Mitt lilla företag...


När Akira var tonåring började det dyka upp egenskaper och problem som jag inte visste riktigt hur jag skulle träna eller förhålla mig till.
Jag hade ju trots allt en vakthund som är reserverade mot främlingar och som har en stor kroppzon... och det var verkligen ingen självklarhet över vad som var rätt eller fel i sättet att träna henne.

Jag hade påbörjat utbildningen till hundinstruktör (Hundens Hus i Stockholm) och är glad att jag valde att fortsätta utbilda mig till problemhundskonsult.

Så mycket jag har lärt mig! Hur hundar fungerar, tänker, hur dom påverkas, deras ursprung, träning osv...

Jag önskar att alla som skaffar hund fick en obligatorisk grundutbildning på något sätt.
Det finns så många människor som inte borde skaffa hund och som har alldeles för lite kunskap.
Som inte är medvetna om hur lätt det är att skapa sig en "problemhund" på grund av fel man själv gör i träning och uppfostran.

Idag har jag haft en problemhundsutredning. En rottweiler på 1 1/2 år som gör utfall mot hundar och människor. Nu ska jag sätta mig och lägga upp en träningsplan för det här ekipaget.
Det är så lätt att bara dömma hundar och ägare utan att ta sig tid för att få reda på varför hunden beter sig som den gör.
I det här fallet är det en hund som i ung ålder fick problem med armbågarna och som hade stor smärta under en längre period, då den dessutom inte fick röra på sig ordentligt för att det skulle kunna läka.
En understimulerad unghund som har mycket ont - det är inte helt konstigt att han tappade humöret tillslut.

Det finns alltid en orsak och förklaring till varför hunden beter sig som den gör!

Mitt företag:
www.lindashundskola.se


Mitt lilla liv / 01 September, 2010 - 08:20 / Mitt lilla liv
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: