Härliga Grekland...


Jag älskar Grekland! Enda sedan jag var liten och hela familjen bilade ner och bodde på olika campingar, tills nu när jag och min man åker runt på olika öar själva.

Men om man som jag tycker det är viktigt att komma till lite mindre byar där man slipper bli påhoppad av inkastare och inte behöver se några menyer på svenska...då kan man behöva göra lite eftersökningar innan man bokar resa (för det finns en hel del turistfällor).

Tänkte tipsa om 3 ställen vi varit på som varit väldigt mysiga. Än är det ju inte för sent att ta sig en resa till Grekland om man vill förlänga sommaren lite!  =)Kalives - Kreta

Första gången vi tillsammans reste till Grekland blev det Kreta, vilket kan kännas lite farligt eftersom det är en stor turist ö. Men lilla Kalives var en väldigt liten, mysig och genuin by (den minsta som vi varit på).
Där fanns små gubbar och gummor som satt utanför sina gamla hus och det kändes väldigt "grekiskt".

Restaurangerna låg främst längs med havet. Inte ett särskilt stort utbud, men gott och väl så man kunde välja olika resturanger varje kväll.

Det rinner en liten bäck från bergen genom byn och som mynnar ut i havet, vilket gjorde att det kom riktigt kalla stömmar ibland när man badade. Men en fin liten sandstrand med klart vatten. (Fått blå flagga just för det klara vattnet där.)

Scala - Kefalonien

Scala var lite större än Kalives. När vi gick längs med huvudgatan första dagen såg det inte ut som att det fanns så mycket att välja på, men framåt kvällen när allt lyste upp hittade vi hela tiden massa nya restauranger när vi gick in på alla smågatorna.

En lång och fin sandstrand och det var så varmt och härligt i vattnet när vi var där i september.

Ett måste att besöka den mysiga lilla baren "Captain´s" med goda drinkar och riktigt skön stämning.
"Jamas!" glada skål utrop med personal och gäster hela tiden.

Kokkari - Samos

Senaste resan till den lilla hamnbyn Kokkari. Samos är Greklands grönaste ö, vilket verkligen märks. Så grön och frodigt överallt. Bara en liten båttur ifrån Turkiet om man vill passa på att göra en sådan utflykt också.
Många vackra hus och gränder i Kokkari.

Restaurangerna ligger längs med kajen och det finns gott olika restauranger att välja på. Ibland står det personal utanför någon restaurang, men bara för att ge ett varmt leende och en hälsning - så någon "inkastare" skulle jag inte påstå att vi stötte på. Flera mysiga små cocktailbarer fanns också att välja på.

Kokkari var en ganska blåsig by och därmed väldigt omtyckt av surfare. Klapperstenstrand istället för sand - så rekommenderar att köpa ett par badskor. Lite vågor blev det emellanåt, så det var inte helt lätt att snorkla. Dock fanns det en annan liten strand i närheten som var mycket lugnare och kristallklart vatten.

Mitt lilla liv / 01 September, 2010 - 20:29 / Resor

Postat av: emelie

ni hittade verkligen ett mysigt ställe i grekland! :)

jag blir som kär i dom små vita husen med blåa knutar!

2010-09-02 @ 10:11:57
URL: http://fullhumor.blogg.se/
Postat av: linda

Tack för en underbar blogg och för all inspiration...

2010-09-02 @ 16:07:09
Postat av: Linda

Tack för fina ord...det värmer! :)

2010-09-03 @ 08:31:05
URL: http://mittlillaliv.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: