Det blir bättre...


Barn kan vara så fruktansvärt elaka. Glåpord, utfrysning, grupptryck. Mobbning som kan förstöra en människas liv helt och hållet.

Det gör så ont i hjärtat på mig när jag hör om barn som blir utsatta för det här. Så oskyldiga och så hjälplösa tar dom emot en behandling som ingen förtjänar.

Jag var aldrig en av dom populära tjejerna i skolan. Men jag var inte heller någon som folk gav sig på. Jag hade däremot väldigt dåligt självförtroende vad gäller mitt utseende. Minsta kommentar som jag uppfattade som negativ sög jag åt mig som en svamp och blev otroligt sårad. Därför har jag alltid varit väldigt medveten om hur kommentarer kan såra andra människor och har alltid försökt varit försiktig med sådana uttalanden. Jag har ofta förundrats över hur okänsliga många är och hur lite förståelse man har för dom som är annorlunda.

Vi är snabba att dömma. Både barn och vuxna!

Som nybliven förälder är det något jag tänker på ännu mer nu. Man vill skydda sitt barn från allt det onda. Önskar sitt barn lycka genom livet. Kan inte förstå hur någon kan hata ens lilla ögonsten. Men man kan inte finnas där hela tiden. Man kan inte alltid skydda. Dom föräldrar som har barn som blir mobbade måste känna sig så fruktansvärt hjälplösa.

Jag önskar att min lilla tjej kommer att växa upp med en stark självkänsla och att hon aldrig kommer behöva utsättas för någon form av mobbning. Jag önskar lika mycket att hon kommer vara så trygg i sig själv att hon aldrig kommer behandla någon annan på det sättet.

Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa henne bli en omtänksam människa med en stor portion medkänsla. Få henne att förstå vikten av vad som är rätt och fel.

Jag har liksom många andra, sett Youtube klippet med killen Jonas Mowry. Jag fick en klump i magen och kunde inte hålla tillbaka tårarna. Ville bara krama om honom, stryka bort tårarna och berätta för honom att det blir bättre. Var stark! Upp med hakan! Kämpa vidare! Det blir bättre!

Det här klippet har resulterat i att barn och ungdomar över hela världen har lagt upp liknande klipp där dom berättar sin historia. Dom har det alla tufft, men dom är inte ensamma. Det finns någon där ute som trots allt bryr sig.
Vi vuxna måste öppna ögonen och se vad som händer runt oss. Finnas där och försöka stoppa mobbningen innan det går för långt!
För er som har tagit del av diskussionen om huruvida det här klippet är "fejk" eller inte pga det finns ett annat klipp 4 månader senare där han verkar gladare och mer självsäker, så kan jag bara säga att min åsikt är den att det glädjer mig att se att han tuffat till sig lite. Han verkar ha fått lite välbehövlig självförtroende efter all den enormt positiva respons som han har fått från andra ungdomar i samma situation
efter att man har sett det här klippet.

Tårarna som rinner är inte fejk. Ett barn som skär sig själv mår inte bra.
Då har det gått för långt.


Tack vare det här klippet har så många ungdomar vågat gå ut med sin berättelse och stöttar varandra!


Jag önskar styrka och mod till alla dom barn som blir mobbade!Mitt lilla liv / 07 December, 2011 - 10:45 / Mitt lilla liv
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: