Energitjuvar...


Det finns något som ibland kallas energitjuvar. Min mamma pratade om det för länge sedan. Det var en bok som hon hade läst och berättade om för mig. Har inte tänkt på det så mycket förrens nu.

Har känt mig tom, orkeslös, låg på energi, ledsen på ett utmattande sätt, lägger mig på kvällen och bara stirrar tomt ut i intet. Och så kom jag att tänka på att jag har nog en energitjuv i min närhet just nu. Det är jobbigt när andra mår dåligt, men det blir också jobbigt när det tillslut går ut över en själv så mycket att man själv känner sig deprimerad. Utan att egentligen behöva vara det!

Är så trött på att känna så här. Hoppas verkligen att det går över snart!
"Energitjuven tar kraft från andra"

 

Känner du att någon i din närhet som ofta är väldigt självisk, suger all energi ur dig och lämnar dig tom och trött, då är du troligtvis under påverkan av en energitjuv.

 

En energitjuv är en person som när sig på din energi utan att ge tillbaka, detta sker ofta undermedvetet ifrån båda håll. Det kan vara en partner, familjemedlem, syskon, barn, arbetskollega, vem som helst som du har en relation till.

 

Energitjuv är personer som överför sina undertryckta och omedvetna känslor inombords på människor i sin omgivning men vägrar att se eller acceptera att det är deras egen ilska, smärta, frustration och sorg. De för över dessa jobbiga känslor på andra för att få avlastning själva och slippa bära på allt detta inombords.

 

Det är självklart mycket jobbigt för dem som blir utsatta, speciellt om man själv är en givare som ger mycket av sig själv i hopp om att få tillbaka det som ges vilket aldrig sker i en relation till en energitjuv. Detta lämnar alltså givaren tom på energi tillslut utan att man riktigt kunnat förklara varför.

 

Energitjuven gör detta mer eller mindre omedvetet och skyller mer än gärna ifrån sig, vägrar inse att det är den som är eller har problemet och inte mottagaren. Energitjuv kommer att försöka fly och förneka.

 

Under påverkan av en energitjuv upplever man ofta oförklarliga olustkänslor, ilska, trötthet och dränerad på energi. Den som drabbas kan också känna sig ledsen utan att riktigt förstå varför.Mitt lilla liv / 30 Mars, 2011 - 20:52 / Mitt lilla liv
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: