Lucia...


När jag och min syster var små gick vi alltid luciatåg hemma hos vår farmor och hos våra grannar. Vi hade tränat in ett gäng låtar och hade luciakläder på och lussekatter med oss. Vi var väldigt seriösa och det var en tradition som vi aldrig gav upp.

Vi gick lucia även i vuxen ålder hemma hos farmor. Men när hon satt där och tittade på oss med ett finurligt litet leende på läpparna så var det alltid svårt att hålla oss för skratt. Tillslut brukade vi bryta ihop och satte oss skrattande i soffan och pussade på henne. Älskade farmor!

Nu är det tyvärr många år sedan vi gick lucia. En ny generation har kommit till. Nu är det inte jag och min syster som går luciatåg längre. Vi har istället våra små barn som får föra vidare den här traditionen.

Detta var Meyas första lucia och den firades hemma hos hennes mormor och morfar tillsammans med kusinerna. Nåja, det var väl fortfarande jag och syrran som fick ta ton, men om något år står dom där säkert själva och sjunger för glatta livet!Mitt lilla liv / 13 December, 2011 - 20:53 / Meya

Postat av: Johanna

Hihi, så söt!

Hon börjar bli lik dig nu :)

2011-12-14 @ 00:04:07
URL: http://minusaresa.blogg.se/
Postat av: Linda

Heheh, tycker du? Vi brukar mest få höra att hon är lik Manuel...men ja, några likheter med mig finns det väl (förhoppningsvis!) också! ;)

2011-12-15 @ 09:07:54
URL: http://mittlillaliv.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: