://mittlillaliv.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: