Babyblues...


Babyblues kallas det när man kommer in i en period av nedstämdhet efter förlossningen. Oftast slår det till några dagar efter förlossningen och nästan 70-80 % av alla nyblivna mammor drabbas av det.

Hormonerna rusar och man står inför stora omställningar efter förlossningen. Både praktiskt och fysiskt. Ofta kan man uppleva en oro, ledsamhet, frustration, humörsvängningar och utmattande trötthet.

Jag skulle nog säga att min babyblues började redan dagen efter förlossningen. Vi fick ju en tuff start när lillan fick vara inne på neo första dygnet. Det kändes så fel att inte ha henne hos mig. Och när jag väl hade henne hos mig så kämpade vi med amningen. Hon ville inte ta bröstet och grät av frustration. Jag gjorde detsamma.

Jag kände mig utanför på något sätt. Jag fick inte mysa med henne som jag önskade, utan allt handlade om praktiska detaljer runt omkring. Jag var så trött, öm efter förlossningen och det gjorde så fruktansvärt ont att amma. Tårarna började bara rinna helt plötsligt.

Manuel försökte stötta mig allt han kunde och när han såg att tårarna började bränna klappade han om mig och la lillan i min famn.

En del mammor kan under den här perioden också uppleva att man har svårt att ta sitt barn till sig. Det här är jag dock tacksam att jag inte behövt uppleva. Jag tog till mig lilla pyret så fort hon var född. Jag trodde inte att jag skulle känna så, men hon var älskad i samma stund som hon kom till världen. Det är nästan konstigt hur man kan älska en liten människa så mycket... på så kort tid!

Nu är vi hemma och börjar komma in i lite rutiner. Vi är båda trötta, men försöker hjälpa varandra så gott det går. Amningen har äntligen börjat fungera bättre och hormonerna är i lite bättre styr nu.

Även fast Manuel tittade på mig i soffan för en liten stund sedan och undrade varför jag grät. Jag slet blicken från Meya och tittade på honom med tårar i ögonen och skrattade åt mig själv ... "Hon är så fiiiiiiiin!" ;)Mitt lilla liv / 12 Oktober, 2011 - 16:05 / Meya
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: