Det där med vikten...


Åhh, det är så svårt att hantera det här med viktuppgången under graviditeten! Det känns så fel att acceptera att det är normalt att man väger lite mer för varje gång man ställer sig på vågen. Det är ju inpräntat sedan man var tonåring... det är fel att gå upp i vikt!

Jag har ju haft perioder (bland annat inför bröllopet) där jag vägde mig frenetiskt varje morgon och minsta hekto åt fel håll, gjorde mig stressad och upprörd. Jag skrev upp min vikt varje dag och fick  justera kosten om jag märkte att det inte genast gick åt rätt håll.

Därför kämpar jag lite med mig själv och mina tankar just nu, varje gång som jag ska ställa mig på vågen.

Sen är det ju väldigt lätt att skylla på graviditeten också, fast man kanske egentligen slarvar lite ibland med godsakerna och inte orkar röra sig lika flitigt som man gjorde innan.

Hur mycket är normalt att gå upp liksom?! Förstår ju att det är helt individuellt, så det är nog dumt att fixera för mycket på hur det har varit för andra.

Jag är nu i vecka 19 och har nästan gått upp 7 kilo! Även fast det gjorde lite ont i mig att se den siffran på vågen imorse, så försöker jag samtidigt påminna mig själv att inte fixera alltför mycket på det där just nu!Mitt lilla liv / 11 Maj, 2011 - 20:20 / Mitt lilla liv

Postat av: jen

det beror mycket på vad du väger sen innan oxå. ,om kroppen tar från det du redan har el behöver bygga på mer.

Dom säger att själva grav väger 12kg bara den. ,då är det bebis, vatten, allt extra blod, moderkakan, brösten m.m.

Men bara för det så behöver du ej gå upp den vikten iaf för du kanske ökar med det men minskar med allt annat i din kropp ist beror helt på hur man mår och allt det där. ,o hur kroppen tar från dej själv el lägger på.

Å sen visst har man svårt att hålla sig ifrån godsakerna så lägger man juh självklart på sig extra vikt men det beror väl oxå på hur man är sen innan. ,vissa kan äta o äta men inget händer iaf =)

2011-05-12 @ 13:43:07
URL: http://lifeofjen.blogg.se/
Postat av: jen

här är en bra länk =) ,enligt den har jag en massa kg kvar att gå upp hihi. =)

2011-05-12 @ 13:58:50
URL: http://lifeofjen.blogg.se/
Postat av: Camilla Gusfors

Jag gick upp 20 på båda mina. Inte kul men bara gå ner dom efter. Mycket vatten var det också

2011-05-13 @ 20:52:32
URL: http://Www.harligahundliv.se
Postat av: ullrika

Jag tror det är sunt att ha en hälsosam inställning till sin graviditet. "Förr" var det helt "okej" för en tjej att gå upp trettio kilo när hon väntade barn, tro tusan det är tufft att gå ner de överblivna tio-femton kilosarna när bäbin väl är ute. Å andra sidan är det riktigt farligt att banta under graviditeten! Så. Jag tycker du verkar ha sunda och kloka funderingar. Vikten är inte så viktig, om jag säger så, bara man inte blir tjock i skallen (dvs korkad ;)!

2011-05-31 @ 11:10:30
URL: http://ullrika.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: