Skiathos stad...


Idag har vi varit på en liten utflykt i Skiathos stad. Även fast det för oss känns som en storstad (jämfört med våra små byar som vi brukar bo i) så var det ändå en ganska liten storstad. En ganska mysig sådan faktiskt!

Efter att ha ätit en lättare lunch (frukt, yoghurt och honung) på ett litet café med den finaste utsikten över ett turkosa hav, så traskade vi i lugnt tempo omkring i den lilla staden. Båda med kamerorna i högsta hugg! ;)

Vi försökte hålla oss borta från dom stora huvudgatorna för att istället komma in i dom äldre områdena med gamla hus och trånga gränder. Vi tog oss uppför dom branta små trapporna för att komma upp till klocktornet (där man spelade in första scenen av Mamma Mia där tjejen lägger på brevet) och där var det en fin utsikt över nästan hela staden.

En gammal grekisk svartklädd dam satt i skuggan och tittade på mig när jag kånkade nerför den branta trappan efteråt. När vi kom ner pustade jag ut och den lilla damen pekade på mig och frågade "Bebe?" Jag nickade och log stort. Den gamla damen log då med hela ansiktet mot oss, slog ihop händerna och sa "Bravo, bravo!" Så söt...  

Efter en hel del promenerande i den varma solen tog vi oss ner till hamnen igen och gjorde det vi gör bäst... sitter och njuter, tittar på folk och pratar om livet. Manuel med en öl i handen och jag med en choklad milkshake! :)


Skiathos stad...Mitt lilla liv / 02 Juni, 2011 - 17:32 / Resor
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: