3 månader...


Dom första 3 kritiska månaderna. Jag har gått och räknat ner. Dag för dag och vecka för vecka.

Nu har jag äntligen gått förbi dom där 3 första månaderna då man tvingar sig själv att inte hoppas alltför mycket (om något skulle hända!).

Men nu är jag där och jag försöker intala mig själv att nu kan jag försöka slappna av lite mer. Försöka ta till mig det faktumet att jag är med barn. För ska jag vara helt ärlig - så känns det knappt som att jag har förstått det ännu!

Förutom alla 1000 tankar som har snurrar i mitt huvud, så skulle jag kunna sammanfatta dom 3 första månaderna med 3 ord.

Illamående. Trötthet. Hunger.

Illamåendet var man ju beredd på, men fy vad det tar på krafterna att gå omkring och må ständigt illa. Som att man hade en kronisk baksmälla. Som tur är har jag inte behövt springa på toaletten och spy. Istället har jag mått konstant illa hela tiden. Främst på kvällarna faktiskt.

Tröttheten har varit helt otrolig. Det är som att man inte sovit det senaste året. Kämpar för att hålla ögonen öppna. På dagarna har det varit helt ok, för då har jag så fullt upp på jobbet att jag inte har tid att bli trött. Men så fort jag kommit innanför dörren, har jag gått raka vägen till soffan och dragit ett täcke över mig. Vilat någon timme, för att sedan gå och lägga mig vid 21 tiden och sedan sova 11-12 timmar... och ändå knappt kunna ta mig ur sängen dagen efter!

Hungern... ja... det är nästan fascinerande att man kan vara konstant hungrig och ändå äta sig mätt hela tiden. Det är ju egentligen inte meningen att man ska gå upp så många kilo i början av sin graviditet... men det är ju svårt att låta bli, när man sitter och tuggar på något hela tiden. Jag ligger t om och fantiserar om mat när vi gått och lagt oss på kvällen och Maneul bara skakar på huvudet.

Som tur är så börjar alla dom här 3 fenomenen nu att släppa så smått och jag börjar mer och mer känna mig som en människa igen! Jag måste faktiskt erkänna att dom första 3 månaderna har inte varit helt lätta!


Det känns så overkligt att jag är med barn.
Kanske blir det lättare att verkligen förstå när man börjar få en sån här mage...


Mitt lilla liv / 23 Mars, 2011 - 17:37 / Meya

Postat av: Catarina Sjöqvist

Gratulerar. Så fantastiskt.

Jag har följt er en tid nu och ni verkar så otroligt mysiga och kärleksfulla mot varandra. OCh nu ett litet barn också. Stort grattis.

Jag känner igen symtomen. Den där tröttheten går inte att beskriva. Den lägger sig som ett permanent lock över hela tillvaron. Jag kunde nästan stå upp och sova den första tiden. Men vilken befrielse när den ger med sig. Illa mådde jag också. Men jag kräktes aldrig heller. Jag åt dock åksjuketabletter för att lindra. Jag kunde inte arbeta annars. Minsta lukt av mat och det vände sig i magen. Jag var alltså inte sugen alls på mat, Det som gick att äta var frukt, allra helst melon.Jag hoppas det vänder för dig snart. För sedan är resan fantastisk. Jag hade en sån "bok graviditet". Förutom att jag förlorade min pappa väldigt hastigt en månad innan förlossning så har jag nog aldrig mått bättre än vad jag gjorde under graviditeten. Och förlossningen gick på 5 timmar totalt.

Jag älskade att vara gravid och att förlösa ett barn är utan tvekan det fränaste jag gjort. Och jag skulle med lätthet göra det 100 gånger till.

Jag får gåshud bara jag tänker på det.Nu har jag en liten 2,5 åring som ger mig den största glädjen i livet. Det är underbart men samtidigt så skrämmande. Det är som dom säger, man går med hjärtat utanför kroppen ständigt. Och att älska någon får verkligen en helt ny innebörd. Man älskar så att det gör ont.Jag ska med glädje följa er genom er resa.

Lycka till och grattis igen.

2011-03-24 @ 06:44:44
URL: http://catarinasjoqvist.blogg.se/
Postat av: Linda

Tack snälla för dom fina orden, det värmer verkligen!Jag har en lång och läskig resa framför mig nu...för att inte tala om omställningen när den lille väl kommer ut!Jag tar en dag i taget just nu och försöker att bara vänja mig vid tanken! ;)Kram!

2011-03-25 @ 07:32:51
URL: http://mittlillaliv.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: