Bristningar...


En tråkig sak med att vara gravid är risken för bristningar på magen. Vissa får inget alls, vissa får bara lite och vissa får hemska sträck över precis hela magen. Jag har sett en del bilder som verkligen hade kunnat avskräcka vem som helst.

Dom flesta säger ju att lite bristningar kan man stå ut med när man väl sitter där med sin lilla bebis. Jag är alldeles övertygad om att det är sant. Ändå önskar väl dom flesta såklart att man slipper det!

Som jag har förstått det (efter att ha googlat runt en del) finns det tyvärr inte så mycket man kan göra för att förebygga eventuella bristningar.


"Tyvärr finns ingenting som kan förebygga hudbristningar vid graviditet. Man kan ej heller behandla med någon olja eller kräm. Hudbristningar orsakas av tänjning av huden under den hormonpåverkan som finns vid graviditet och det är alltså underhuden som "brister", vilken inte kan påverkas utifrån med någon lokal behandling."
Ylva Linde, dermatolog


Ändå finns det faktiskt många som hävdar att det faktiskt kan underlätta en del om man smörjer in sig med feta krämer på området för att hålla huden smidig och mjuk.

Jag köper väl egentligen förklaringen att bristningarna kommer inifrån, men samtidigt så hoppas en del av mig att man kanske faktiskt kan hjälpa till att förebygga. Det är ju oavsett ingenting som skadar om man smörjer in sig lite extra.

Jag har 2 olika krämer som jag smörjer in magen med ordentligt varje kväll.
Det har blivit en riktig kvällsritual!
Först smörjer jag med en ganska fet kräm med shea balsam från Maria Åkerberg. Och efter det smörjer jag in med en mjuk "havandeskapsolja" från märket Weleda.

Om det nu gör någon skillnad med dom krämerna, lär man väl aldrig få reda på säkert. Det är bara att vänta och se om jag klarar mig undan eller inte. Men jag kommer fortsätta smörja mig varje kväll för säkerhetsskull iallafall!  ;)
Mitt lilla liv / 08 Augusti, 2011 - 19:19 / Meya
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: