Höggravid...


Det finns egentligen inte någon medicinsk term för när man anses vara höggravid. Många säger att när man själv känner sig höggravid, så är man det. Men dom flesta brukar säga att den sista månaden kan man räknas som höggravid iallafall.

Det skulle innebära att man nu hade kunnat kalla mig för det i sådana fall!  ;)

4 veckor kvar till beräknad förlossning. Mindre än 2 veckor kvar på jobbet.

Jag blir lite mer redo för varje dag som går. Tanken på förlossningen känns verkligare för varje dag. Och det känns helt ok. Även fast jag ibland får små ryck av panikkänslor inombords och det känns som att luften går ur mig. Men för det mesta känns det som att jag har mina tankar och känslor under kontroll.

Det faktum att jag ska bli mamma och att det första mötet med min lilla tjej bara är några veckor bort... det känns däremot fortfarande väldigt overkligt. Jag tror inte att jag kommer förstå det förrens jag ligger där med henne i min famn.

Jag känner ett enormt behov av att prata just nu. Ventilera alla mina tankar. Förbereda mig själv så mycket jag bara kan. Vill prata massor med Manuel. Vill att han verkligen ska veta hur jag känner och på vilket sätt jag tror att jag kommer behöva hans stöd. Det där är ju så individuellt! Jag vet att han säkert kommer vara ett toppenstöd, men jag måste ändå få prata om det. Det här är ju trots allt inte bara första gången för mig... utan även för honom.

Tror att han börjar tröttna på allt mitt prat emellanåt, men det får han ta i sådana fall! ;)  För även om det är en stor uppgift att vara stöd under förlossingen, så är det inte i närheten av vad den födande kvinnan får gå igenom.

Herregud, vad vi kvinnor är starka och modiga som vågar och kan föda barn!!  :)Min höggravida mage...  ;)

Mitt lilla liv / 06 September, 2011 - 17:39 / Meya
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: