Gamla drömmar...


Teater var min största passion när jag var liten. Att få arbeta som skådespelare var min största önskan. Större än något annat.

Jag var med i flera olika teatergrupper när jag var liten och i tonåren. Teaterlinjen var mitt självklara val i gymnasiet och jag älskade det varje dag.

Efter gymnasiet började jag aktivt söka jobb inom film och teaterbranschen och åkte upp till Stockholm för att gå på auditions varje månad. Det spelade ingen roll hur stor eller liten roll det handlade om, mitt självklara svar var alltid "Det är klart att jag kommer!" Det blev dock lite väl dyrt efter ett tag och stackars pappa fick skjutsa mig fram och tillbaka till flygplatsen varenda gång.

Jag insåg att om jag ska ge det här en ärlig chans så måste jag flytta till Stockholm och det gjorde jag också.

Jag gick på varenda casting jag kunde och satsade helhjärtat på allt jag blev kallad på. Det är en otroligt svår bransch där konkurrensen är stenhård. Speciellt tjejer i min ålder.

Men jag fick teaterjobb här och där. Lite huvudroller och biroller i kortfilmer och långfilmer (independent), några repliker i svenska biofilmer, massa statistroller i filmer och reklamer, en mindre roll på Stockholm stadsteater osv...

Otroligt kul var det! Jag njöt av varenda sekund. Men också väldigt slitigt. Att gång på gång satsa allt man har, men ändå få ett "nej" som man inte får ta alltför personligt utan istället sträcka på sig och ge järnet igen. Att acceptera att jag kommer att få fler nej än ja, men ändå aldrig ge upp.

Ekonomiskt var det också svårt. Nästan var och varannan månad fick jag ringa hem till mamma och pappa och låna någon hundralapp i slutet av månaden så man hade råd med mat sista veckan.

Jag är så otroligt glad att jag flyttade till Stockholm och att jag verkligen gav det en ärlig chans. Även fast det gör lite ont i mitt hjärta när jag tänker på att möjligheten inte längre finns eftersom jag flyttat tillbaka till Malmö. Även fast det gör ont i mig, så försöker jag iallafall glädja mig åt att jag hade mod att satsa allt vad jag kunde.

Annars hade jag nog ångrat mig djupt. Och livet är alldeles för kort för att man ska ångra sig över sånt man aldrig gjorde.


Lite teaterjobb som jag har gjort:Mitt lilla liv / 01 Mars, 2011 - 21:08 / Mitt lilla liv

Postat av: Maggie

åh! har du ingen där man kan höra dig prata?

2011-03-01 @ 21:29:57
Postat av: linda

Coolt och vad kul du måste ha haft :)

2011-03-04 @ 04:24:35Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: