Vilken fredag...


Efter en lång vecka med tidiga morgnar var jag redo för en extremt lugn fredag. Jag såg framför mig några timmars sömn på eftermiddagen och sedan en lugn kväll i soffan.
Inte lyfta ett finger i onödan!

Det blev dock inte en lika lugn fredag som jag hoppats på.

Klockan ringde 05:50 imorse (då hade jag redan varit vaken en stund pga halsont). Fredag betyder kort arbetsdag för min del som tur är. Jag har sedan ett par dagar tillbaka haft väldigt ont i halsen och har försökt kurera så gott det går. Men det är inte helt lätt när man har fullspäckat schema hela tiden. Efter jobbet cyklade jag direkt till vårdcentralen för att kolla att jag inte åkt på halsfluss eller liknande. Långa väntetider, men tillslut fick jag komma till och det konstaterades att det endast var ett virus och att jag bör vila och dricka varmt.

Efter vårdcentralen ringde vår doggywalker och berättade att Akira hade blivit biten av en annan hund i rastgården. Jag skyndade iväg för att möta upp dom. Ett ganska djupt öppet sår på sidan av ryggen. Jag tog med mig lilltjejen hem och bäddade om henne för att sedan behöva skynda iväg till min barnmorska som jag hade ett möte med.

Allt såg bra ut hos barnmorskan. Blodvärden, blodtryck, kurvan, hjärtslag. Skönt!

När jag kom hem igen hängde Akira med huvudet och hade svansen mellan benen. Svårt att avgöra hur allvarligt bettet hade blivit. Jag tog med mig lilltjejen till bilen och åkte ner till Malmö Djursjukhus. Där fick vi sitta i väntrummet en dryg timme innan någon kunde titta på henne. Hon blev rakad och tvättad och vi fick recept på smärtstillande och stränga ordrar om att hålla såret rent.

Efter djursjukhuset fick vi åka till apoteket för att hämta ut medicinen och handla mat inför kvällen.

Nu är klockan plötsligt 19:00 och jag undrar var min lugna avkopplande fredag där jag inte skulle lyfta ett finger tog vägen?!

Stackars lilltjejen går fortfarande och hänger med huvudet och ser allmänt olycklig ut. Har precis fått sin första tablett av smärtstillande. Nu har jag bäddat ner både mig och hund i soffan och håller tummarna för en trevligare fortsättning på helgen åtminstone!


Stackars lilltjejen är ordentligt nerbäddad...


Mitt lilla liv / 09 September, 2011 - 19:04 / Akira

Postat av: Tommy

Usch och fy!Hoppas såren läker fint

2011-09-10 @ 08:05:36
URL: http://tommytott.blogg.se/
Postat av: Linda

Usch ja, inge kul när sånt där händer!Hon är lite piggare idag iallafall, så det är ju skönt!Kram!

2011-09-10 @ 13:01:30
URL: http://mittlillaliv.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: