Får och inte får...


Det finns så mycket som man får och inte får göra när man är gravid.

Vissa blir helt hysteriska! Man hade kunnat skriva en hel bibel med saker man inte får göra vid en graviditet. En del blir så fixerade att jag knappt förstår att dom vågar gå utanför dörren.

Tänk om, tänk om...

Det är verkligen något som man märker av nu när man är gravid för första gången. Att folk har så mycket åsikter och teorier om vad som är rätt och fel. Så här måste du göra och så här får man absolut inte göra! Många mammor anser sig själva vara experter på allt som har med graviditet och barn att göra.

Det blir nästan lite läskigt och väldigt tröttsamt att sitta och lyssna på allt efter ett tag.

Jag tror att jag är jag har en ganska lugn inställning. Jag följer dom vanligaste råden och försöker ta hand om mig själv (som jag alltid försöker göra), utan att bli helt hysterisk. Herregud, kvinnor har väl kunnat föda friska och pigga barn i alla tider utan att nödvändigtvis ha följt slaviskt handboken för en perfekt graviditet??

Men något jag gör iallafall är att äta lite extra vitaminer för tillfället. Det är ju iallafall inget som är skadligt. Med en varierad och vettig kost får man oftast i sig det mesta av det man behöver, men lite extravitaminer tar jag ändå.

Jag varit extremt trött dom senaste veckorna. Sitter på kvällarna och kämpar med att hålla ögonen öppna. Kunde inte förstå varför eftersom jag lägger mig i tid och sover ordentligt.

Sen kom jag på att mina järntableller tog slut för ca 2 veckor sedan, så idag har jag varit på apoteket och köpt nya tabletter. Senast när jag var på kontroll för någon vecka sedan sa min barnmorska att min järnvärde var ok, men det kunde vara lite bättre.

Håller tummarna för att jag ska känna mig piggare snart igen! :)


Vitamin kvinna, folsyra och järntabletter...


Mitt lilla liv / 28 Juni, 2011 - 16:03 / Meya

Postat av: Johanna

Är det inte folsyra i "mitt val kvinna" ? :)

2011-06-28 @ 21:53:37
URL: http://minusaresa@hotmail.com
Postat av: Linda

Jo, det stämmer att det även finns en liten dos folsyra i mitt val kvinna. Men eftersom man kan behöva lite extra av just den varan under en graviditet, så skadar det inte om man vill ta lite extra (om man vill). :)

2011-06-29 @ 06:37:10
URL: http://Mittlillaliv.se
Postat av: Malin

Inte för att skrämmas nu, men det finns de mammor som följer de vettiga råden och ändå inte får helt friska barn!

Hoppas du snart känner dig piggare :)

2011-06-29 @ 09:59:13
URL: http://finaklumpen.blogg.se/
Postat av: Linda

Precis vad jag menar. Dom mammorna hade kanske fått barn som inte är friska oavsett om dom följt alla 1000 råd eller inte.Det kan hända tråkigheter oavsett.

2011-06-29 @ 13:18:25
URL: http://Mittlillaliv.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: